Bravčové pečeňové halušky, autorka receptu a foto: Denča
Máte chuť na výbornú hovädziu či slepačiu polievku s rezancami, zeleninou, ale niečo tomu ešte chýba? Bravčové pečeňové halušky sú tou pravou chýbajúcou súčasťou, aby mala polievka a obed ten správny šmrnc. Potešíte deti aj dospelých.
Pečeň je veľmi bohatá na minerálne látky, hlavne na železo, nevyhnutné pre tvorbu hemoglobínu vo vašom tele. Okrem toho z pečene dostáva váš organizmus napríklad aj vitamíny A a B.
Vyskúšajte jednoduchý a rýchly recept na vynikajúce halušky z bravčovej pečene, ktoré dodajú polievke výnimočnú chuť.
Polievka je s haluškami výdatnejšia, viac vás zasyti a zo skúseností môžem povedať, že takisto poteší, keďže pečeňové halušky nejedávate v hovädzej alebo slepačej polievke vždy. Najlepšie bravčové pečeňové halušky pripravíte rýchlo a nenáročne.
Z dielne kuchyne Ženy v meste máme pre vás aj výborný recept na kurací vývar s pečeňovými haluškami.
(na 4 porcie)
Ingrediencie: cesnak 5 ks, hladká múka 3 polievkové lyžice, strúhanka 2 polievkové lyžice, bravčová pečeň 250 g, vajcia 2 ks, čierne korenie mleté podľa chuti, soľ podľa chuti, petržlenová vňať podľa chuti
Tip pre vás
Pripravíme si všetky potrebné suroviny a dáme variť osolenú vodu.
Všetky suroviny si rozmixujeme dohladka. Zmes musí byť tak akurát, aby sa ľahko robili halušky, necháme ju odstáť asi 5 minút, a až potom pridáme podľa hustoty vodu alebo strúhanku.
Zmes cez haluškovač zavaríme do vriacej vody. Keď halušky vyplávajú na povrch, varíme ešte približne 5 minút a môžeme ich precediť.
Halušky môžeme vytvarovať ako väčšie guličky/knedličky.
Dobrú chuť!
Vyskúšajete aj náš recept na fantastickú restovanú kuraciu pečeň.
Najlepší stroganov z bravčového karé. Top recept so značkou Dobrá kuchyňa. Nech sa páči. Vyskúšajte.
V strede mäkučký a nadýchaný ako páperie, po okrajoch chrumkavý.
Stačia niekedy tri základné suroviny a človeku sa podarí vykúzliť ozaj chutné jedlo. V tomto prípade ide o cestovinu, šunku a smotanu. Mnohí Slováci holdujú bryndzovým haluškám, no aj ďalšiemu vynikajúcemu a tradičnému jedlu z cestovín: šunkoflekom. Ako na to?
Overená klasika na šťavnaté španielske vtáčiky, top recept od webu DobráKuchyňa.sk.
Máte prebytok šampiňónov a premýšľate čo s nimi? Skúste tento výborný ale hlavne zdravý recept z dielne Dobrákuchyňa.sk.