Nákupný zoznam

Najlepší hrnčekový Granko koláč, vyskúšaný recept

03.12.2021 | Autor: Ivka

Vynikajúci šťavnatý koláčik s Grankom s polevou z kyslej smotany a čokolády

Najlepší hrnčekový Granko koláč, vyskúšaný recept. Autorka receptu a foto - Ivka

Vyskúšajte recept na expresne rýchly hrnčekový koláč z Granka podľa webu Dobrá kuchyňa.

Chutí a je vláčny ako brownies. S pridaním minimálneho množstva cukru a múky.

Granko koláč, hrnčekový recept

Pri tomto recepte si všetci milovníci čokolády prídu na svoje. Koláčik nie je prehnane sladký a aj napriek tomu je lahodný a plný chutí.

Tajomstvo jeho šťavnatosti je v strúhaných jablkách a skvelej poleve z kyslej smotany.

Spoznajte aj vy kúzlo kombinácie čokolády a kyslej smotany s jemne pikantným džemom.

Vyskúšajte overený recept podľa webu Dobrá kuchyňa a oslaďte si zimné dni.

Máme pre vás aj recept na hrnčekový koláč s tvarohom a ovocím. Podobne skvelý je aj klasický Opitý Izidor.

Ingrediencie na Granko koláč

(na cca 20 kúskov)


Ingrediencie

  • 1 hrnček - mlieko
  • 0 pol hrnčeka - roztopené maslo
  • 1 hrnček - čokoláda
  • 3 polievkové lyžice - kyslá smotana
  • 3 ks - jablko
  • 0 pol hrnčeka - uvarená káva
  • 0 pol hrnčeka - hnedý cukor
  • 1 kávová lyžička - kypriaci prášok
Poslať ako nákupný zoznam



Najlepší hrnčekový Granko koláč, vyskúšaný recept

Granko koláč, hrnčekový recept

Ingrediencie: mlieko 1 hrnček, roztopené maslo pol hrnčeka, čokoláda 1 hrnček, kyslá smotana 3 polievkové lyžice, jablko 3 ks, uvarená káva pol hrnčeka, hnedý cukor pol hrnčeka, hladká špaldová (hladká) múka 1 hrnček, granko 1 hrnček, vajcia 1 ks, kypriaci prášok 1 kávová lyžička.

1. Všetky ingrediencie zmiešame

Granko, múku, kypriaci prášok, vajíčko, mlieko, roztopené maslo, cukor a uvarenú kávu spolu zmiešame v miske. Jablká si očistíme a nastrúhame. Takto pripravené ich pridáme do cesta a ľahko vmiešame.

2. Cesto na Granko koláč upečieme

Menší plech si vystelieme papierom na pečenie a vlejeme do neho cesto. Do predhriatej rúry na 180 stupňov dáme piecť koláč. Pečeieme ho približne 25-30 minút. Či je cesto upečené vyskúšame tak, že do neho pichneme špajdlou. Ak je špadjla suchá, koláč je hotový a vyberieme ho z rúry. Ešte teplý ho potrieme džemom. Ku koláču sa hodí kyslejší, resp. pikantnejší džem, napr. ríbezľový.

3. Spravíme si polevu

Kým nám koláčik vychladne, roztopíme si čokoládu vo vodnom kúpeli. Necháme ju trochu vychladnúť. Potom roztopenú čokoládu zmiešame v miske s kyslou smotanou.

4. Granko koláč polejeme a necháme stuhnúť v chladničke

Polevu rovnomerne rozotrieme na koláč. Dáme stuhnúť do chladničky aspoň na 2 hodiny. Koláč sa pekne krája a navyše je skutočne šťavnatý.

Dobrú chuť!

Vyskúšajte aj recept na mamkin piškótový koláč s ovocím webu Ženy v meste

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty