Brokolica znie pre niektorých ľudí odstrašujúco pre jej zelenú farbu a pomerne nevýraznú chuť. Kľúčom však je vedieť ju správne uvariť a nakombinovať s inými druhmi zeleniny, ktoré si chuťovo navzájom vypomáhajú.
Krásne zelené ružičky brokolice budú vyzerať sviežo, ak sa nebudú príliš dlho variť. Stačí im maximálne päť minút.
Iné druhy zeleniny, ako napríklad koreňová zelenina - mrkva či petržlen, ale aj zemiaky, tie sa musia variť dlhšie. Každopádne je ich tiež dobré najskôr na oleji poopekať. Na jednej strane tak pustia chuť do polievky, zmäknú a najmä mrkva nám zanechá vo vývare aj množstvo užitočných vitamínov.
Poďte si s nami skúsiť uvariť brokolicovú polievku s mrkvou, zemiakmi a drobnou cestovinou, úplne klasicky, jednoducho a chutne. Ak budete postupovať podľa fotoreceptu Dobrá kuchyňa, zistíte, že uvariť takúto polievku nie je nič náročné a s výsledkom bude spokojná celá rodina.
Vyskúšajte aj recept na krásne krémovú brokolicovú polievku, alebo vyskúšajte recept na karfiolovú polievku. Skúste aj ako chutí naša Hokkaido krémová polievka so smotanou.
(pre 4 osoby)
Ingrediencie - pol kilogramu brokolice, 100 gramov obľúbených cestovín, 3 stredné zemiaky, 3 mrkvy, soľ, vegeta, bravčová masť, alebo olej.
Na oleji poopekáme nakrájanú mrkvu. Tiež na kocky nakrájané zemiaky, zalejeme vodou, osolíme, dáme vegetu a varíme asi 20 minút.
Pridáme brokolicu, ak treba ešte dolejeme trochu vody a varíme už len max. 5 minút.
Do polievky dáme úplne na záver variť drobnú cestovinu, ochutnáme, ak treba ešte dochutíme soľou.
Tu je aj bryndzová polievka. A tu je zase klasická brokolicová polievka.
Máme pre vás jednoduchý recept, ako si v domácich podmienkach jednoducho roztopiť menšie alebo väčšie množstvo čokolády.
Fazuľovica je výborná najmä počas chladnejších mesiacov, kedy jej teplé a pikantné chute príjemne zahrejú a dodajú energiu. Skúste náš recept.
Tento jednoduchý recept na polievku so zemiakmi a hráškom je ideálny pre rýchlu večeru alebo zahrievajúci obed, navyše bez použitia mlieka alebo smotany.
Uvarte si šťavnaté bravčové ragú s ryžou na víne, ktorým pošteklíte svoje chuťové poháriky.
Špagety carbonara, jednoduchý overený recept na tradičné jedlo z cestovín. Pripravte si s nami klasickú taliansku pochúťku.
Ako pripraviť výborné bravčové pečeňové halušky? Vyskúšajte recept z portálu dobrákuchyna.sk