Nákupný zoznam

Bravčové ragú s ryžou, top recept

14.09.2022 | Autor: Denča

Uvarte si šťavnaté bravčové ragú s ryžou na víne, ktorým pošteklíte svoje chuťové poháriky.

Uvarte si šťavnaté bravčové ragú s ryžou na víne, ktorým pošteklíte svoje chuťové poháriky.

Bravčové ragú s ryžou, top recept

Bravčové ragú je pokrm hustejšej konzistencie, na prípravu ktorého používame jeden alebo viacero druhov mäsa a rozličné druhy ďalších prísad (huby, zelenina a mnohé druhy korenia).

Má výraznú chuť a skvelou prílohou je biela ryža či cestoviny. Ragú pochádza z francúzskej kuchyne a aj preto je v recepte použité víno, ktoré dokonalo zvýrazní chuť tohto jedla.


Ingrediencie

  • 1 ks - cibuľa
  • 3 ks - cesnak
  • 6 ks - nové korenie
  • 4 ks - bobkový list
  • 2 malá lyžička - sušený majorán
  • 6 ks - paradajka
  • 1 kg - bravčové mäso (pliecko, stehno, karé)
  • 3 hrste - čerstvé, alebo sušené huby
  • 2 PL - olej
Poslať ako nákupný zoznam



Bravčové ragú s ryžou, top recept

Bravčové ragú s ryžou, postup receptu

Ingrediencie: 1 cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, 6 ks nového korenia, 4 ks bobkového listu, 2 malé lyžičky sušeného majoránu, 6 ks paradajok, 1 kg bravčového mäsa (najlepšie stehno, ale môže byť aj pliecka, či karé), 3 hrste sušených húb, 2 polievkové lyžice oleja, 

1. Ingrediencie

Na ragú použijeme bravčové stehno, ktoré umyjeme a nakrájame na kocky. Použili sme masliaky, ale sú vhodné aj iné huby.

2. Mäsový základ

Na rozpálenom oleji osmažíme do zlatista nakrájanú cibuľu, pridáme kocky mäsa, ktoré sprudka opražíme, aby sa zatiahlo. Masliaky nakrájame, pridáme k mäsu. Spolu krátko dusíme, kým pustia šťavu. Podlejeme bielym vínom.

3. Olúpeme paradajky

Paradajky umyjeme, a zo spodnej časti narežeme do kríža. Na 2 minúty ich zalejeme horúcou vodou, vodu zlejeme, paradajky schladíme pod studenou vodou a jednoducho olúpeme. (ide to ľahko, aj bez noža).Pridáme do hrnca.

4. Varíme

Cesnak nakrájame na plátky, pridáme k mäsu spolu s korením - soľ, mleté čierne korenie, bobkový list, nové korenie a varíme do zmäknutia mäsa. Po dovarení pridáme majorán.

5. Podávame

Bravčové ragú podávame s bielou ryžou, cestovinami alebo zemiakovým pyré. Prípadne vyskúšajte aj recept na mäsové guľky IKEA. Skúste aj recepty na rýchlu večeru. Skúste aj aké mäso na segendínsky guláš.

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty