Nákupný zoznam

Výborná paradajková polievka s haluškami, obľúbený RECEPT

27.03.2021

  • 5.0/5

Výborná paradajková polievka s krupicovými haluškami. Obľúbený recept so značkou Dobrá kuchyňa. Nech sa páči.

Fantastická paradajková polievka s krupicovými haluškami

Výborná paradajková polievka s krupicovými haluškami. Obľúbený recept so značkou Dobrá kuchyňa na skvelú polievku, ktorú milujú takmer všetci.

Milujete chuť a vôňu paradajok? Nech sa páči. Pripravte si s nami chutnú a zdravú polievku. 

Dobrá kuchyňa vám ponúka rýchly a jednoduchý recept na fantastickú paradajkovú polievku s krupicovými haluškami a nastrúhaným syrom. Želáme vám dobrú chuť.

Vyskúšajte aj zdravá paradajková polievka - jednoduchý a rýchly recept

Rýchla paradajková polievka s haluškami, ktorú si zamilujete

  • Čas prípravy: 10 minút
  • Tepelná úprava: 30 minút
  • Počet porcií: 3

Chutná polievka zahreje a zasýti. Je skvelá na obed, ale aj večeru. Inšpirujte sa obľúbeným receptom na úžasnú polievku, najlepšia paradajková polievka s krupicovými haluškami so značkou Dobrá kuchyňa.

Novinka vynikajúce domáce langoše, top recept webu NajlepšieKoláče.sk

Paradajková polievka s krupicovými haluškami

(Na 3 porcie)


Ingrediencie

  • 1 podľa chuti - soľ
  • 1 podľa chuti - mleté čierne korenie
  • 1 podľa chuti - kurkuma
  • 1 podľa chuti - mletá červená paprika
  • 1 polievková lyžica - olej
  • 1 podľa chuti - drvená rasca
  • 1 podľa chuti - kryštálový cukor
  • 2 polievkové lyžice - maslo
  • 1 ks - bobkový list
  • 1 ks - vajce
  • 1 ks - cibuľa strednej veľkosti
  • 6-8 zarovnaných polievkových lyžíc - detská krupica
  • 1 podľa chuti - nastrúhaný obľúbený syr
  • 400 g - polené paradajky
Poslať ako nákupný zoznam

Výborná paradajková polievka s haluškami, obľúbený RECEPTAutor - Nela

Chutná paradajková polievka s haluškami - postup receptu

Ingrediencie: 400 g polené paradajky v konzerve, 2 polievkové lyžice masla, 1 ks cibuľa strednej veľkosti na dochutenie: soľ, mletá červená paprika, mleté čierne korenie (pri deťoch vynecháme), kurkuma, drvená rasca, kryštálový cukor - podľa chuti, 1 ks  bobkový list na krupicové halušky: 1 ks vajce, 1 polievková lyžica oleja, 6-8 zarovnaných polievkových lyžíc detskej krupice (podľa potreby, záleží to od veľkosti vajíčka) vložka do polievky: nastrúhaný tvrdý syr - podľa chuti (môže byť aj mozzarella)

Tip pre vás

[Užitočný pomocník na krájanie zeleniny, špeciálne cibule len za 6,99 - kliknite ]

  1. Najprv si pripravíme cesto na halušky, aby nám krupica napučala. Vajce vidličkou rozšľaháme olej a postupne zapracujeme detskú krupicu podľa potreby, aby nám vzniklo polotuhé cestíčko. Necháme postáť, cesto na halušky bude hustejšie.
  2. Cibuľu očistíme a rozrežeme napoly. Do hrnca pridáme maslo, keď sa roztopí, vložíme rozpolenú cibuľu. Chvíľu opražíme. Cibuľa nám pekne zavonia. Pridáme polené paradajky a trochu cukru, ale aj ostatné korenie podľa chuti. Orestujeme.
  3. Paradajky restujeme približne 5 minút. Netreba zabudnúť ani na bobkový list, ktorý dodá na chuti. Keď si takto paradajky opražíme, paradajková polievka bude omnoho chutnejšia. Potom pridáme horúcu vodu cca 300 ml a povaríme 10 minút.
  4. Vyberieme bobkový list (cibuľu nevyberáme, polievku dochutí, ale aj zahustí) a paradajkovú polievku rozmixujeme ponorným mixérom dohladka. Keď je paradajková polievka hustá, pridáme ešte horúcu vodu na zriedenie. Prevaríme.
  5. Na prípravu paradajkovej polievky s krupicovými haluškami môžeme zvoliť aj paradajkové pyré, ktoré nie je potrebné rozmixovať, ušetrí to čas. Samozrejme, domáce paradajkové pyré či polené paradajky sú najlepšie, omnoho chutnejšie.
  6. Skontrolujeme cesto na halušky. Ak by bolo príliš husté, pridáme trošku vody. Ak by bolo redšie, primiešame krupicu. Do polievky zavárame halušky cez haluškovač alebo sito na halušky. Môžeme ich vykrajovať lyžičkou priamo do polievky. 
  7. Polievku povaríme ešte 10 minút, doladíme chuť. Môžeme pridať ešte ďalší cukor, ak by bola polievka kyslejšia. Samozrejme, záleží to od chuťových pohárikov. Niekto ju má radšej sladšiu. Pripravíme obľúbený syr, ktorý nastrúhame.
  8. Paradajkovú polievku servírujeme horúcu, aby sa nastrúhaný syr roztopil. Takto podávaná polievka je úžasná. Nádherne voňavá a chutná po paradajkách, krupicové halušky sú mäkučké a roztopený ťahajúci sa syr - dokonalé prepojenie.

Tip Dobrej kuchyne: Ak milujete bazalku, pridajte ju do našej paradajkovej polievky. Môžete sušenú k vareniu polievky, alebo ju nakrájajte nadrobno a nakoniec polievku dozdobte. 

Dobrú paradajkovú chuť.

Inšpirujte sa výborná paradajková polievka, overený recept portálu Ženy v meste

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty

Najnovšie jedlá a koláče