Fantastická krémová chuť
Čerstvé šampióny sú k dispozícii v obchodoch celoročne. Príprava je rýchla a ako doplnok k polievke vieme využiť opečené staršie pečivo ako bagetky, rožky.
Krémová šampiňónová polievka je výborná a zároveň jednoduchá súčasť kuchyne v každej domácnosti. Chuť našej krémovej šampiňónovej polievky vám spríjemní deň.
Šampióny si umyjeme a nakrájame. Keďže ich budeme mixovať do krémova, môžeme nechať aj väčšie kusy.
Na lyžici masti či oleja si spražíme nadrobno nakrájanú cibuľku.
Keď je upražená do sklovita, prihodíme nakrájané šampióny, pridáme korenie, papriku, rascu, soľ , cesnak. zakryjeme, zalejeme vodu a necháme variť. Podľa chutí môžeme doladiť zeleninovým bujónom, či zaliať rovno vývarom.
Kým sa všetko varí v hrnci, na panvici si opečieme bagetky. Použijeme staršie pečivo, chlieb, či bagetky. Nakrájané na kocky, pásiky, či kolieska. môžeme opekať nasucho, ja som tentokrát nakrájané bagetky potrela cesnakovým maslom.
Zhruba 10 minút trvá, kým sa huby uvaria domäkka. Ideme mixovať. Zopár kúskov šampiónov som vybrala bokom, aby bolo v polievke do čoho hryznúť, keďže nie všetci v domácnosti obľubujú čisto krémové polievky. Potom ponorným mixérom rozmixujeme všetko v hrnci dohladka a zalejeme smotanou. Šľahačkovú smotanu môžeme nahradiť smotanou na varenie, prípadne mliekom. necháme prevrieť a hotovo.
Krémová šampiňónová polievka je jednoduchá súčasť kuchyne v každej domácnosti. Chuť našej krémovej šampiňónovej polievky vám spríjemní deň.
Výborný pizza závin z kysnutého cesta, ktorý sa hodí na obed, večeru či desiatu do školy.
Zapečená tortilla plnená bešamelovou omáčkou s mäsom. Overený recept webu DobráKuchyňa.sk.
Fašírky z diviny podľa originálneho receptu skúseného poľovníka sú skutočná deliakatesa. Nezameniteľná chuť divinových fašírok stojí za všetku námahu.
Ten najlepší tradičný podplamenník podľa originálneho receptu. Stáročia overená chuť skvelého podplamenníku.
Recept na najlepší makový, alebo tvarohový kysnutý závin od babičky. Overený recept webu Dobrá Kuchyňa.sk.