Mojou najobľúbenejšou zeleninou je jednoznačne cuketa. Jej dokonalosť spočíva v tom, že sa dá zakomponovať hádam do všetkých receptov.
Do koláča, kaše, rizota, do polievky, môžeme ju variť, piecť či grilovať. Rastie doslova ako z vody, a voda tvorí takmer 90% jej hmotnosti.
Perfektná je preto pri rôznych diétach. Keď je sezóna bohatá na túto zeleninu, určite sa zíde každý recept. V tomto je súčasťou netradičného gulášu.
Kuracie prsia nakrájame na kocky, rovnako aj cuketu, paradajku a cibuľu. V recepte je použité lečo, ale dá sa nahradiť čerstvou paprikou.
Na oleji osmažíme do zlatista cibuľu a pridáme nakrájané mäso a sprudka ho opečieme. Pridáme cuketu, soľ, mleté čierne korenie a červenú papriku a zalejeme trochou vody. Vlejeme k tomu lečo, nakrájaný cesnak. Majorán podrvíme v dlani a pridáme ho nakoniec. Všetko spolu necháme dusiť približne 10 - 15 minút.
Tento netradičný guľáš chutí znamenite. Nepotrebuje dokonca žiadnu prílohu.
Najlepší stroganov z bravčového karé. Top recept so značkou Dobrá kuchyňa. Nech sa páči. Vyskúšajte.
V strede mäkučký a nadýchaný ako páperie, po okrajoch chrumkavý.
Stačia niekedy tri základné suroviny a človeku sa podarí vykúzliť ozaj chutné jedlo. V tomto prípade ide o cestovinu, šunku a smotanu. Mnohí Slováci holdujú bryndzovým haluškám, no aj ďalšiemu vynikajúcemu a tradičnému jedlu z cestovín: šunkoflekom. Ako na to?
Overená klasika na šťavnaté španielske vtáčiky, top recept od webu DobráKuchyňa.sk.
Máte prebytok šampiňónov a premýšľate čo s nimi? Skúste tento výborný ale hlavne zdravý recept z dielne Dobrákuchyňa.sk.
Skvelá lososová omáčka na cestoviny ponúka rýchly recept na vynikajúce cestoviny, hotové za pár minút.