Sladká karfiolová kaša s ovocím, autorka receptu a foto: Denča
Zvyknete raňajkovať kašu na milión spôsobov? Ochutnali ste už kašu z karfiolu na sladko? Poďte do toho!
Raňajkové kaše sa v dnešných časoch tešia mimoriadnej obľube. Z ovsených vločiek, pšenové, pohánkové sú už takou klasikou, ktorá môže omrzieť. Vyskúšajte netradičný recept na sladkú kašu z karfiolu. Áno, čítate správne. Karfiol na sladko.
Karfiol je veľmi obľúbená a dôležitá zelenina pochádzajúca pôvodne zo Stredomoria. K jeho zdravým účinkom patrí vysoký obsah vitamínu C, vápnika ale aj nízky obsach sacharidov. Ide o nízkokalorickú a výživnú potravinu.
Netreba sa báť experimentovať a skúšať nové veci. Ja som sladkú karfiolovú kašu osladila banánom a medom, ozdobila čučoriedkami a výbornou mätou. Chutí skvelo, pripravte si ju aj vy!
A čo tak ďalšie zdravé recepty z webu Ženyvmeste.sk?
(na 1 porciu)
Ingrediencie: med 1 polievková lyžica, chia semienka 2 polievkové lyžice, studené mlieko 200 ml, čučoriedky podľa chuti, ľubovoľné ovocie podľa výberu - množstvo podľa chuti, karfiol 200 g, zrelý banán 1 ks, mäta podľa chuti
Tip pre vás
Na kašu potrebujeme banán, najlepšie zrelý, ktorý ju osladí, môžeme pridať aj sladidlo - med, stéviu či cukor (podľa preferencií). Chia semienka, ktoré slúžia ako zahusťovadlo a rastlinné mlieko. Hlavnou ingredienciou je karfiol, použijeme buď uvarený alebo karfiolovú ryžu.
Zohrejeme si rastlinné mlieko, ktoré osladíme a vsypeme do neho chia semienka. Varíme cca 5 minút.
Pridáme roztlačený banán a karfiol. Varíme do úplného zmäknutia.
Následne celú kašu rozmixujeme dohladka.
Kašu dozdobíme obľúbeným čerstvým ovocím a sviežou mätou.
Dobrú chuť!
Z dielne Dobrá Kuchyňa pre vás máme i výborný recept na karfiolové halušky
Najlepší stroganov z bravčového karé. Top recept so značkou Dobrá kuchyňa. Nech sa páči. Vyskúšajte.
V strede mäkučký a nadýchaný ako páperie, po okrajoch chrumkavý.
Stačia niekedy tri základné suroviny a človeku sa podarí vykúzliť ozaj chutné jedlo. V tomto prípade ide o cestovinu, šunku a smotanu. Mnohí Slováci holdujú bryndzovým haluškám, no aj ďalšiemu vynikajúcemu a tradičnému jedlu z cestovín: šunkoflekom. Ako na to?
Overená klasika na šťavnaté španielske vtáčiky, top recept od webu DobráKuchyňa.sk.
Máte prebytok šampiňónov a premýšľate čo s nimi? Skúste tento výborný ale hlavne zdravý recept z dielne Dobrákuchyňa.sk.