Nákupný zoznam

Výborné medvedí cesnak pesto, overený základný RECEPT

04.03.2021 | Autor: -

  • 5.0/5

Medvedí cesnak a pesto z jeho lístkov je dokonalý spôsob využitia tejto skvelej rastlinky v našich kuchyniach. A vydrží dlho. Vyskúšajte si ho pripraviť s nami.

Medvedí cesnak a pesto z jeho lístkov je dokonalý spôsob využitia tejto skvelej rastlinky v našich kuchyniach. A vydrží dlho. Vyskúšajte si ho pripraviť s nami.

Pesto z medvedieho cesnaku

Pokojne vám vydrží doma aj celý rok. Pesto z medvedieho cesnaku je skvelá a trvanlivá dobrota.

Už sme si na to vlastne aj zvykli, každý rok hneď na jar sa sociálne siete zaplnia nápadmi ako doma využiť medvedí cesnak.

A príprava jednoduchého pesta je zrejme tým základným receptom.

Medvedí cesnak - účinky, využitie a skvelé recepty webu DobráKuchyňa.sk

Medvedí cesnak a pesto

  • Čas prípravy: 10 minút
  • Počet porcií: minimálne 8
  • Počet kalórií na 100 g: 431 kcal

Táto skvelá pochúťka sa hodí napríklad do nátierok, polievok, ale aj omáčok či zapekaných jedál.

Ale môžete si určite doma vymyslieť aj kopec iných spôsobov jeho využitia.

Máme pre vás aj recept na výborné maslo z medvedieho cesnaku - kliknite

Domáce pesto z medvedieho cesnaku - ingrediencie

(na dva poháriky)


Ingrediencie

  • 1 podľa chuti - chilli paprička
  • 1 podľa chuti - soľ
  • 200 ml - olej
  • 250 g - medvedí cesnak
  • 1 podľa chuti - orechy
  • 1 podľa chuti - olivy
Poslať ako nákupný zoznam



Výborné medvedí cesnak pesto, overený základný RECEPTAutor - redakcia

Výborné medvedí cesnak pesto, základný recept

Ingrediencie - 250 g medvedieho cesnaku - listy, soľ - druh a množstvo podľa vlastnej chuti (morská, kamenná, himalájska), cca 200 ml oleja (rovnako si vyberte podľa chuti olivový, slnečnicový, sezamový či orechový. Zmesi dodá výbornú chuť). Na dochutenie pesta: olivy, chilli papričky, orechy, alebo čokoľvek podľa chuti.

Tip pre vás

[Stále krájate cibuľu ručne? Ušetrite čas a použite krájač na cibuľu. Teraz v 50-percentnej ZĽAVE kúpite tu:]

  1. Zmes listov čerstvo natrhaného medvedieho cesnaku, soli a oleja rozmixujeme mixérom.
  2. Rozmixovanú zmes si vlejeme do pripravených pohárov s uzáverom. Vhodné sú napríklad poháre od presnidávky. Takto spracované pesto vydrží na chladnom a tmavom mieste pokojne až do ďalšej sezóny.
  3. Podľa chuti si do zmesi môžeme primixovať čokoľvek čo vám bude chutiť. Napríklad olivy, chili papričky, alebo orechy.

Dobrú chuť.

Vyskúšajte aj recept na pesto z medvedieho cesnaku na webe Ženyvmeste.sk

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty

Najnovšie jedlá a koláče