Nákupný zoznam

Dokonalé tiramisu podľa talianskeho receptu

30.05.2021 | Autor: -

  • 2.7/5

Pripravte si s nami dokonalé tiramisu podľa talianskeho receptu s malým prekvapením - čučoriedkami.

Pripravte si s nami dokonalé tiramisu podľa talianskeho receptu s malým prekvapením - čučoriedkami.

Tiramisu podľa talianskeho receptu

  • Čas prípravy: 30 minút
  • Čas tepelnej úpravy: 0 minút
  • Počet porcií: 6

Vyskúšajte aj náš recept na vynikajúci čučoriedkový dezert s mascarpone

Ťažko sa už aj na Slovensku asi nájde niekto, kto by neskúšal typický taliansky dezert – tiramisu. Krásne krémová náplň vďaka našľahaným vajíčkam a mascarpone, piškóty a tradične kávová príchuť.

Čo takto ale trochu recept variovať? Skúšali ste napríklad namiesto kávy zvoliť nejaký druh ovocia? Vhodné je bobuľové ovocie ako maliny, ríbezle, čučoriedky či černice.

Dobrá kuchyňa vám ponúka čučoriedkovú verziu: tmavé, chuťovo zaujímavé plody krásne ladia s lahodným krémom z mascarpone.

Vyskúšajte si pripraviť tiramisu podľa fotoreceptu Dobrá kuchyňa, nebudete ľutovať.

Možno vám následne napadne niečo ďalšie, fantázii sa medze nekladú.

Fantastický dezert zo Salka a jogurtu, úplne jednoduchý recept

Dokonalé tiramisu - ingrediencie

(pre 6 osôb)


Ingrediencie

  • 1 štipka - soľ
  • 100 gramov - práškový cukor
  • 1 trochu - citrónová šťava
  • 200 g - čučoriedky
  • 500 g - mascarpone
  • 100 gramov - piškóty
  • 1 ks - vanilkový cukor
  • 4 ks - vajíčka
Poslať ako nákupný zoznam



Dokonalé tiramisu podľa talianskeho receptuAutor - Slávka

Výborné tiramisu podľa talianskeho receptu

Ingrediencie na 6 porcií: 100 g piškót, 4 vajíčka, 100 g práškového cukru, 500 g mascarpone, 1 vanilkový cukor, trochu citrónovej šťavy, 200 g čučoriedok, štipka soli.

Tip pre vás

[Stále krájate cibuľu ručne? Ušetrite čas a použite krájač na cibuľu. Teraz v 50-percentnej ZĽAVE kúpite tu:]

  1. Oddelíme si žĺtky od bielkov.
  2. K žĺtkom pridáme práškový cukor.
  3. Hmotu dôkladne vymiešame do peny. Potom pridáme mascarpone a aj vanilkový cukor a citrónovú šťavu.
  4. Bielky so štipkou soli vyšľaháme do tuhej peny.
  5. Vyšľahané bielky postupne pridávame do žĺtkovej zmesi.
  6. Veľmi zľahka premiešame.
  7. A už môžeme vrstviť do pripravenej nádoby: na dno dáme krém, na to piškóty.
  8. Striedame viacero vrstiev a prekladáme s čučoriedkami, až kým neminieme všetky suroviny.
  9. Na vrch ešte posledná vrstva krému. Tiramisu dáme stuhnúť do chladničky.

Máme hotovo.

Recept vznikol v spolupráci s facebookovou stránkou Lopárik

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty

Podobné recepty

Najnovšie jedlá a koláče

Aktuálne recepty