Nákupný zoznam

Najlepšie zemiaky na kyslo, obľúbený RECEPT

05.03.2020

  • 5.0/5

Výborné zemiaky na kyslo. Vyskúšajte recept na obľúbenú dobrotu nášho detstva portálu Dobrá Kuchyňa. Zemiaky na kyslo musia byť.

Najlepšie zemiaky na kyslo, recept

Neviete ako si ich pripraviť? My vám ponúkame overený recept, ktorý je rýchly a jednoduchý. Želáme vám dobrú chuť.

Dobrá kuchyňa vám ponúka obľúbený recept na výborné zemiaky na kyslo.

Môžete si ich pripraviť buď s vareným vajíčkom, volským okom, duseným mäsom, ale aj s klobáskou či údeným. Veľká noc pomaly klope na dvere. Ostáva vám po sviatkoch údená šunka, slanina alebo klobása? Nech sa páči.

Vybrali sme pre vás aj overený recept na chutnú zeleninovú polievku s kukuricou

Zemiaky na kyslo

  • Čas prípravy: 10 minút
  • Čas varenia : 30 minút
  • Počet porcií: 4

Pripravte si výborné zemiaky na kyslo s údeným. Ak zvolíte na zahustenie namiesto múky Solamyl, smotanové zemiaky budú vhodné aj pri bezlepkovej diéte.

Máme pre vás aj recept na najlepšie cestoviny so smaženou hlávkovou kapustou

Obľúbené zemiaky na kyslo

(4 porcie)


Ingrediencie

  • 500 ml - mlieko
  • 5 ks - zemiaky
  • 1 ks - soľ
  • 1 ks - čierne korenie
  • 1 ks - stredná cibuľa
  • 3 polievkových lyžíc - olivový olej
  • 2 ks - mletá červená paprika
  • 1 PL - hladká múka
  • 1 ks - drvená rasca
  • 1 ks - bobkový list
  • 1 ks - šľahačková smotana
  • 1 ks - citrónová šťava
  • 1 ks - petržlenová vňať
  • 1 ks - pažítka
  • 1 ks - kôpor
Najlepšie zemiaky na kyslo, obľúbený RECEPT Foto - Nela

Obľúbené zemiaky na kyslo - postup receptu

Ingrediencie: 5 ks zemiak strednej veľkosti, 3 polievkové lyžice olivového oleja (bravčovej masti), 1 ks cibuľa strednej veľkosti, 2 polievkové lyžice mletej červenej papriky (môžeme zvoliť aj pálivú). Na smotanovú zátrepku (zahustenie): 1 ks šľahačková smotana, 500 ml mlieko, 1 polievková lyžica hladkej (hladkej špaldovej) múky alebo Solamylu. Na dochutenie: soľ, celé čierne korenie, celá (drvená rasca), bobkový list, citrónová šťava, čerstvé bylinky (petržlenová vňať, pažítka, kôpor).

  1. Zemiaky očistíme, dôkladne umyjeme a nakrájame na menšie kocky. Môžeme ich pokrájať aj na mesiačiky.
  2. Takto pripravené zemiaky zalejeme vodou do ich výšky, pridáme soľ, čierne korenie, rascu, bobkový list.
  3. Zemiaky varíme do mäkka. K smotane s mliekom pridáme lyžicu múky a dôkladne rozmiešame.
  4. Smotanovú zátrepku primiešame (najlepšie cez sitko, aby sme nemali hrudky) k zmäknutým zemiakom.
  5. Cibuľu nakrájame nadrobno. Na oleji ju orestujeme  do sklovita. Pridáme červenú papriku a premiešame.
  6. Smotanové zemiaky povaríme na jemnom stupni ešte 10 minút, aby zhustli.  Pridáme paprikovú cibuľu.
  7. Premiešame. Cibuľa dodá na úžasnej chuti. Dochutíme soľou a citrónovou šťavou. Môžeme pridať aj bylinky.

Tip Dobrej kuchyne: Ak sa vám zdá omáčka príliš hustá, môžeme ju zriediť mliekom. Keď sú zemiaky redšie, zahustíme ich ešte múkou.

Dobrú tradičnú chuť. smiley

Vyskúšajte aj tradičný recept na zemiaky na kyslo portálu Ženy v meste - kliknite

Všetky recepty

Najnovšie jedlá a koláče