Nákupný zoznam

Domáce šišky bez kysnutia s jogurtom a slivkovým lekvárom

04.01.2020

  • 4.7/5

Osvedčený recept na domáce šišky bez kysnutia s jogurtom a slivkovým lekvárom. Vyskúšajte si doma pripraviť tradičnú pochúťku podľa receptu portálu DobráKuychňa.sk.

Domáce šišky bez kysnutia s jogurtom a slivkovým lekvárom

Najlepšie domáce šišky bez kysnutia s jogurtom. Jednoduchý a rýchly recept z dielne Dobrej kuchyne sa oplatí vyskúšať.

Šišky sú mäkučké a chutné, postačí vám zopár minút na prípravu, a môžete maškrtiť.

Šišky. K fašiangom jednoznačne šišky patria. Zdá sa vám ich príprava príliš zdĺhavá kvôli kysnutému cestu? Nech sa páči. My vám ponúkame recept bez kysnutia.

Vyskúšajte aj recept na výbornú bublaninu s ovocím

Šišky bez kysnutia

  • Čas prípravy:  20 minút
  • Počet porcií: 50 ks malých šišiek

Prekvapte svoju rodinu touto dobrotou nielen na fašiangy, ale kedykoľvek, keď sa vám začnú zbiehať slinky.

Máme pre vás aj výborný recept na skvelú pudingovú bábovku - kliknite

Vynikajúce šišky bez kysnutia s jogurtom


Ingrediencie

  • 1 štipka - soľ
  • 2 ks - vajcia
  • 2 PL - trstinový cukor
  • 2 ks - vanilínový cukor
  • 1 balenie - slivkový lekvár
  • 1 PL - práškový cukor
  • 150 g - biely jogurt
  • 2 PL - rum, vodka, alebo slivovica
  • 1 ?L - sóda bikarbóna
  • 300 g - špaldová múka
  • 1 štipka - citrónová, alebo pomarančová kóra
  • 1 ks - rastlinný olej
Domáce šišky bez kysnutia s jogurtom a slivkovým lekváromFoto: Nela

Šišky bez kysnutia s jogurtom - postup receptu

Ingrediencie na nekysnuté cesto s jogurtom: 2 ks vajce, 2 kopcovité lyžice trstinového (kryštálového) cukru, 2 ks vanilínový cukor, štipka soli, 150 g hustého bieleho jogurtu (kyslej smotany), 2 polievkové lyžice rumu, vodky alebo slivovice (môžeme vynechať), 1 čajová lyžička sódy bikarbóny, 2 tégliky od jogurtu (150 g) hladkej špaldovej (pšeničnej hladkej) múky, nastrúhaná citrónová alebo pomarančová kôra (kvôli chuti), na vyprážanie: rastlinný olej, na zdobenie: práškový cukor, slivkový (iný obľúbený) lekvár.

  1. Na šišky si pripravíme nekysnuté cesto s jogurtom. Ručne alebo v robote vyšľaháme vajcia s trstinovým (kryštálovým) a vanilínovými cukrami do penista. Trvá to zopár minút.
  2. Ďalej zašľaháme štipku soli, biely jogurt (kyslú smotanu), rum (iný alkohol). Nakoniec pridáme múku (môžeme zvoliť zdravšiu špaldovú hladkú múku), sódu bikarbónu. Prešľaháme.
  3. Cesto necháme 10 minút odpočinúť. Šišky vyprážame tak, že malou lyžičkou odoberáme cesto, ktoré vkladáme do rozpáleného oleja. Šišky musia v oleji plávať. Vyprážame dozlatista.
  4. Hotové šišky ukladáme na papierový obrúsok, aby sme odstránili prebytočný tuk. Potom ich posypeme práškovým cukrom, navrch pridáme lyžičku slivkového, obľúbeného lekváru.

Tip Dobrej kuchyne: Šišky podľa nášho receptu chutia vynikajúco. Ak obľubujeme hrozienka, môžeme ich na konci zapracovať do cesta. Pre výraznejšiu chuť ich môžeme namáčať do rumu.

Dobrú fašiangovú chuť.

Vyskúšajte aj recept na skvelé fašiangové šišky portálu Ženy v meste - kliknite

Všetky recepty

Najnovšie jedlá a koláče