Nákupný zoznam

Vynikajúca treska na masle, zdravý RECEPT

30.07.2020

  • 5.0/5

Vynikajúca treska na masle, zdravý recept portálu DobráKuchyna.sk. Vyskúšajte recept ako pripraviť chutnú a šťavnatú rybu.

Vynikajúca treska na masle, zdravý recept

Skvelá treska na masle. Zdravý, jednoduchý a rýchly recept z dielne Dobrej Kuchyne sa oplatí vyskúšať.

Takto pripravená ryba je nielen chutná a šťavnatá, ale aj veľmi výživná. Nech sa páči. Inšpirujte sa.

Obľubujete ryby? Vyskúšajte náš skvelý recept. Jednoduchá a rýchla príprava, zaručene výborná chuť.

Vynikajúca treska na masle výborne ladí so zemiakovou kašou, opekanými zemiakmi, pri fit verzii s čerstvým zeleninovým šalátom, dusenou zeleninou.

Vybrali sme pre vás aj recept na skvelé kuracie soté so zeleninou a dusenou ryžou

Treska na masle

  • Čas prípravy:10 minút
  • Počet porcií: 4

Za pár minút si vykúzlite úžasné zdravé jedlo. Dobrú chuť želáme. Prečo práve treska?

Jej mäso je ľahko stráviteľné, veľmi chutné a jemné. Obsahuje kvalitné bielkoviny, zdravé tuky, vitamíny A a D, vápnik, horčík, fosfor, draslík.

Mäso z morských rýb obsahuje aj veľa sódu. Rybie mäso je svojim zložením veľmi cenné pre naše zdravie.

Vyskúšajte aj recept na tradičnú domácu kapustnicu s hubami - kliknite

Najlepšia treská (rybie filé) na masle

(Na 4 porcie)


Ingrediencie

  • 1 ks - soľ
  • 2 polievkových lyžíc - olivový olej
  • 1 ks - mleté čierne korenie
  • 1 ks - mletá červená paprika
  • 1 ks - drvená rasca
  • 2 polievkové lyžice - maslo
  • 4 ks - filety tresky
Vynikajúca treska na masle, zdravý RECEPTFoto - Nela

Najlepšia treska (rybie filé) na masle - postup receptu

Ingrediencie: 4 filety tresky (rybie filé), na dochutenie ryby: soľ, mleté čierne korenie, celá (drvená) rasca, mletá červená paprika, sušený cesnak (iné obľúbené korenie), na opekanie: 2 polievkové lyžice masla a 2 polievkové lyžice olivového oleja.

  1. Tresku môžeme zvoliť nielen čerstvú, ale aj mrazenú. Filety tresky (rybieho filé) umyjeme a osušíme. Okoreníme podľa obľuby.
  2. Na kvalitnú panvicu pridáme maslo a olivový olej, necháme rozohriať. Kvalitná panvica je veľmi dôležitá, aby sa ryba neprichytila.
  3. Na rozohriate maslo s olivovým olejom vložíme okorenenú rybu. Na miernom stupni ju opekáme z jednej strany, kontrolujeme.
  4. Keď ryba zbelie približne do polovice a zo spodnej časti je zlatistá, opatrne ju otočíme a dopečieme aj z druhej strany dozlatista.

Tip Dobrej kuchyne: Takýmto spôsobom si môžeme pripraviť akýkoľvek druh ryby. Príprava je nenáročná a rýchla, zvládne ju aj začiatočník. Ryba na masle, olivovom oleji je vhodná pri rôznych diétach.

Dobrú chuť. heart

Vyskúšajte aj recept na skvelú domácu tresku bez výčitiek, fit recept portálu Ženy v meste

Všetky recepty

Najnovšie jedlá a koláče