Nákupný zoznam

Šťavnaté kuracie rezne na prírodno

02.01.2022 | Autor: Denča

  • 0.0/5

Vyskúšajte tento recept na šťavnaté kuracie rezne, ich chuť si zamilujete.


Ingrediencie

  • 4 ks - cesnak
  • 3 ks - kuracie prsia
  • 100 g - hladká múka
  • 2 dcl - voda
  • 2 ks - cibuľa strednej veľkosti
  • 300 g - šampiňóny
  • 1 podľa chuti - čierne korenie mleté
  • 1 podľa chuti - soľ
  • 2 dcl - olej
Poslať ako nákupný zoznam



Šťavnaté kuracie rezne na prírodno

1. Príprava

Pripravíme si potrebné ingrediencie. Kuracie prsia si narežeme na rezne, v prípade potreby naklepeme. Cibuľu a šampiňóny pokrájame.

2. krok

Kuracie mäso si okoreníme podľa chuti, potrieme prelisovaným cesnakom a zľahka poprášime hladkou múkou.

3. krok

Na panvici si zohrejeme olej a opražíme na ňom mäso, nie príliš dlho, múka a krátky čas nám zabezpečia jeho šťavnatosť. Mäso si preložíme na tanier a s výpekom budeme ďalej pracovať.

4. krok

Do výpeku z mäsa pridáme nakrájanú cibuľu, chvíľu popražíme a pridáme šampiňóny. Osolíme, okoreníme, podlejeme vodou a necháme dusiť pod pokrievkou. Keď sú šampiňóny mäkké, omáčku môžeme zahustiť. Na konci do nej pridáme rezne a necháme približne minútu povariť.

5. Tip na servírovanie

Šťavnaté kuracie rezne podávame s ryžou, hranolkami alebo inou obľúbenou prílohou.

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty

Najnovšie jedlá a koláče

Aktuálne recepty