Nákupný zoznam

Najlepší stroganov z bravčového karé, top RECEPT

28.11.2020 | Autor: -

  • 4.0/5

Najlepší stroganov z bravčového karé. Top recept so značkou Dobrá kuchyňa. Nech sa páči. Vyskúšajte.

Fantastický stroganov z bravčového mäsa - jednoduchý a chutný

Najlepší stroganov z bravčového karé. Dobrá kuchyňa vám ponúka top recept na vynikajúci obed či večeru z bravčového mäsa.

Tento recept podľa nášho receptu pripravila moja 15 ročná dcéra Dendy. Danielka, ďakujem.

Garantujeme vám, že prípravu nášho receptu zvládne aj každý začiatočník. Neváhajte, pripravte si túto pochúťku s nami. Varte jednoducho a chutne. Varte s Dobrou kuchyňou. Stačí si zaželať iba dobrú chuť.

Ak si necháme plátky bravčového karé v olejovej marináde s korením odležať v chlade do druhého dňa, stroganov získa na výbornej chuti. Klasický stroganov si môžeme pripraviť aj z iného druhu mäsa, kvalitného hovädzieho, morčacieho, ale aj kuracieho. Pripravte si stroganov podľa svojej chuti. 

Vyskúšajte aj recept na obľúbenú minútku z bravčového karé

Klasický stroganov z bravčového karé, ktorý musíte vyskúšať

  • Čas prípravy: 45 minút
  • Počet porcií: 4-5

Rýchly chutný obed či večera? Chuť na klasický stroganov? Vyskúšajte ten náš. Fantastický stroganov z bravčového karé z dielne webu Dobrá kuchyňa.

Pripravili sme pre vás recept na výbornú cigánsku pečienku, overenú a chutnú

Vynikajúci bravčový stroganov, recept na klasický stroganov

(Na 4-5 porcií)


Ingrediencie

  • 1 podľa chuti - soľ
  • 1 podľa chuti - mleté čierne korenie
  • 2 ks - kyslá uhorka strednej veľkosti
  • 1 podľa chuti - drvená rasca
  • 1 polievková lyžica - horčica
  • 600-800 g - bravčové karé
  • 1 ks - väčšia cibuľa
  • 1 podľa chuti - kryštálový alebo trstinový cukor
  • 4 polievková lyžica - paradajkový pretlak
  • 1 dl - šľahačková smotana 33%
  • 5 dl - voda alebo vývar
  • 3 polievková lyžica - maslo alebo olej
  • 1 podľa chuti - kurkuma
Poslať ako nákupný zoznam

Najlepší stroganov z bravčového karé, top RECEPTAutor - Nela

Najlepší stroganov z bravčového karé - postup receptu

na porciu rátame cca 150 g surového mäsa

Ingrediencie: 600-800 g bravčové karé, 3 polievkové lyžice masla (oleja), 1 ks väčšia cibuľa, 2 ks kyslá (kvasená) uhorka strednej veľkosti, 5 dl vývaru, prípadne podľa potreby (môže byť aj voda, s vývarom však získa stroganov výbornú chuť) na dochutenie: soľ, mleté čierne korenie, kurkuma (nie je tradičná, je však výborná na kĺby, pôsobí aj protizápalovo), drvená rasca - podľa chuti, 1 polievková lyžica horčice, 4 polievkové lyžice paradajkového pretlaku, trošku kryštálového alebo trstinového cukru (podľa chuti) na zjemnenie: 1 dl šľahačkovej 33% smotany

Tip pre vás

[Stále krájate cibuľu ručne? Ušetrite čas a použite krájač na cibuľu. Teraz v 50-percentnej ZĽAVE kúpite tu:]

  1. Bravčové karé umyjeme, osušíme a nakrájame na tenké plátky. Následne ho jemne naklepeme (nemusíme), nakrájame na tenké rezančeky. 
  2. Kvalitnejšiu panvicu rozohrejeme, pridáme kúsok masla (lepšia chuť) alebo olej a nadrobno nakrájanú cibuľu. Cibuľu si opražíme do sklovita.
  3. Tak pridáme rezančeky bravčového karé a restujeme, aby sa mäso zatiahlo, zbledne. Dochutíme korením. Potom mäso prikryjeme, podusíme.
  4. Po 5 minútach pustí mäso vlastnú šťavu, stroganov takto získa na chuti. Mäso za stáleho podlievania vývaru (vody) dusíme do polomäkka.
  5. Potom pridáme nadrobno nakrájané alebo nastrúhané uhorky, horčicu, paradajkový pretlak, trošku cukru, šľahačkovú smotanu. Podusíme 10 minút.
  6. Ak sa nám zdá omáčka hustejšia, môžeme ju zriediť troškou vývaru. Hovädzí stroganov podávame s dusenou ryžou, opekanými zemiakmi. 

Tip Dobrej kuchyne: Ak si necháme bravčové plátky v olejovej marináde (2 polievkové lyžice oleja, obľúbené korenie) uložené v chladne do druhého dňa, stroganov bude omnoho chutnejší, mäsko jemnejšie.

Dobrú chuť.

Vybrali sme pre vás fantastický klasický stroganov, recept kuchyne portálu Ženy v meste

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty

Najnovšie jedlá a koláče