Nákupný zoznam

Najlepší kurací perkelt, RECEPT bez múky

10.06.2021 | Autor: Nela

  • 4.1/5

Najlepší kurací perkelt. Jednoduchý recept bez múky so značkou Dobrá kuchyňa. Nech sa páči, inšpirujte sa.

Najlepší kurací perkelt, recept na skvelý obed

Vynikajúci kurací perkelt, ktorý sa oplatí vyskúšať. Skvelá pochúťka z dielne webu Dobrá kuchyňa.

Smotanové omáčky sa tešia veľkej obľube. K tomu cestoviny, parená knedľa, ale aj opekané zemiaky. Vynikajúci a rýchly obed či večera. Inšpirujte sa skvelým receptom so značkou Dobrá kuchyňa.

Vybrali sme pre vás aj recept na skvelé kuracie prsia so zeleninou a dusenou ryžou

Fantastický perkelt z kuracích pŕs - rýchly a jednoduchý

  • Čas prípravy: 20 minút
  • Tepelná úprava: 20 minút
  • Počet porcií: 4

Viete ako zahustiť smotanovú omáčku, aby bola vhodná pri bezlepkovej diéte? Dobrá kuchyňa vám dnes ponúka skvelý tip. Nepotrebujete žiadnu múku, ani Solamyl. Omáčku zahustíme smotanovou nátierkou alebo mascarpone. Vyskúšajte, budete milo prekvapení. Smotanová omáčka pre všetkých.

Rýchly obed či večera? Tak potom náš vynikajúci kurací perkelt. Za pár minút si môžete pochutnávať. Prajeme vám dobrú chuť.

Vyskúšajte aj recept úžasné kuracie prsia na smotane

Vynikajúci kurací perkelt pre celú rodinu (bez lepku)

(Na 4 porcie)


Ingrediencie

  • 4 dl - mlieko
  • 2 strúčiky - cesnak
  • 1 podľa chuti - soľ
  • 500 g - kuracie prsia
  • 1 podľa chuti - čierne korenie mleté
  • 1 podľa chuti - kurkuma
  • 1 polievková lyžica - mletá červená paprika
  • 1 podľa chuti - mletá alebo drvená rasca
  • 1 ks - cibuľa strednej veľkosti
  • 2 polievková lyžica - maslo alebo olej
  • 200 g - smotanová nátierka alebo mascarpone
Poslať ako nákupný zoznam



Najlepší kurací perkelt, RECEPT bez múkyAutor - Nela

Skvelý kurací perkelt - postup receptu

Ingrediencie: 500 g kuracie prsia, 2 polievkové lyžice masla (oleja), 1 ks cibuľa strednej veľkosti, 2 strúčiky cesnaku (môžeme aj vynechať) na dochutenie: 1 polievková lyžica mletej červenej papriky, soľ, mleté čierne korenie, drvená rasca, kurkuma (pôsobí protizápalovo, výborná na kĺby) - podľa chuti na smotanovú zálievku: cca 4 dl mlieka - podľa potreby na zahustenie: cca 200 g smotanovej nátierky alebo mascarpone - podľa potreby

Tip pre vás

[Stále krájate cibuľu ručne? Ušetrite čas a použite krájač na cibuľu. Teraz v 50-percentnej ZĽAVE kúpite tu:]

  1. Kuracie prsia (môžeme zvoliť aj mäso z vykostených kuracích stehien) umyjeme, dobre osušíme a nakrájame na menšie kocky, môžeme aj malé rezance.
  2. Na masle orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme jednu polievkovú lyžicu červenej papriky, premiešame, pridáme mäso a korenie podľa chuti.
  3. Kuracie mäso ešte orestujeme, aby sa zatiahlo (mäso zbledne). Potom mäso prikryjeme a podusíme cca 5 minút, aby pustilo vlastnú šťavu. Perkelt získa na chuti.
  4. Mäso podlejeme horúcou vodou ( cca 2 dl) a pod pokrievkou ho dusíme do mäkka. K mäsu pridáme mlieko a smotanovú nátierku (mascarpone) podľa potreby, hustoty.
  5. Perkelt na jemnom stupni prevaríme. Mlieko s nátierkou sa spoja, omáčka zhustne. Keď je riedka, pridáme nátierku (mascarpone), ak hustá zriedime ju mliekom. Dosolíme.

Tip Dobrej kuchyne: Keď si mäso necháme odležať v marináde z oleja a obľúbeného korenia na pár hodín, kurací perkelt bude omnoho chutnejší.

Dobrú chuť želáme.

Inšpirujte sa jedlá z kuracieho mäsa so značkou Ženy v meste

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty

Podobné recepty

Najnovšie jedlá a koláče