Pripravíme si potrebné suroviny.
Vo vriacej vode si uvaríme obľúbené cestoviny. Penne, skrutky, kolienka, široké rezance... Pre slabších jedákov meriam množstvo cestovín do hrste. jedna až jedna a pol hrste pre osobu.
V rajnici si rozpustíme trochu masla, do neho pridáme tavený syr. podľa chuti (viac či menej syrovej) dáme celé črievko alebo len polovicu.
aby sa nám syr ľahšie rozpustil, pridáme trošku mlieka, prípadne smotany.
Do roztopeného syra pridáme drveného tuniaka. (Pre 2 osoby stačí polovica klasickej konzervy) . Ja uprednostňujem tuniaka v oleji, ale podľa chuti aj vo vlastnej šťave, prípadne s paradajkovej šťave.
keď sa nám suroviny spoja, pridáme kukuricu. zase podľa chutí, ak máte "kukuricomaniakov", tak jej dáme trochu viac. :-)
Omáčka je po spojení všetkých surovín hotová. Možno ešte dochutiť soľou, prípadne sušeným cesnakom. Tavené syry sú väčšinou dostatočne slané a tak nie je extra potrebné dopĺňať soľ. Môžeme doladiť pažítkou či inými sušenými bylinkami. TIP : ak by náhodou časť porcie ostala, neskôr mierne zohriať, pridať smotanu, premiešať, dať do taniera či zapekacej misky, navrch postrúhať tvrdý syr a zohriať či zapiecť.
Krémová šampiňónová polievka je jednoduchá súčasť kuchyne v každej domácnosti. Chuť našej krémovej šampiňónovej polievky vám spríjemní deň.
Výborný pizza závin z kysnutého cesta, ktorý sa hodí na obed, večeru či desiatu do školy.
Zapečená tortilla plnená bešamelovou omáčkou s mäsom. Overený recept webu DobráKuchyňa.sk.
Fašírky z diviny podľa originálneho receptu skúseného poľovníka sú skutočná deliakatesa. Nezameniteľná chuť divinových fašírok stojí za všetku námahu.
Ten najlepší tradičný podplamenník podľa originálneho receptu. Stáročia overená chuť skvelého podplamenníku.
Recept na najlepší makový, alebo tvarohový kysnutý závin od babičky. Overený recept webu Dobrá Kuchyňa.sk.