AMC
Nákupný zoznam

Štavnaté kuracie rezne na prírodno, obľúbený rodinný recept

01.01.1970 | Autor: Slávka

Výborné a šťavnaté Kuracie rezne, avšak o niečo zdravšie - na prírodno. Pripravte si s receptom webu DobráKuchyňa.sk skvelý obed.

Výborné a šťavnaté Kuracie rezne, avšak o niečo zdravšie - na prírodno.  Pripravte si s receptom webu DobráKuchyňa.sk skvelý obed.

Štavnaté kuracie rezne na prírodno, obľúbený recept

  • Čas prípravy: 50 minút
  • Čas pečenia: 30 minút
  • Počet porcií: 4

Kuracie mäso, najmä to prsné, je zaručenou istotou, ktorú každý pozná a chutí mu. Ak sa vám nechce mäso len dokola vyprážať, ani to nie je zdravé, skúste ľahšiu verziu kuracích rezňov na prírodno. 

Tento recept je čarovný pre svoju jednoduchosť, minimum ingrediencií a tiež skvelú chuť. Niekedy netreba vymýšľať, veľa koreniť, komplikovať.

Stačí si vziať úplne obyčajné mäso z kuracích pŕs, trochu múky, cibuľku, k tomu zeleninu a podarí sa uvariť ľahší obed alebo večera.

Skúste si to podľa fotoreceptu Dobá kuchyňa; pochutí si celá rodina.

Máme pre vás aj recept na výborné kuracie soté so zeleninou a dusenou ryžou. Vyskúšajte ako prílohu aj recept na americké zemiaky pečené v šupke. Alebo vyskúšajte zemiakové placky s mäsom.

Máme aj recept na pečené kuracie nugetky v kukuričných lupienkoch. Máme aj recept na karbonátky. Máme aj recept na kuracie mäso na čínsky spôsob.

Ingrediencie na kuracie rezne na prírodno

(na 4 porcie)


Ingrediencie

  • 600 g - kuracie prsia
  • 50 g - hladká múka
  • 3 hrste - mrazená zelenina
  • 1 ks - cibuľa strednej veľkosti
Poslať ako nákupný zoznam



Štavnaté kuracie rezne na prírodno, obľúbený rodinný recept

Kuracie rezne na prírodno, postup receptu

Ingrediencie na 4 porcie: 600 g kuracieho mäsa, 3 hrste mrazenej zeleniny, 1 stredná cibuľa, 50 g hladkej múky, 2 polievkové lyžice masla, alebo oleja, 1 kávová lyžička mletej červenej papriky, soľ podľa chuti.

1. Obaľovanie

Jemne naklepané a osolené mäso obalíme v múke.

2. Praženie

Kúsky mäsa opražíme z oboch strán na rozpálenom oleji.

3. Cibuľkový základ

Vo výpeku smažíme cibuľku na kocky, pridáme červenú mletú papriku a vodu.

4. Dusenie

Vložíme späť mäso a tiež zeleninu a dusíme až do zmäknutia. Môžeme podávať s ryžou.

Recept vznikol v spolupráci s facebookovou stránkou Lopárik

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty