Nákupný zoznam

Najlepší hrnčekový koláč s tvarohom a ovocím, top RECEPT

22.07.2020

  • 4.7/5

Vynikajúci šťavnatý hrnčekový koláč s tvarohom a ovocím. Skvelý hrnčekový recept z dielne Dobrej kuchyne stojí za to vyskúšať.

Šťavnatý hrnčekový koláč s tvarohom a ovocím

Skvelý hrnčekový recept z dielne Dobrej kuchyne stojí za to vyskúšať. Je zdravší, so špaldovou múkou, tvarohom a ovocím.

Zamaškrtí si celá rodina bez výčitiek. Dobrý koláčik poteší nielen deti, ale aj nejednu návštevu.

[Vybrali sme pre vás aj ďalší recept - najlepšia bublanina s ovocím - kliknite]

Hrnčekový koláč s tvarohom a ovocím

  • Čas prípravy: 10 minút
  • Čas pečenia: 30 minút
  • Počet kusov: 20-25

Máte doma tvaroh, ovocie či už čerstvé, mrazené alebo kompótové? Upečte si úžasný hrnčekový koláč, ktorý je šťavnatý, plný skvelých ingrediencií. Zdravšie pečenie s Dobrou kuchyňou.

[Vybrali sme pre vás aj recept na skvelú pudingovú bábovku]

Najlepší hrnčekový koláč s tvarohom a ovocím

(hrnček 250 ml na hrnčekové cesto)


Ingrediencie

  • 1 hrnček - mlieko
  • 1 ks - soľ
  • 3 ks - vajcia
  • 1/2 hrnček - olej
  • 3 ks - vanilínový cukor
  • 1 ks - prášok do pečiva
  • 1 polievková lyžica - práškový cukor
  • 1 PL - zlatý klas
  • 1 hrnček - kryštálový cukor
  • 2 hrste - ovocie
  • 500 g - tvaroh
  • 2 hrnček - hladká špaldová múka
  • 2 polievkové lyžice - kakao
  • 1 ks - čokoláda
Najlepší hrnčekový koláč s tvarohom a ovocím, top RECEPTAutor - Nela

Hrnčekový koláč s tvarohom a ovocím - postup receptu

Ingrediencie: 2 hrnčeky hladkej špaldovej múky, 1 hrnček kryštálového cukru, 1 ks vanilínový cukor, 1 hrnček mlieka, ½ hrnčeka oleja, 2 ks vajce, 1 ks prášok do pečiva, 2 polievkové lyžice kakaa. Na tvarohovú zmes: 500 g jemného nízkotučného tvarohu, 1 ks vajce, 2 ks vanilínový cukor, 1 polievková lyžica práškového cukru, 1 plná polievková lyžica Zlatého klasu, štipka soli. Na vylepšenie koláčika: 2 plné hrste obľúbeného ovocia, čokoláda.

  1. Najprv si pripravíme tvarohovú zmes. K jemnému tvarohu (ja som zvolila 250 g jemného a 250 g jemného hrudkovitého tvarohu), primiešame vajce, cukor, Zlatý klas (vanilkový puding) a soľ.
  2. Do misky pridáme preosiatu hladkú špaldovú múku (môžeme aj klasickú hladkú múku), kryštálový a vanilínový cukor, mlieko (môžeme zvoliť aj mlieko kyslé), olej, vajcia, prášok do pečiva a kakao.
  3. V robote, mixérom, ale aj ručne vareškou vymiešame vláčne kakaové cesto. Ak chceme bezlepkový koláčik, použijeme bezlepkovú múku. Keď kakao nemôžeme, môžeme ho pokojne aj vynechať.
  4. Plech veľkosti približne 28x38 cm vystelieme papierom na pečenie. Môžeme ho vymastiť aj tukom. Na plech rozotrieme kakaové cesto. Potom polievkovou lyžicou ukladáme rovnaké tvarohové kôpky.
  5. Na takto pripravený koláč s tvarohom poukladáme obľúbené ovocie. Ja som zvolila mrazené čučoriedky. Môžeme použiť nielen ovocie čerstvé, ale aj mrazené, prípadne kompótové, podľa našej chuti.
  6. Hrnčekový koláč s tvarohom a ovocím pečieme pri teplote 175 oC približne 30 minút, podľa potreby. Keď bude nádherne rozvoniavať, vtedy je ten správny čas. Koláč necháme vychladnúť.
  7. Hotový koláč môžeme pofŕkať roztopenou čokoládou. Hrnčekový koláčik tak bude ešte chutnejší a čokoládovejší. Aj keď je tento koláč jednoduchý a rýchly, jeho chuť vás veľmi milo prekvapí.

Tip Dobrej kuchyne: Výhodou tohto hrnčekového koláča je, že si ho môžete pripraviť podľa dostupných ingrediencií. Pridaním bezlepkovej múky, bude táto sladká dobrota vhodná aj pri intolerancii na lepok.

Sladké maškrtenie. heart

[Vyskúšajte aj ďalšie recepty na skvelé hrnčekové koláče na webe zenyvmeste.sk]

Všetky recepty

Najnovšie jedlá a koláče