Nákupný zoznam

Najlepšie mäkké langoše, rýchly RECEPT ako pripraviť cesto na langoše

30.07.2020

  • 5.0/5

Najlepšie mäkké langoše, rýchly recept ako pripraviť cesto na langoše. Ak máte chuť na langoše, pripravte si pravé domáce. Nech sa páči, obľúbený recept Dobrej kuchyne.

Najlepšie mäkké langoše, rýchly recept ako pripraviť cesto na langoše

Výborné mäkké langoše, rýchly recept ako si doma pripraviť pripraviť cesto na langoše. Ak máte chuť na langoše, pripravte si tieto pravé domáce. Nech sa páči, obľúbený recept Dobrej kuchyne.

Langoše – smažená placka z kysnutého cesta, veľká pochúťka na trhoch a jarmokoch.

Pripravte ich svojej rodine doma, detičky sa budú oblizovať.

Vybrali sme pre vás aj recept na voňavý domáci írsky chlieb bez droždia

Rýchle a mäkké langoše

  • Čas prípravy: 30 minút
  • Počet kusov: 12 menších langošov

Recept do zbierky na langošové cesto z chladničky. Najlepšie domáce langoše webu Dobrá kuchyňa.

Vybrali sme pre vás aj originál recept na domáce utopence s pivom

Mäkké langoše, rýchly recept

(Na 12 langošov)


Ingrediencie

  • 2,5 dl - mlieko
  • 1 ks na oblohu - cesnak
  • 1 čajová lyžička - soľ
  • 1 ks - mleté čierne korenie
  • 1 kávová lyžička - trstinový cukor
  • 1 podľa potreby - olej
  • 1 ks - vajce
  • 2 polievkové lyžice - kyslá smotana
  • 500 g - hladká špaldová (obyčajná) múka
  • 1/2 kocky (21g) - čerstvé droždie
  • 1 ks na oblohu - kečup
  • 1 ks na oblohu - tatárska omáčka
  • 1 ks na oblohu - jogurt
  • 1 ks na oblohu - tvrdý syr
Najlepšie mäkké langoše, rýchly RECEPT ako pripraviť cesto na langošeAutor - Nela

Rýchle a mäkké langoše, RECEPT ako pripraviť cesto na langoše

Ingrediencie na kvások: 1 dl mlieka, ½ kocky čerstvého droždia (21 g) ,1 kávová lyžička trstinového (kryštálového) cukru, na cesto: 500 g hladká špaldová (hladká) múka, 1 ks vajce, 150 ml mlieko, 2 polievkové lyžice kyslej smotany, 1 kávová lyžička soli, na cesto a vyprážanie: olej podľa potreby, na oblohu: kečup, tatárska omáčka alebo ochutený jogurt (roztlačený cesnak, soľ, mleté čierne korenie), obľúbený nastrúhaný syr

  1. Cesto na langoše si pripravíme deň vopred, pretože bude kysnúť v chladničke. Urobíme si kvások. Do vlažného mlieka primiešame rozdrobené droždie a cukor. Kvások necháme vykysnúť, trvá to približne 5 minút.
  2. Vymiesime si domáce langošové cesto. K hladkej špaldovej (hladkej) múke pridáme vajce, mlieko, smotanu, soľ a vykysnutý kvások. Ak použijeme robot s hákom alebo hnetacími metličkami, ušetríme si cenný čas.
  3. Hotové vymiesené cesto potrieme rukami olejom (aby sa nelepilo) a uložíme do mikroténového vrecka. Uzol urobíme navoľno, nestláčame, pretože cesto nakysne, zväčší svoj objem. Cesto uložíme do chladu.
  4. Na druhý deň môžeme domáce langoše vyprážať. Robíme to tak, že si ruky naolejujeme (aby sa cesto nelepilo), odoberieme si kúsok cesta (malú guličku) a pomaly, mastnými rukami ho v rukách naťahujeme do tenkej placky.
  5. Hotové langoše ukladáme na papierový obrúsok, aby sme odstránili prebytočný tuk. Ešte teplé podávame, vtedy chutia najlepšie. Potierame ich kečupom, tatárskou omáčkou, ochuteným jogurtom, posypeme syrom.

Tip Dobrej kuchyne: Veľkosť langošov záleží od toho, aký veľký kúsok cesta si odoberieme. Ak chceme langoše menšie, tvarujeme veľkosť malej loptičky, keď väčšie, veľkosť vajíčka. Langošové cesto vydrží v chladničke aj 3-4 dni, čo je úžasné.

Dobrú langošovú chuť. 

Vyskúšajte aj recept na fantastické domáce langoše na webe Ženy v meste

Všetky recepty

Najnovšie jedlá a koláče