Medvedí cesnak a pesto z jeho lístkov je dokonalý spôsob využitia tejto skvelej rastlinky v našich kuchyniach. A vydrží dlho. Vyskúšajte si ho pripraviť s nami.
Pokojne vám vydrží doma aj celý rok. Pesto z medvedieho cesnaku je skvelá a trvanlivá dobrota.
Už sme si na to vlastne aj zvykli, každý rok hneď na jar sa sociálne siete zaplnia nápadmi ako doma využiť medvedí cesnak.
A príprava jednoduchého pesta je zrejme tým základným receptom.
Medvedí cesnak - účinky, využitie a skvelé recepty webu DobráKuchyňa.sk
Táto skvelá pochúťka sa hodí napríklad do nátierok, polievok, ale aj omáčok či zapekaných jedál.
Ale môžete si určite doma vymyslieť aj kopec iných spôsobov jeho využitia.
Máme pre vás aj recept na výborné maslo z medvedieho cesnaku - kliknite
(na dva poháriky)
Ingrediencie - 250 g medvedieho cesnaku - listy, soľ - druh a množstvo podľa vlastnej chuti (morská, kamenná, himalájska), cca 200 ml oleja (rovnako si vyberte podľa chuti olivový, slnečnicový, sezamový či orechový. Zmesi dodá výbornú chuť). Na dochutenie pesta: olivy, chilli papričky, orechy, alebo čokoľvek podľa chuti.
Tip pre vás
Dobrú chuť.
Vyskúšajte aj recept na pesto z medvedieho cesnaku na webe Ženyvmeste.sk
Najlepší stroganov z bravčového karé. Top recept so značkou Dobrá kuchyňa. Nech sa páči. Vyskúšajte.
V strede mäkučký a nadýchaný ako páperie, po okrajoch chrumkavý.
Stačia niekedy tri základné suroviny a človeku sa podarí vykúzliť ozaj chutné jedlo. V tomto prípade ide o cestovinu, šunku a smotanu. Mnohí Slováci holdujú bryndzovým haluškám, no aj ďalšiemu vynikajúcemu a tradičnému jedlu z cestovín: šunkoflekom. Ako na to?
Overená klasika na šťavnaté španielske vtáčiky, top recept od webu DobráKuchyňa.sk.
Máte prebytok šampiňónov a premýšľate čo s nimi? Skúste tento výborný ale hlavne zdravý recept z dielne Dobrákuchyňa.sk.
Skvelá lososová omáčka na cestoviny ponúka rýchly recept na vynikajúce cestoviny, hotové za pár minút.