Nákupný zoznam

Domáce šišky bez kysnutia s jogurtom a slivkovým lekvárom

04.01.2020 | Autor: Nela

Osvedčený recept na domáce šišky bez kysnutia s jogurtom a slivkovým lekvárom. Vyskúšajte si doma pripraviť tradičnú pochúťku podľa receptu portálu DobráKuychňa.sk.

Domáce šišky bez kysnutia s jogurtom a slivkovým lekvárom

Najlepšie domáce šišky bez kysnutia s jogurtom. Jednoduchý a rýchly recept z dielne Dobrej kuchyne sa oplatí vyskúšať.

Šišky. K fašiangom jednoznačne šišky patria. Zdá sa vám ich príprava príliš zdĺhavá kvôli kysnutému cestu? Nech sa páči. My vám ponúkame recept bez kysnutia.

Vyskúšajte aj recept na výbornú bublaninu s ovocím

Šišky bez kysnutia

  • Čas prípravy:  20 minút
  • Počet porcií: 50 ks malých šišiek

Prekvapte svoju rodinu touto dobrotou nielen na fašiangy, ale kedykoľvek, keď sa vám začnú zbiehať slinky.

Šišky sú mäkučké a chutné, postačí vám zopár minút na prípravu, a môžete maškrtiť.

Máme pre vás aj výborný recept na skvelú pudingovú bábovku - kliknite

Vynikajúce šišky bez kysnutia s jogurtom

(Na 50 kusov šišiek)


Ingrediencie

  • 2 PL - trstinový cukor
  • 2 ks - vanilínový cukor
  • 1 balenie - slivkový lekvár
  • 1 PL - práškový cukor
  • 150 g - biely jogurt
  • 2 PL - rum, vodka, alebo slivovica
  • 1 ?L - sóda bikarbóna
  • 300 g - špaldová múka
  • 1 štipka - citrónová, alebo pomarančová kóra
  • 1 ks - rastlinný olej
Poslať ako nákupný zoznam



Domáce šišky bez kysnutia s jogurtom a slivkovým lekváromFoto: Nela

Šišky bez kysnutia s jogurtom - postup receptu

Ingrediencie na nekysnuté cesto s jogurtom: 2 ks vajce, 2 kopcovité lyžice trstinového (kryštálového) cukru, 2 ks vanilínový cukor, štipka soli, 150 g hustého bieleho jogurtu (kyslej smotany), 2 polievkové lyžice rumu, vodky alebo slivovice (môžeme vynechať), 1 čajová lyžička sódy bikarbóny, 2 tégliky od jogurtu (150 g) hladkej špaldovej (pšeničnej hladkej) múky, nastrúhaná citrónová alebo pomarančová kôra (kvôli chuti), na vyprážanie: rastlinný olej, na zdobenie: práškový cukor, slivkový (iný obľúbený) lekvár

Tip pre vás

[Elegantné automatické otvárače na víno - otvoria až 70 fliaš na jedno nabitie. V krásnom darčekovom balení - kliknite tu:]

  1. Na šišky si pripravíme nekysnuté cesto s jogurtom. Ručne alebo v robote vyšľaháme vajcia s trstinovým (kryštálovým) a vanilínovými cukrami do penista. Trvá to zopár minút.
  2. Ďalej zašľaháme štipku soli, biely jogurt (kyslú smotanu), rum (iný alkohol). Nakoniec pridáme múku (môžeme zvoliť zdravšiu špaldovú hladkú múku), sódu bikarbónu. Prešľaháme.
  3. Cesto necháme 10 minút odpočinúť. Šišky vyprážame tak, že malou lyžičkou odoberáme cesto, ktoré vkladáme do rozpáleného oleja. Šišky musia v oleji plávať. Vyprážame dozlatista.
  4. Hotové šišky ukladáme na papierový obrúsok, aby sme odstránili prebytočný tuk. Potom ich posypeme práškovým cukrom, navrch pridáme lyžičku slivkového, obľúbeného lekváru.

Tip Dobrej kuchyne: Šišky podľa nášho receptu chutia vynikajúco. Ak obľubujeme hrozienka, môžeme ich na konci zapracovať do cesta. Pre výraznejšiu chuť ich môžeme namáčať do rumu.  Alebo skúste aj tieto nadýchané šišky.

Dobrú fašiangovú chuť. Máme aj recept na rýchle šišky bez kysnutia. Vyskúšajte aj recept na skvelé fašiangové šišky portálu Ženy v meste - kliknite

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty