Nákupný zoznam

Bravčová panenka na spôsob receptu Wellington

14.03.2022 | Autor: Slávka

  • 5.0/5

Bravčová panenka na spôsob anglického receptu Wellington. Jedlo s nádychom luxusu – tak sa jednoznačne dá nazvať bravčové Wellington.

Bravčová panenka na spôsob anglického receptu Wellington. Foto - Slávka

Bravčová panenka na spôsob anglického receptu Wellington. Jedlo s nádychom luxusu – tak sa jednoznačne dá nazvať Wellington. Robí sa z hovädzej sviečkovej, no bežnejšou a pre Slovákov dostupnejšou verziou je bravčová panenka.

Bravčová panenka Wellington, overený recept

  • Čas prípravy v min.: 40
  • Čas pečenia v min.: 20
  • Počet porcií: 4

Na prvý pohľad vyzerá príprava Wellingtonu zložito, no ani zďaleka to tak nie je. Stačí len dodržať pár zásad a výsledok bude stáť za to.

Prvou dôležitou vecou je, že mäso treba vopred dôsledne poopekať na panvici na prudkom ohni, aby sa zatiahlo a zachovalo svoju šťavnatosť. Wellington sa totiž ďalej pečie v trúbe a práve vďaka prvotnému opekaniu mäsa sa nestane, že by zostalo suché.

No aj samotné lístkové cesto, do ktorého sa panenka počas pečenia obaľuje, plnú funkciu ochrany pred vysušovaním.

A potom sú samozrejme veľmi dôležitými súčasťami hríbiky, anglická horčica a tiež slaninka, ktoré Wellington krásne dochutia. Dosť už bolo popisov, poďme rýchlo na to pripraviť si panenku Wellington. Máme pre vás aj recept na stroganov z bravčového karé.

Ingrediencie na bravčový Wellington

(na 4 porcie)


Ingrediencie

  • 100 g - lístkové cesto
  • 3 kávová lyžička - horčica
  • 100 g - údená slanina
  • 800 g - bravčová panenka
  • 200 g - šampiňóny
  • 1 kávová lyžička - čierne korenie mleté
  • 2 polievková lyžica - olej
  • 1 kávová lyžička - soľ
Poslať ako nákupný zoznam



Bravčová panenka na spôsob receptu Wellington

Wellington bravčová panenka postup receptu

Ingrediencie: lístkové cesto 100 g, horčica 3 kávové lyžičky, údená slanina 100 g, bravčová panenka 800 g, šampiňóny 200 g, čierne korenie mleté 1 kávová lyžička, olej 2 polievková lyžica, soľ 1 kávová lyžička.

Tip pre vás

[Stále krájate cibuľu ručne? Ušetrite čas a použite krájač na cibuľu kúpite tu:]

1. Opekanie

Panenku v celku osolíme a okoreníme. Odolnú panvicu rozohrejeme na maximálnu teplotu, pridáme trochu oleja a poopekáme zo všetkých strán. Dobré je prikryť ju alobalom.

2. Šampiňóny

Šampiňóny rozmixujeme, ak máme konzervované, už ochutené, hotové. Prípadne môžeme použiť aj čerstvé šampiňóny; tie ale treba opiecť na cibuľke a masle.

3. Cesto

Lístkové cesto rozvaľkáme, natrieme horčicu (ideálne anglickú, prípadne dijon).

4. Slanina

Na to poukladáme plátky slaninky.

5. Ostatné

Nasledujú hríbiky a opečené mäso.

6. Pečenie

Pečieme sprudka, na 200 stupňov Celzia asi 20 minút.

Dobrú chuť.

Vyskúšajte aj náš recept 

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty

Najnovšie jedlá a koláče

Aktuálne recepty