Kuskus sa považuje za zdravú potravinu, preto sa nemôžeme čudovať, že sa v našich kuchyniach objavuje čoraz častejšie. Je naozaj rýchly na prípravu, často sa do receptov pridáva až na koniec, pretože sa nemusí variť. Šetrí čas, zlepšuje trávenie a ponúka takmer nekonečné spôsoby použitia. Môžeme ho použiť na zahustenie polievok, do raňajkových kaší, šalátov, alebo jednoducho ako prílohu k mäsu.
V recepte je použitý pikantný kuskus s chilli. Ak taký nemáte, a máte radi pikantné jedlá, pridajte si obľúbené papričky. Mrkvu nakrájame na tenké kolieska, cibuľu na drobno. Cuketu a šampiňóny na štvrtiny.
Na panvicu vlejeme olej, na ktorom osmažíme cibuľu do zlatista. Pridáme kolieska mrkvy, restujeme približne 5 minút, pretože potrebuje viac času ako ostatné ingrediencie. Pridáme cuketu a šampiňóny, soľ, mleté čierne korenie, kurkumu a dusíme do zmäknutia.
Ku zelenine pridáme kuskus, zamiešame a zalejeme horúcou vodou (tak, aby bol kuskus ponorený). Necháme prejsť varom a pridáme paradajky, ktoré už nevaríme. Odstavíme a necháme dôjsť pod pokrievkou.
Voliteľnou prílohou ku kuskusu môže byť jednoducho pripravené kuracie mäso. Kuracie prsia nakrájame na rezne, osolíme, okoreníme. Na panvici rozohrejeme olej, opečieme rezne do zlatista a nakrájame ich na tenké plátky.
Kuskus je výborný iba so zeleninou, môžeme podávať aj s kuracím mäsom alebo s rybou.
Máme pre vás jednoduchý recept, ako si v domácich podmienkach jednoducho roztopiť menšie alebo väčšie množstvo čokolády.
Fazuľovica je výborná najmä počas chladnejších mesiacov, kedy jej teplé a pikantné chute príjemne zahrejú a dodajú energiu. Skúste náš recept.
Tento jednoduchý recept na polievku so zemiakmi a hráškom je ideálny pre rýchlu večeru alebo zahrievajúci obed, navyše bez použitia mlieka alebo smotany.
Uvarte si šťavnaté bravčové ragú s ryžou na víne, ktorým pošteklíte svoje chuťové poháriky.
Špagety carbonara, jednoduchý overený recept na tradičné jedlo z cestovín. Pripravte si s nami klasickú taliansku pochúťku.
Ako pripraviť výborné bravčové pečeňové halušky? Vyskúšajte recept z portálu dobrákuchyna.sk