Nákupný zoznam

Najlepší šťavnatý perník, RECEPT aj bezlepkový

19.12.2020

  • 5.0/5

Najlepší šťavnatý bezlepkový perník. Recept aj bez lepku so značkou Dobrá kuchyňa. Domáce koláče pre všetkých.

Šťavnatý hrnčekový perník, ktorý si zamilujete

Tradičný perník. Jednoduchý, rýchly, voňavý. Dnes vám Dobrá kuchyňa ponúka recept aj bez lepku.

Šťavnatý perník je skvelý na Vianoce, ale aj vo všedný deň. Nech sa páči, novinka z dielne webu Dobrá kuchyňa. Rýchly hrnčekový perník, perník aj bez lepku. Vyskúšajte.

Hrnčekové koláče sa tešia veľkej obľube, pretože ich príprava je rýchla a nenáročná. Koláče, ktoré zvládne aj začiatočník. Obyčajný hrnčekový perník chutí skvele, je úžasný na každú príležitosť, aj keď vás prekvapí návšteva. Iba zopár minút a môžete maškrtiť. Voňavá perníková dobrota.

Fantastický hrnčekový perník, recept na úžasný perníkový koláč aj bez lepku

  • Čas prípravy: 10 minút
  • Čas pečenia: 25 minút
  • Počet kusov: 24 (1 plech)

Vybrali sme pre vás aj recept na najlepší hrnčekový koláč s tvarohom a čučoriedkami

Vynikajúci perníkový koláč - rýchly jednoduchý perník. Chcete osvedčený recept? Upečte si s Dobrou kuchyňou voňavý tradičný koláčik. Ak zvolíte bezlepkovú múku, perník bude vhodný aj pri bezlepkovej intolernacii, keď pridáte múku pšeničnú, upečiete si klasický perníkový koláč. Chutnému perníku nikto neodolá. Sladké maškrtenie želáme.

Inšpirujte sa tradičný recept na vynikajúci hrnčekový koláč z kyslého mlieka

Úžasný hrnčekový bezlepkový perník - jednoduchý, rýchly, chutný

(Na 24 ks - 1 plech)


Ingrediencie

  • 2 hrnčeky - mlieko
  • 3/4 hrnčeka - olej
  • 1 čajová lyžička - sóda bikarbóna
  • 2 polievkové lyžice - kakao
  • 100-150 g - čokoláda
  • 3 ks - vajce
  • 1 čajová lyžička - mletá škorica
  • 2-3 polievková lyžica - kokosový olej alebo olej
  • 1 hrnček - kryštálový alebo trstinový cukor
  • 1 ks - kypriaci prášok do perníka (20 g)
  • 1 pohár - džem alebo lekvár
  • 2 hrnčeky - múka podľa výberu (bezlepková, klasická)
Poslať ako nákupný zoznam

Najlepší šťavnatý perník, RECEPT aj bezlepkovýAutor - Nela

Šťavnatý bezlepkový hrnčekový perník - postup receptu

hrnček 250 ml

ingrediencie: 3 ks vajce, 1 hrnček kryštálového alebo trstinového cukru, 1 čajová lyžička škorice, 2 polievkové lyžice kakaa, 3 polievkové lyžice džemu alebo lekváru, cca 2 hrnčeky bezlepkovej múky Schär Mix B alebo inej obľúbenej bezlepkovej múky (pri klasickom recepte hladká špaldová (hladká) múka), 1 čajová lyžička sódy bikarbóny, 1 ks (20 g) kypriaci prášok do perníka, 2 hrnčeky mlieka, 3/4 hrnčeka oleja na potretie koláča: pohár obľúbeného džemu alebo lekváru na polevu: 100-150 g čokolády (najlepšie s vyšším obsahom kakaa), 2-3 polievkové lyžice kokosového oleja (oleja)

Tip pre vás

[18-dielna jedálenská súprava Carine, tento týždeň si ju kúpilo 75 zákazníkov - kliknite

  1. Vajcia vyšľaháme s cukrom do penista. Môžeme mixérom alebo ručne. Pridáme škoricu, kakao, lekvár.
  2. Tak zapracujeme striedavo múku zmiešanú so sódou bikarbónou a kypriacim práškom, mlieko s olejom.
  3. Vznikne nám vláčne cesto. Ak by bolo husté, pridáme mlieko, keď je príliš riedke, pridáme ešte aj múku.
  4. Plech na pečenie (veľkosť cca 37x27 cm) vystelieme papierom na pečenie a vylejeme pripravené cesto.
  5. Koláčik pečieme pri teplote 180 oC 20-25 minút. Ešte teplý ho potrieme obľúbeným džemom, lekvárom.
  6. Pripravíme si polevu. Nad vodným kúpeľom v miske roztopíme čokoládu s olejom a polejeme náš koláč.
  7. Voňavý domáci perník môžeme podávať aj so šľahačkou či zmrzlinou. Najlepšie chutí ešte jemne vlažný.

Tip Dobrej kuchyne: Do cesta môžete pridať aj nasekané kúsky obľúbených orechov, napríklad vlašských. Hrnčekový perník získa na vynikajúcej chuti, bude aj chrumkať.

Dobrú perníkovú chuť.

Vyskúšajte aj skvelý hrnčekový perník, recept aj pre začiatočníkov portálu Ženyvmeste.sk

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty

Najnovšie jedlá a koláče