Nákupný zoznam

Anglické Cookies

30.03.2022 | Autor: Chocomia

  • 0.0/5

Dlho trvalo, kým som sa aspoň priblížila k tým, ktoré som si celkom pravidelne vychutnávala v Manchestri. Môj favorit sú čokoládové, ale deti radšej svetlú verziu. správne cookiesky sa po zahryznutí jemne ťahajú, niesú vyschnuté a sypké ako keksíky. vnútro majú mäkké a jemne "žuvacie".


Ingrediencie

  • 125 g - maslo alebo Palmarín
  • 150 g - kryštálový alebo trstinový cukor
  • 1 ks - vajce
  • 200 g - hladká múka
  • 1 štipka - soľ
  • 1 štipka - sóda bikarbóna
  • 100 g - čokoládové kúsky
Poslať ako nákupný zoznam



Anglické Cookies

1. Priprava cesta

Do roztopeného margarínu alebo masla pridáme cukor. Ideálne hnedý, ale môžme použiť aj biely alebo skombinovať množstvo napoly hnedým aj bielym. Rozmiešame metličkou do kompaktnej hmoty.

2. Vajce

Väčšie vajce pridáme do hmoty a znovu premiešame.

3. Múka

Pridáme múku so sódou a štipkou soli.

4. Čokoláda

Pridáme čokoládu nakrájanú na malé kúsky. Použijeme tmavú i bielu. Namiesto čokolády môžme pridať orechy, lentilky, alebo karamelové cukríky, proste čokoľvek podľa chuti.

5. Oddych

Z cesta urobíme bochník a dáme do chladu stuhnúť.

6. Formovanie cookies

Pred pečením odoberáme rovnaké kúsky lyžicou a tvoríme guľky, ukladáme ďalej od seba a jemne spľaštíme, ale nie do úplnej placky, samé sa rozlejú.

7. Pečenie

Pečieme na 180°C 10 -12 minút. Ak ich chceme ako mäkké cookies a nie vysušené keksy, naozaj stačí 10 minút. Vyberieme z rúry a necháme na plechu vychladnúť. ak necháme dlhšie, vyschnú a budú keksíkové a chrumkavé.

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty

Najnovšie jedlá a koláče

Aktuálne recepty