Recept na perníkový koláč. Autor receptu a foto - Michaela
Fantastický, šťavnatý perníkový koláč, overený recept. Tento koláčik Vám rozhodne prevonia celú domácnosť.
Klasický perníkový koláč býva občas súchý, no tento recept vám zaručí, že to tak určite nebude.
Koláčik je časovo a prípravou nenáročný. Potešíte nie len svoje chuťové poháriky ale rozvoniate celú domácnosť.
Skúste si podľa tohoto receptu na webe dobrakuchyna.sk pripraviť tento overený recept.
Vyskúšajte aj náš recept na štavnatý perník
(na 20 kúskov)
Ingrediencie na cesto: 300g hladká múka 350g hnedý cukor 1 ks prášok do perníka 4 PL kakao 600ml mlieka 2 PL lekváru (broskyňový) 2 ČL mletá škorica 1 ČL sódy bikarbóny Ingrediencie na polevu: 1 ks šľahačková smotana 200g čokolády (mliečna). Na vymastenie plechu potrebujete ešte lyžicu olivového oleja a na cesto pohár lekváru, podľa vlastného výberu.
Tip pre vás
1. Cesto na perník
Najprv si zmiešame suché ingrediencie: múka, cukor, prášok do perníka, mletá škorica, kakao, sóda bikarbóna a premiešame.
2. Cesto - mokré ingrediencie
Do suchej zmesi si zamiešame: mlieko, vajcia, dve lyžice lekváru, postrúhané jablká na najmenšom strúhadle a dobre premiešame.
3. Hotové cesto
Hotové cesto nalejeme do vopred olivovým olejom vymasteného a múkou posypaného plechu. Cesto má redšiu konzistenciu. Pečieme na 180 ° C, na 30 minút.
4. Lekvár
Upečené cesto necháme vychladnúť. Potom na cesto natrieme lekvár, podľa vlastného výberu, musí byť však tuhšej konzistencie. Použili sme broskyňový lekvár.
5. Poleva
Šľahačkovú smotanu zohrejeme v mikrovlnnej rúre a pridáme 200 g nalámanej čokolády. Miešame až kým sa čokoláda úplne nerozpustí. Poleva je redšej konzistencie, ktorú cesto krásne popije a zostane šťavnaté. Polevu necháme stuhnúť a podávame.
Dobrú chuť.
Vyskúšajte aj hrnčekový recept na perník aj pre začiatočníkov z kuchyne portálu Ženyvmeste.sk
Radi by ste potešili vášho manžela pravým chlapským jedlom? Tip na skvelý bravčový guláš bez zásmažky, ktorý nikto nepokazí.
Pripravte výbornú sekanú doma! Z kvalitních surovín vám vznikne skvelá lahdôdka s chrumkavou kôrkou.
Pripravte si chutný fazuľový prívarok, ktorý poriadne zasýti. S čerstvým chlebom a rozvoniavajúcim mäsom vytvorí chuť fazuľového prívarku dokonalú pochúťku.
Ochutnali ste už tento výborný cuketový guláš? Kuracie mäso s cuketou na spôsob gulášu
Dobrá Kuchyňa vám prináša skvelý recept, pri ktorom využijete akékoľvek ovocie z vašej záhradky na vynikajúce ovocné koláče, ktorým nik neodolá.