Najlepší hrnčekový Granko koláč, vyskúšaný recept. Autorka receptu a foto - Ivka
Vyskúšajte recept na expresne rýchly hrnčekový koláč z Granka podľa webu Dobrá kuchyňa.
Chutí a je vláčny ako brownies. S pridaním minimálneho množstva cukru a múky.
Pri tomto recepte si všetci milovníci čokolády prídu na svoje. Koláčik nie je prehnane sladký a aj napriek tomu je lahodný a plný chutí.
Tajomstvo jeho šťavnatosti je v strúhaných jablkách a skvelej poleve z kyslej smotany.
Spoznajte aj vy kúzlo kombinácie čokolády a kyslej smotany s jemne pikantným džemom.
Vyskúšajte overený recept podľa webu Dobrá kuchyňa a oslaďte si zimné dni.
Máme pre vás aj recept na hrnčekový koláč s tvarohom a ovocím
(na cca 20 kúskov)
Ingrediencie: mlieko 1 hrnček, roztopené maslo pol hrnčeka, čokoláda 1 hrnček, kyslá smotana 3 polievkové lyžice, jablko 3 ks, uvarená káva pol hrnčeka, hnedý cukor pol hrnčeka, hladká špaldová (hladká) múka 1 hrnček, granko 1 hrnček, vajcia 1 ks, kypriaci prášok 1 kávová lyžička.
Granko, múku, kypriaci prášok, vajíčko, mlieko, roztopené maslo, cukor a uvarenú kávu spolu zmiešame v miske. Jablká si očistíme a nastrúhame. Takto pripravené ich pridáme do cesta a ľahko vmiešame.
Menší plech si vystelieme papierom na pečenie a vlejeme do neho cesto. Do predhriatej rúry na 180 stupňov dáme piecť koláč. Pečeieme ho približne 25-30 minút. Či je cesto upečené vyskúšame tak, že do neho pichneme špajdlou. Ak je špadjla suchá, koláč je hotový a vyberieme ho z rúry. Ešte teplý ho potrieme džemom. Ku koláču sa hodí kyslejší, resp. pikantnejší džem, napr. ríbezľový.
Kým nám koláčik vychladne, roztopíme si čokoládu vo vodnom kúpeli. Necháme ju trochu vychladnúť. Potom roztopenú čokoládu zmiešame v miske s kyslou smotanou.
Polevu rovnomerne rozotrieme na koláč. Dáme stuhnúť do chladničky aspoň na 2 hodiny. Koláč sa pekne krája a navyše je skutočne šťavnatý.
Dobrú chuť!
Vyskúšajte aj recept na mamkin piškótový koláč s ovocím webu Ženy v meste
Najlepší stroganov z bravčového karé. Top recept so značkou Dobrá kuchyňa. Nech sa páči. Vyskúšajte.
V strede mäkučký a nadýchaný ako páperie, po okrajoch chrumkavý.
Stačia niekedy tri základné suroviny a človeku sa podarí vykúzliť ozaj chutné jedlo. V tomto prípade ide o cestovinu, šunku a smotanu. Mnohí Slováci holdujú bryndzovým haluškám, no aj ďalšiemu vynikajúcemu a tradičnému jedlu z cestovín: šunkoflekom. Ako na to?
Overená klasika na šťavnaté španielske vtáčiky, top recept od webu DobráKuchyňa.sk.
Máte prebytok šampiňónov a premýšľate čo s nimi? Skúste tento výborný ale hlavne zdravý recept z dielne Dobrákuchyňa.sk.
Skvelá lososová omáčka na cestoviny ponúka rýchly recept na vynikajúce cestoviny, hotové za pár minút.