Nákupný zoznam

Najlepší vianočný punč, RECEPT originál

29.12.2020

  • 4.5/5

Najlepší vianočný punč. Originál recept z dielne webu Dobrá kuchyňa. Na zdravie!

Fantastický vianočný punč, ktorý musíte vyskúšať

Vianočný punč originál so značkou Dobrá kuchyňa. Vynikajúci a voňavý. Pripravte si ho na Silvestra či Vianoce. Nielen príjemne zahreje, ale prevonia celý váš domov.

Čo tak si pripraviť domáci vianočný punč? Nech sa páči, recept originál so značkou Dobrá kuchyňa. Na zdravie!

Fantastický punč, ktorý poteší vaše chuľové poháriky? Vyskúšajte ten náš z bieleho a červeného vína, rumu, čaju a chutného ovocia. 

Zdravá sladkosť fantastické banánové cookies, recept zo zrelých banánov

Vianočný punč originál - overený recept na domáci punč

  • Čas prípravy: 20 minút
  • Počet porcií: 6 (cca 2 l domáceho punču)

Vianočný punč sa práve v tomto období teší veľkej obľube. Dnes vám Dobrá kuchyňa prináša jednoduchý recept na fajnový vianočný punč, ktorý výborne chutí a vonia. 

Tip na vianočnú a silvestrovskú sladkosť bez pečenia recept  na najlepšie čokoládové šuhajdy s karamelovou náplňou

Najlepší domáci punč, ktorý prevonia celý váš domov

(Na cca 2 l)


Ingrediencie

  • 1 ks - vanilínový cukor
  • 1 malá lyžička - mletá škorica
  • 6 ks - klinčeky
  • 0,5 l - suché biele víno
  • 0,2 l - rum
  • 0,5 l - sladšie červené víno
  • 1 l - uvarený obľúbený čaj
  • 2 ks - pomaranč
  • 1 ks - jablko
  • 1 hrsť - obľúbené bobuľovité ovocie
  • 4 ks - celá škorica
  • 2 ks - badián (nemusí byť)
  • 1 podľa chuti - trstinový cukor alebo med
  • 2 ks - mandarínka
Poslať ako nákupný zoznam

Najlepší vianočný punč, RECEPT originálAutor - Nela

Ako pripraviť originálny vianočný punč - postup receptu

Ingrediencie: 0,5 l suchého bieleho vína (obľúbeného vína), 0,5 l  sladšieho červeného vína (napr. ríbezľové, višňové), 0,2 l rum, 1 l uvarený čaj (čierny alebo ovocný - podľa obľuby), šťava z jedného pomaranča, šťava z jednej mandarínky, 1 nakrájaný pomaranč, 1 nakrájaná mandarínka, 1 nakrájané jablko (bez jadierok), 1 plná hrsť bobuľovitého ovocia podľa obľuby (môžeme ho aj vynechať) na dochutenie: 4 ks celá škorica, 1 malá lyžička mletej škorice, 6 ks klinček, 2 ks badián (môžeme aj vynechať) na dosladenie: 1 ks vanilínový cukor, trstinový cukor alebo med (podľa chuti)

Tip pre vás

[30-dielna jedálenská súprava v nestárnucom DIZAJNE. Tento týždeň si ju kúpilo 135 zákazníkov - kliknite tu]

  1. Uvaríme si čaj. Môžeme ovocný, ale aj čierny. Čierny nelúhujeme dlho, aby nebol prisilný (2 minúty stačia). Do hrnca prilejeme čaj, víno biele, červené a rum. Necháme variť pri nízkej teplote.
  2. Pridáme šťavu z jedného pomaranča a jednej mandarínky, celú škoricu, mletú škoricu, klinčeky, badián, vanilínový cukor a cukor trstinový. Ak zvolíme med, pridáme ho až po uvarení punču. 
  3. Do punču môžeme pridať aj umyté, nakrájané ovocie (pomaranč, mandarínka, jablko bez jadierok). Môžeme zvoliť aj iné obľúbené bobuľovité ovocie, ako červené či čierne ríbezle, čučoriedky.

Tip Dobrej kuchyne: Punč varíme na miernom ohni 15 minút, aby prešli chute a vône. Do hotového punču môžeme pridať aj nakrájané ovocie, sušené brusnice či hrozienka. Zdobíme plátkom pomaranča či mandarínky.

Na zdravie priatelia!

Vyskúšajte aj originálny vianočný punč s vínom, rumom a ovocím, top recept portálu Ženy v meste

Prihláste sa na náš newsletter

A čítajte najnovšie recepty bez reklamy!

Všetky recepty

Najnovšie jedlá a koláče