AMC
Nákupný zoznam

Tradičná jušková polievka s hubami, vianočný RECEPT

19.09.2020 | Autor: Nela

Tradičná jušková polievka s hubami. Recept na Vianoce, ale aj na každý deň so značkou Dobrá kuchyňa. Zdravá polievka, ktorá poteší vaše zdravie.

Jednoduchá a chutná jušková polievka, recept na zdravú jušku

Chcete si posilniť imunitu? Uvarte si polievku z jušky - kapustovej vody. Tradičná jušková polievka s hubami, zdravá polievka so značkou Dobrá kuchyňa. Dobrú chuť vám želáme.

Vynikajúca jušková polievka, tradičná juška s hubami z dielne Dobrej kuchyne. Ponúkame skvelý recept, ktorý sa oplatí vyskúšať.

Kyslá - kvasená kapusta, kráľovná zdravia a krásy, poklad slovenského národa. Obsahuje nielen vitamín C, E, A, K, vitamíny skupiny B, ale aj mnoho živín. Prečisťuje, lieči, skrášľuje, zvyšuje odolnosť proti vírusom a infekciám. Preto toľká pozornosť. Pripravte si s nami najlepšiu juškovú polievku s hubami, potešíte tak svoje zdravie.

Tradičná štedrovečerná juška, polievka z kapustovej vody

  • Čas prípravy: 30 minút
  • Počet porcií: 4-5

Vybrali sme pre vás aj recept na domácu mačanku z jušky a sušených húb - tradičnú a chutnú

Táto polievka sa zvykne tradične varievať na východe Slovenska na Štedrý večer. Aj keď je polievka pôstna, ak vynecháte maslo, je aj bez mäsa a klobásy, chutí fantasticky. Úžasná polievka plná živín a vitamínov.

Našu juškovú polievku si však môžete uvariť kedykoľvek, počas celého roka. Posilnite si nielen imunitu, nedáte vírusom žiadnu šancu, najete sa aj do krásy.

Inšpirujte sa tradičný recept na najlepšiu kapustnicu s klobásou a hubami 

Jušková polievka s hubami - jednoduchá, chutná, zdravá

(Na 4-5 porcií)


Ingrediencie

  • 4 strúčiky - cesnak
  • 2 polievkové lyžice - mletá červená paprika
  • 2 plné hrste - sušené huby
  • 1 ks - cibuľa strednej veľkosti
  • 1-1,2 l - juška - voda z kapusty
  • 2 polievkové lyžice - maslo, olivový olej alebo olej
Poslať ako nákupný zoznam



Tradičná jušková polievka s hubami, vianočný RECEPTAutor - Nela

Najlepšia jušková polievka s hubami - postup receptu

Ingrediencie: 1,2 l jušky - vody z kvasenej kapusty (zriedenej podľa potreby, chuti), 2 plné hrste sušených húb na zápražku bez múky: 2 polievkové lyžice masla alebo olivového oleja (oleja), 1 ks cibuľa strednej veľkosti, 4 strúčiky cesnaku (podľa chuti), 2 polievkové lyžice mletej červenej papriky na dochutenie polievky: soľ, mleté čierne korenie, celá alebo drvená rasca

Tip pre vás

[Elegantné automatické otvárače na víno - otvoria až 70 fliaš na jedno nabitie. V krásnom darčekovom balení - kliknite tu:]

  1. Najprv si pripravíme sušené huby, ktoré namáčame do studenej vody približne na 15 minút, aby zmäkli. Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno, cesnak (množstvo zvolíme podľa chuti) ošúpeme a rozotrieme. 
  2. Do hrnca pridáme zriedenú jušku - vodu z kvasenej kapusty (podľa chuti, kyslosti), necháme zovrieť. Pridáme huby vytlačené od vody a korenie podľa chuti. Jušku povaríme 15 minút, potom pridáme aj zápražku. 
  3. Zápražku bez múky si pripravíme tak, že si na masle alebo oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme aj rozotretý cesnak, chvíľu orestujeme, stačí aby zavoňal. Primiešame aj mletú červenú papriku.
  4. Juškovú polievku s hubami povaríme ešte 5 minút, ak je potrebné, dochutíme ju. Keď chceme polievku ešte sýtejšiu, môžeme pridať aj uvarené cestoviny, najlepšie mrveničku, ktorá je v tejto polievke veľmi chutná.

Tip Dobrej kuchyne: Ak milujete pálivé, pridajte do zápražky bez múky mletú červenú pálivú papriku. Juškovú polievku výborne doladí. Viete kedy chutí tradičná juška najlepšie? Na druhý deň, keď prejdú všetky chute.

Dobrú tradičnú chuť.

Vyskúšajte aj tradičnú štedrovečernú polievku z kapustovej vody, recept portálu Ženyvmeste.sk

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty