Slovenská kuchyňa je bohatá na vynikajúce jedlá, v ktorých sa často objavujú zemiaky, či kyslá kapusta. Kapustové strapačky sú v tej našej kuchyni pripravované naozaj často a trvalo to istý čas, kým sme sa dopracovali k receptu, vďaka ktorému je ich chuť perfektná. Tajomstvo je v múke, hustote cesta a kapuste. Neveríte? Pripravte si ich podľa nášho receptu aj vy.
Dáme variť vodu, do ktorej pridáme lyžičku soli. Zemiaky ošúpeme a postrúhame na jemnom strúhadle. Potrebujeme rovnaké množstvo hladkej a polohrubej múky. Halušky nebudú ani jemné, ani tvrdé, ale vynikajúce.
Zmiešame zemiaky, múky, soľ, celú rascu, štipku čierneho korenia a poriadne premiešame. Vznikne husté cesto, v ktorom "stojí" varecha. Cez haluškovač hádžeme cesto do vriacej vody, postupne miešame, varíme a necháme halušky vyplávať na povrch vody. Necháme variť ešte približne 5 minút. Potom precedíme pod studenou vodou.
Ďalšie tajomstvo spočíva v kyslej kapuste. Zásadne ju nepremývame, nedusíme ani ju nepripravujeme s karamelom. Do strapačiek pridávame surovú kyslú kapustu, ktorá má maximum vitamínov a strapačky chutia perfektne.
Na oleji opražíme nakrájanú údenú slaninu. Halušky zmiešame s kyslou kapustou, omastíme výpekom a ozdobíme slaninkou.
Radi by ste potešili vášho manžela pravým chlapským jedlom? Tip na skvelý bravčový guláš bez zásmažky, ktorý nikto nepokazí.
Pripravte výbornú sekanú doma! Z kvalitních surovín vám vznikne skvelá lahdôdka s chrumkavou kôrkou.
Pripravte si chutný fazuľový prívarok, ktorý poriadne zasýti. S čerstvým chlebom a rozvoniavajúcim mäsom vytvorí chuť fazuľového prívarku dokonalú pochúťku.
Ochutnali ste už tento výborný cuketový guláš? Kuracie mäso s cuketou na spôsob gulášu
Dobrá Kuchyňa vám prináša skvelý recept, pri ktorom využijete akékoľvek ovocie z vašej záhradky na vynikajúce ovocné koláče, ktorým nik neodolá.