Nákupný zoznam

Najlepšie zemiaky na kyslo, obľúbený RECEPT

30.06.2020

  • 5.0/5

Výborné zemiaky na kyslo, obľúbený recept portálu DobráKuchyňa.sk. Pripravte si doma nenáročné, ale skvelé jedlo.

Výborné zemiaky na kyslo

Pripraviť si doma skvelé zemiaky na kyslo nemusí byť vobec náročné. Vyskúšajte to s receptom, ktorý vám ponúka webový portál DobráKuchyňa.sk.

Prívarky obľubujú rovnako deti, ale aj dospelí. Ak teda hľadáte jedlo, ktoré bude chutiť ľuďom rôzneho veku, tak tento prívarok môže byť pre vás to pravé.

Vyskúšajte aj recept na najlepší zemiakový prívarok webu Ženyvmeste.sk

Skvelé zemiaky na kyslo 

  • Čas prípravy: 20 minút
  • Čas varenia: 30 minúť
  • Počas porcií: 4

Jednoducho takéto zemiaky na kyslo potešia každého. Určite sa zhodneme, že ide o tradičné slovenské jedlo.

Veľmi obľúbená je aj skutočnosť, že zemiaky môžu byť skvelou prílohou nielen k mäsu na rôzne spôsoby. Výborne sa hodí k fašírkam, párkom, klobáse, pečenému mäsu, ale napríklad aj k vajíčkam na tvrdo.

Jednoducho výber je na vás. My vám len želáme dobrú chuť.

Máme pre vás aj recept na pravé francúzske zemiaky - kliknite


Ingrediencie

  • 500 ml - mlieko
  • 5 ks - zemiaky
  • 1 ks - soľ
  • 1 ks - čierne korenie
  • 1 ks - stredná cibuľa
  • 3 polievkových lyžíc - olivový olej
  • 2 ks - mletá červená paprika
  • 1 PL - hladká múka
  • 1 ks - drvená rasca
  • 1 ks - bobkový list
  • 1 ks - šľahačková smotana
  • 1 ks - citrónová šťava
  • 1 ks - petržlenová vňať
  • 1 ks - pažítka
  • 1 ks - kôpor
Poslať ako nákupný zoznam

Najlepšie zemiaky na kyslo, obľúbený RECEPT Nela

Zemiaky na kyslo - postup receptu

Ingrediencie: 5 zemiakov, 500 ml mlieka, 1 stredná cibuľa, 3 polievkové lyžice olivového oleja, 1 polievková lyžica hladkej múky, 1 šľahačková smotana na dochutenie: soľ, čierne korenie, mletá červená paprika, drvená rasca, bobkový list, citrónová šťava, petržlenová vňať, pažítka, kôpor

Tip pre vás

[30-dielna jedálenská súprava v nestárnucom DIZAJNE. Tento týždeň si ju kúpilo 135 zákazníkov - kliknite tu]

  1. Zemiaky očistíme, dôkladne umyjeme a nakrájame na menšie kocky. Môžeme ich pokrájať aj na mesiačiky.
  2. Takto pripravené zemiaky zalejeme vodou do ich výšky, pridáme soľ, čierne korenie, rascu,   bobkový list.
  3. Zemiaky varíme do mäkka. K smotane s mliekom pridáme lyžicu múky a dôkladne rozmiešame.
  4. Smotanovú zátrepku primiešame (najlepšie cez sitko, aby sme nemali hrudky) k zmäknutým zemiakom.
  5. Cibuľu nakrájame nadrobno. Na oleji ju orestujeme  do sklovita. Pridáme červenú papriku a premiešame.
  6. Smotanové zemiaky povaríme na jemnom stupni ešte 10 minút, aby zhustli.  Pridáme paprikovú cibuľu.
  7. Premiešame. Cibuľa dodá na úžasnej chuti. Dochutíme soľou a citrónovou šťavou. Môžeme pridať aj bylinky.
Tip Dobrej kuchyne: Ak sa vám zdá omáčka príliš hustá, môžeme ju zriediť mliekom. Keď sú zemiaky redšie, zahustíme ich ešte múkou.

Prihláste sa na náš newsletter

A čítajte najnovšie recepty bez reklamy!

Všetky recepty

Najnovšie jedlá a koláče