Nákupný zoznam

Najlepšie zeleninové rizoto, overený recept

01.06.2021 | Autor: Slávka

Pestré zeleninové rizoto, ktoré lahodí oku a dostane aj vaše chuťové bunky. Vyskúšajte náš každodenným životom overený recept.

Pestré zeleninové rizoto, ktoré lahodí oku a dostane aj vaše chuťové bunky. Vyskúšajte náš každodenným životom overený recept.

Zeleninové rizoto, overený recept

  • Čas prípravy: 20 minút
  • Čas tepelnej úpravy: 25 minút
  • Počet porcií: 6

Vyskúšajte aj náš overený recept na krémové kuracie rizoto

Máte chuť na niečo ľahšie? Nechce sa vám stále obedovať alebo večerať mäso, dusené či pečené a k tomu ryža, zemiaky?

Presne pre Vás je tu fotorecept pod značkou Dobrá kuchyňa na vynikajúce zeleninové rizoto.

Prekvapí vás, že aj niečo tak obyčajné – ryža so zeleninou - môže skvele chutiť.

Stačí mať kvalitné suroviny a dať si záležať na príprave pokrmu. Vykúzlite jedlo, ktoré lahodí nielen chuťovým bunkám, ale aj oku.

Neváhajte a vyskúšajte si pripraviť super jednoduché, no o to chutnejšie zeleninové rizoto podľa odporúčaní Dobrej kuchyne.

Máme pre vás aj recept na pravé talianske krémové rizoto webu Ženy v meste

Najlepšie zeleninové rizoto - ingrediencie

(na 6 porcií)


Ingrediencie

  • 1 stredne veľká - cibuľa
  • 3 polievkové lyžice - olivový olej
  • 300 g - guľatozrnná ryža
  • 500 g - rôzne druhy zeleniny: cuketa, mladá mrkva, hrášok, fazuľkové struky, karfiol, brokolica
Poslať ako nákupný zoznam



Najlepšie zeleninové rizoto, overený recept

Zeleninové rizoto, postup receptu

Ingrediencie na 6 porcií: 3 PL olivového oleja, stredne veľká cibuľa, rôzne druhy zeleniny: cuketa, mladá mrkva, hrášok, fazuľkové struky, karfiol, brokolica  (celkovo asi 500 g), 300 g guľatozrnnej ryže, soľ, podľa chuti čierne korenie, podľa chuti, 50 g masla, 150 g nastrúhaného syra.

Tip pre vás

[Elegantné automatické otvárače na víno - otvoria až 70 fliaš na jedno nabitie. V krásnom darčekovom balení - kliknite tu:]

  1. Začneme smažením cibule na oleji do zlatista. Počas smaženia sme dali soľ.
  2. Ešte predtým, než by bola hotová, pridáme smažiť aj ryžu.
  3. Nasleduje na kocky nakrájaná zelenina – zvoľte druhy, aké máte najradšej. Naďalej všetko spolu pražíme.
  4. Zalejeme vodou a dusíme pod pokrievkou asi 15 minút.
  5. Sporák môžeme vypnúť a pokrm necháme chvíľu „dôjsť“ pod pokrievkou. Ak je treba, ešte dochutíme.
  6. Krémovitosť rizota dosiahneme pridaním masla na záver.
  7. Dôkladne premiešame a máme hotovo. Pred podávaním posypeme každú porciu na tanieri strúhaným syrom.

Dobrú chuť.

Recept vznikol v spolupráci s facebookovou stránkou Lopárik

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty

Podobné recepty