Nákupný zoznam

Fantastické domáce kávové zrná, RECEPT bez pečenia

20.12.2020 | Autor: Nela

Fantastické domáce kávové zrná. Recept bez pečenia so značkou Dobrá kuchyňa. Vynikajúca sladká dobrota.

Najlepšie kávové zrná, domáci recept bez pečenia 

Fantastické nepečené kávové zrná. Recept na poslednú chvíľu so značkou Dobrá kuchyňa. Chutia úžasne.

Nepečiete? Nevadí. Vianoce patria aj vám. Vyskúšajte náš jednoduchý recept bez pečenia na vynikajúce domáce kávové zrná. Chutia mňamkovo.

Naše kávové zrná obsahujú kávu a aj rum, sú vhodné pre staršie deti a dospelých. Ak by ste chceli kávové zrná pre deti, kávu a rum vynechajte. Na spojenie pridajte Salko podľa potreby, na dochutenie zasa mletú škoricu. 

Medové pokušenie najlepšie medové guličky Marlenka, príprava iba zopár minút

Vynikajúce nepečené kávové zrná, ktoré musíte vyskúšať

  • Čas prípravy: 30 minút
  • Množstvo: 80 ks (podľa veľkosti)

Fantastické domáce kávové zrná, vynikajúca pochúťka. Vianočné sladkosti bez pečenia so značkou Dobrá kuchyňa.

Nepečená dobrota najlepšie domáce guľky rafaelo

Skvelé kávové zrná, recept ako pripraviť domáce kávové zrná 

(Množstvo 80 ks - podľa veľkosti)


Ingrediencie

  • 250 g - práškový cukor
  • 3 polievková lyžica - kokosový olej alebo olej
  • 100 ml - rum
  • 100 g - tmavá čokoláda
  • 500 g - BB puding
  • 5 kávová lyžička - káva mletá zrnková
Poslať ako nákupný zoznam



Fantastické domáce kávové zrná, RECEPT bez pečeniaAutor - Nela

Úžasné domáce kávové zrná - postup receptu

Ingrediencie: 2 ks BB puding (250+250 g), 250 g maslo, 250 g práškový cukor, 100 ml rum (podľa potreby), 5 zarovnaných kávových lyžičiek mletej zrnkovej kávy (aj viac, podľa chuti a hustoty cesta) na čokoládovú polevu: 100 g čokoláda (najlepšie s vyšším podielom kakaa, minimálne 52 %), 3 polievkové lyžice kokosového oleja (oleja)

Tip pre vás

[Elegantné automatické otvárače na víno - otvoria až 70 fliaš na jedno nabitie. V krásnom darčekovom balení - kliknite tu:]

  1. V tomto recepte BB puding nevaríme. Všetky suroviny (puding, maslo, práškový cukor, rum a kávu) dáme do misky, spracujeme cesto.
  2. Ak by bolo cesto tuhé, pridáme trošku rumu. Z cesta si urobíme valčeky, z ktorých narežeme rovnaké, spracujeme malé valčeky.
  3. Malé kávové valčeky ušúľame do tvaru zrna, ktoré potom v strede zatlačíme nožom alebo vareškou, aby mali vzhľad kávového zrna.
  4. Hotové kávové zrná ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie alebo na mriežku. Čokoládovú polevu si roztopíme nad parou.
  5. Kávové zrná potierame čokoládovou polevou pierkom, aby sa celé pekne obalili. Dáme na chvíľu do chladu, tak ich potrieme ešte raz.
  6. A máme hotovo. Domáce kávové zrná sú prudko jedlé, vyzerajú tiež veľmi efektne. Prípravu zvládne aj každý začiatočník. Vyskúšajte.

Tip Dobrej kuchyne: Kávové zrná skladujeme v chlade, najlepšie v dóze. Teplom čokoláda zmäkne. Také dobre vychladené chutia najlepšie. Sladké kávové maškrtenie.

Vyskúšajte aj skvelé karamelové guľky bez pečenia, recept portálu Ženy v meste. Prečítajte si aj podrobný návod ako tvarovať kávové zrná.

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty

Podobné recepty