Nákupný zoznam

Najlepšie vanilkové rožky, mamičkin RECEPT

08.12.2020

  • 5.0/5

Najlepšie vanilkové rožky. Vyskúšajte mamičkin recept na skvelé vanilkové rožky z dielne webu Dobrá kuchyňa.

Jemnučké klasické vanilkové rožky - jednoduché, rýchle, vianočné

Najlepšie vanilkové rožky. Jemnučké a chutné, tradičné predovšetkým na Vianoce. Vyskúšajte mamičkin recept z dielne webu Dobrá kuchyňa. Sladké voňavé maškrtenie Vám želáme.

Suché drobné pečivo k Vianociam patrí. Môžete si ho pripraviť v predstihu, pretože dlho vydrží. Naše vanilkové rožky sú bez vajca, v zdravšej verzii so špaldovou múkou, ktorá je výživnejšia. Upečte si s nami fantastické vanilkové rožky. Vianočné pečenie so značkou Dobrá kuchyňa.

Recept overený rokmi najlepšie linecké koláčiky, ktoré chutia božsky

Fantastické vanilkové rožky - podľa mamičkiného receptu

  • Čas prípravy: 20 minút
  • Čas pečenia: 20 minút
  • Počet kusov: cca 90 ks (podľa veľkosti)

Vanilkové rožky spolu s lineckými koláčikmi nesmú na Vianoce rozhodne chýbať. Dobrá kuchyňa má pre vás pripravené recepty nielen na vanilkové rožky, linecké koláčiky, ale aj vianočné medovníčky, kokosové pusinky, domáce guľky rafaelo a mnoho iných sladkých dobrôt. Stačí si iba vybrať z našej širokej ponuky.

Domáce vanilkové rožky skladujeme uzavreté v dóze. Vydržia naozaj veľmi dlho, ak ich neobjavia malí maškrtníci.

Z tejto dávky si upečiete približne 90 ks menších rožtekov. My sme dnes zvolili rožteky väčšie, vyšlo nám 75 ks. Netreba zabúdať, že pri pečení vanilkové rožteky ešte narastú.

Recept na vynikajúce vianočné medovníky hneď mäkké špaldové medovníčky, ktoré si zamilujete

Vanilkové rožky, recept ako pripraviť obľúbené vanilkové rožky

(Na 90 ks)


Ingrediencie

  • 3 ks - vanilínový cukor
  • 300 g - hladká špaldová (obyčajná) múka
  • 100+30 g - práškový cukor alebo pomletý trstinový cukor
  • 250 g - maslo alebo Palmarín
  • 150 g - mleté vlašské orechy
Poslať ako nákupný zoznam

Najlepšie vanilkové rožky, mamičkin RECEPTAutor - Nela

Najlepšie vanilkové rožky - postup receptu

Ingrediencie na vanilkové rožky: 300 g hladká špaldová (hladká) múka, 250 g masla alebo Palmarínu, 150 g mletých vlašských orechov, 100 g práškového alebo pomletého trstinového cukru na obaľovanie vanilkových rožkov: 3 ks vanilínový cukor, 5 polievkových lyžíc práškového alebo pomletého trstinového cukru

Tip pre vás

[30-dielna jedálenská súprava v nestárnucom DIZAJNE. Tento týždeň si ju kúpilo 135 zákazníkov - kliknite tu]

  1. Zo všetkých surovín vymiesime cesto, ktoré uložíme do chladu aspoň na 2 hodiny, stuhne.
  2. Tak z cesta krájame, odoberáme rovnaké kúsky cesta, ktoré budeme šúľkať do tvaru rožka.
  3. Kúsok cesta pošúľame a tvarujeme rožtek. Urobte si rožteky menšie, pretože ešte narastú.
  4. Rožky ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie ďalej od seba, pretože sa zväčšia.
  5. Vanilkové rožky pečieme pri teplote 150 oC cca 20 minút. Konce by mali byť jemne ružové.
  6. Pečením rožky zväčšia svoj objem. Teplým vzduchom môžeme upiecť aj dva plechy naraz.
  7. Upečené vanilkové rožky ešte teplé obaľujeme v zmesi práškového a  vanilínového cukru.
  8. Vanilkové rožky skladujeme uzavreté v dóze. Upečte si ich v predstihu, vydržia naozaj dlho.

Tip Dobrej kuchyne: Namiesto vlašských orechov môžeme zvoliť aj pomleté lieskové orechy, ale aj mleté mandle.

Voňavé vanilkové maškrtenie.

Vybrali sme pre vás najjemnejšie klasické vanilkové rožky, top recept kuchyne portálu Ženy v meste

Prihláste sa na náš newsletter

A čítajte najnovšie recepty bez reklamy!

Všetky recepty

Najnovšie jedlá a koláče