Nákupný zoznam

Ako pripraviť dokonalú slovenskú ryžu, top RECEPT

11.10.2020

  • 5.0/5

Ako pripraviť dokonalú slovenskú ryžu, ktorá nelepí? Top recept so značkou Dobrá kuchyňa.

Jednoduchá slovenská ryža, skvelá a chutná príloha

Ako sa pripravuje slovenská ryža? Máte obavy? My vám poradíme ako na to. Najlepšia slovenská ryža, ktorá nelepí. Jednoduchý recept webu Dobrá kuchyňa. Nech sa páči.

Dobrá kuchyňa pre vás pripravila overený recept na fantastickú sypkú slovenskú ryžu. Je dôležité dodržať tri základné zásady, slovenskú ryžu nasucho opražiť, podusiť na miernom stupni, prikrytú nechať ešte odpočívať. Garantujeme, že sa vám nezlepí.

Najlepšia slovenská ryža, ktorá nelepí

  • Čas prípravy: 40 minút
  • Počet porcií: 4

Vynikajúca príloha najlepšia dusená ryža, ako jednoducho sa robí dusená ryža

Na dusenie slovenskej ryže je vhodné použiť kvalitnú teflónovú panvicu. Namiesto slovenskej ryže môžete zvoliť aj tarhoňu (malé cestovinové guličky), ktorá je tiež veľmi obľúbená. Postup je rovnaký. Vyskúšajte. 

Dobrá kuchyňa má pre vás zopár receptov na skvelé prílohy. Dokonalá zemiaková kaša, fit zelerové hranolky pečené v rúre, kuskus šalát so zeleninou, tradičné zemiakové placky, klasická dusená ryža.

Stačí si iba vybrať. Dobrú chuť prajeme.

Príloha zo zemiakov najlepšia zemiaková kaša, ktorú si zamilujete

Vynikajúca slovenská ryža, recept ako sa robí sypká slovenská ryža

(Na 4 porcie)


Ingrediencie

  • 1 podľa chuti - soľ
  • 2 polievková lyžica - maslo
  • 3 hrnček - vlažná voda
  • 1 ks - menšia cibuľa
  • 2 hrnček - slovenská ryža
Ako pripraviť dokonalú slovenskú ryžu, top RECEPTAutor - Nela

Ako sa robí slovenská ryža, ktorá nelepí - postup receptu

Ingrediencie: 2 hrnčeky slovenskej ryže (400 g),  3 hrnčeky vlažnej vody (nezabúdame dodržať pomer 1:1,5), 1 ks menšia cibuľa, 2 lyžice masla (môžeme zvoliť aj olivový olej, maslo však dodá vôňu a chuť) na dochutenie: soľ (podľa chuti)

  1. Slovenskú ryžu si odmeriame hrnčekom, aby sme vedeli neskôr pridať potrebné množstvo vody.
  2. Na kvalitnej panvici si nasucho opražíme slovenskú ryžu spolu s očistenou rozpolenou cibuľou.
  3. Keď má slovenská ryža peknú hnedastú farbu, pridáme maslo a aj vlažnú vodu, v pomere 1: 1,5.
  4. Necháme zovrieť, stupeň znížime na minimum. Dusíme 15 minút. Môžeme pridať pierka cibule.
  5. Slovenská ryža nesmie vrieť, lebo by sa voda rýchlo odparila. Potom ju vypneme, premiešame.

Tip Dobrej kuchyne: Takto pripravenú slovenskú ryžu necháme ešte prikrytú odpočívať 20 minút a môžeme podávať. Slovenská ryža je výbornou prílohou k dusenému mäsu, zelenine. 

Dobrú chuť.

Vyskúšajte aj ako pripraviť dokonalú tarhoňu, ktorá nelepí, recept portálu Ženyvmeste.sk

Všetky recepty

Najnovšie jedlá a koláče