Nákupný zoznam

Najlepšia kapustnica s klobásou a hubami, tradičný RECEPT

10.06.2020

  • 5.0/5

Najlepšia kapustnica s klobásou a hubami. Tradičný recept z dielne webu Dobrá kuchyňa. Skvelá kapustnica s údeným a hubami, ktorú musíte vyskúšať.

Vynikajúca tradičná kapustnica s hubami a údeným, jednoduchý recept 

Najlepšia tradičná kapustnica s klobásou, údeným rebierkom a sušenými hubami. Zbiehajú sa vám slinky? Nech sa páči, tradičná dobrota webu Dobrá kuchyňa. Vyskúšajte, pochutí si celá rodina.

Aj keď je naša kuchyňa nováčikom, u nás nájdete recepty, na ktoré sa môžete spoľahnúť. Máme bohaté skúsenosti s varením a pečením, varíme jednoducho a chutne, tradične, aj netradične.

Každý deň pre vás pripravujeme recepty s veľkým odhodlaním a láskou. Len vďaka vám sa môžeme neustále zlepšovať a inšpirovať. Ďakujeme za vašu priazeň.

Kapustová polievka bez mäsa tradičná pôstna kapustnica s hubami

Najlepšia kapustnica s klobásou, údeným rebierkom a hubami

  • Čas prípravy: 1,5 hodiny
  • Množstvo: 6

Chutná a výdatná polievka je výborná nielen na obed, hodí sa aj na večeru, zahreje a zasýti. Milujete polievky plné tradičných chutí? Nech sa páči. Kuchyňa webu Dobrá kuchyňa vám ponúka jednoduchý recept na vynikajúcu tradičnú kapustnicu.

Kyslá kapusta je kráľovná zdravia a krásy, náš domáci slovenský poklad. Vďaka svojim blahodárnym účinkom patrí medzi najzdravšie potraviny. Prečisťuje, lieči, skrášľuje, zvyšuje odolnosť proti vírusom a infekciám. 

Pripravte si s nami chutnú a zdravú polievku pre celú rodinu. Najlepšia tradičná kapustnica s klobásou, údeným rebierkom a hubami so značkou Dobrá kuchyňa. Dobrú tradičnú chuť vám  želáme.

Jednoduchý recept z kyslej kapusty najlepší segedínsky guláš

Skvelá výdatná kapustnica z jedného hrnca

(6 porcií)


Ingrediencie

  • 4-5 strúčik - cesnak
  • 1 podľa chuti - soľ
  • 3 polievková lyžica - mletá červená paprika
  • 2 ks - bobkový list
  • 2 plná hrsť - sušené huby
  • 1/2 malá lyžička - celá rasca
  • 3 plná hrsť - kyslá (kvasená) kapusta
  • 1 ks - cibuľa strednej veľkosti
  • 5 guličiek - celé čierne korenie
  • 1 ks - neúdená klobása
  • 1 ks - údená klobása
  • 100-150 g - údené rebierko
  • 3 polievková lyžica - bravčová masť alebo olej
Najlepšia kapustnica s klobásou a hubami, tradičný RECEPTAutor - Nela

Najlepšia tradičná kapustnica s klobásou a hubami - postup receptu

Ingrediencie: 3 plné hrste kyslej (kvasenej) kapusty, 2 plné hrste sušených húb, 2 kusy (nožičky) klobásy - údenej alebo surovej (najlepšie však kombinácia oboch), 1 menší kus údeného rebierka (cca 100-150 g), voda na zriedenie (cca 1,4 l) na dochutenie: soľ (podľa chuti), 5 guličiek celého čierneho korenia, 2 ks bobkový list, 1/2 malej lyžičky celej rasce na zápražku bez múky: 3 polievkové lyžice bravčovej masti alebo oleja, 1 ks cibuľa strednej veľkosti, 4-5 strúčikov cesnaku (podľa chuti), 3 zarovnané polievkové lyžice mletej červenej papriky

  1. Sušené huby si namočíme do studenej vody aspoň na 10 minút, aby zmäkli. Môžeme zvoliť aj huby čerstvé alebo mrazené.
  2. Kyslú kapustu vložíme do väčšieho hrnca, pridáme klobásu, údené rebierko, od vody vytlačené huby a korenie podľa chuti.
  3. Ak by bola kvasená kapusta príliš kyslá, tak ju premyjeme. Ku kapuste pridáme ešte vodu podľa potreby, varíme cca hodinu.
  4. Na tuku orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu do sklovita, pridáme aj cesnak a mletú červenú papriku. Pridáme k polievke.
  5. Tradičnú kapustnicu varíme ešte podľa potreby. Ak by bola príliš hustá, zriedime ju horúcou vodou do požadovanej hustoty.
  6. Keď je polievka uvarená, klobásu a údené vyberieme, nakrájame, vrátime do polievky. Môžeme ešte dochutiť a podávame.

Tip Dobrej kuchyne: Domácu kapustnicu si môžeme pripraviť aj bez mäsa. Postup je rovnaký, akurát ku kyslej (kvasenej) kapuste pridáme iba sušené huby. Aj bez mäsa chutí naša kapustnica úžasne. Najlepšie však na druhý deň, keď prejdú všetky chute.

Dobrú tradičnú chuť.

Vyskúšajte aj recept na výbornú sviatočnú kapustnicu webu Ženy v meste

Všetky recepty

Najnovšie jedlá a koláče