Prijemné kyslá chuť, znamenitá vôňa lesných húb a sýtosť vďaka vajíčkam a kváskovému chlebíku. Reč je o hustej polievke, s kváskom v hlavnej úlohe.
Základom tohto receptu je zákvas, sú tri možnosti ako ho získame. Popísali sme ich tu - https://www.dobrakuchyna.sk/tradicny-polsky-zurek---vynikajuci-recept-a16-1324.
Sušené huby premyjeme a necháme namočené vo vode aspoň 2 hodiny/cez noc. Na oleji osmažíme do zlatista nakrájanú cibuľu, pridáme na kocky nakrájané zemiaky a huby, krátko spolu osmažíme, osolíme, okoreníme, pridáme bobkový list a zalejeme vodou. Necháme variť aspoň 20 minút.
Bielu, neúdenú klobásu pokrájame (na kocky alebo na polovicu) a pridáme do polievky. Majorán rozdrvíme v dlani, aby sa uvoľnila jeho typická vôňa, cesnak pokrájame na drobno a pridáme do hrnca.
Keď sú zemiaky mäkké, pridáme zákvas, vďaka ktorému získa polievka jedinečnú chuť. V tomto recepte je použitý hotový poľský žur, ktorý je veľmi kyslý a preto sme chuť polievky zjemnili sladkou smotanu. Necháme zovrieť a v prípade potreby dochutíme soľou a cukrom.
Do polievky môžeme pridať uvarené vajíčko. Dokonalú chuť polievky z kvásku dotvorí domáci kváskový chlieb.
Najlepší stroganov z bravčového karé. Top recept so značkou Dobrá kuchyňa. Nech sa páči. Vyskúšajte.
V strede mäkučký a nadýchaný ako páperie, po okrajoch chrumkavý.
Stačia niekedy tri základné suroviny a človeku sa podarí vykúzliť ozaj chutné jedlo. V tomto prípade ide o cestovinu, šunku a smotanu. Mnohí Slováci holdujú bryndzovým haluškám, no aj ďalšiemu vynikajúcemu a tradičnému jedlu z cestovín: šunkoflekom. Ako na to?
Overená klasika na šťavnaté španielske vtáčiky, top recept od webu DobráKuchyňa.sk.
Máte prebytok šampiňónov a premýšľate čo s nimi? Skúste tento výborný ale hlavne zdravý recept z dielne Dobrákuchyňa.sk.