Zapekané cestoviny s brokolicou. Autor receptu - Kristína
Zapekané cestoviny s brokolicou patria medzi obľúbené jedlá aj v ponuke reštaurácií. Máme pre vás rýchly recept ako si ich pripraviť doma.
Máme pre vás rýchly a zdravý tip na chutný obed z cestovín alebo večeru.
Zapekané cestoviny s brokolicou nie sú náročné na prípravu ani na suroviny.
Vyskúšajte overený recept z portálu DobráKuchyňa.sk. Alebo vyskúšajte recepr na cestovinový šalát s majonézou.
Máme pre vás aj recept na fantastické cestoviny s cuketou. A tu zase recept na avokádovú omáčku na cestoviny.
(na 5 porcií)
Ingrediencie – 1 hlavička brokolice (asi 500g), 500g ľubovoľných cestovín, v našom prípade to boli celozrnné fusilli, 200g prerastenej slaniny, 200g strúhaného syra, my sme použili mozzarellu, 2dcl smotany na varenie, 1 vajce, 3 polievkové lyžice parmezánu.
1. Pripravíme si brokolicu a cestoviny
Ružičky brokolice oddelíme od stonky a dáme variť do osolenej vody. Zároveň dáme variť aj vodu na cestoviny.
2. Opečieme slaninu
Na väčšej panvici opečieme na kocky nakrájanú slaninu.
3. Brokolicu scedíme
Uvarenú brokolicu scedíme a dobre premiešame s opečenou slaninkou.
4. Pridáme aj cestoviny
Nakoniec pridáme aj uverené cestoviny a všetko spolu ešte raz premiešame.
5. Polovicu zmesi dáme do misy
Zapekaciu misu jemne potrieme olejom a dáme do nej polovicu pripravenej zmesi a posypeme strúhaným syrom
6. Pridáme aj druhú polovicu
Potom postup zopakujeme s druhou polovicou.
7. Rozmiešame si vajce so smotanou
V miske si rozmiešame vajíčko so smotanou na varenie a parmezánom a nalejeme na vrch.
8. Pečieme asi 20 minút
Vložíme do rúry a pečieme pri teplote 180°C asi 20 minút. Dobrú chuť
Vyskúšajte aj recept na fantastické cestoviny s tuniakom a paradajkami
Máme pre vás jednoduchý recept, ako si v domácich podmienkach jednoducho roztopiť menšie alebo väčšie množstvo čokolády.
Fazuľovica je výborná najmä počas chladnejších mesiacov, kedy jej teplé a pikantné chute príjemne zahrejú a dodajú energiu. Skúste náš recept.
Tento jednoduchý recept na polievku so zemiakmi a hráškom je ideálny pre rýchlu večeru alebo zahrievajúci obed, navyše bez použitia mlieka alebo smotany.
Uvarte si šťavnaté bravčové ragú s ryžou na víne, ktorým pošteklíte svoje chuťové poháriky.
Špagety carbonara, jednoduchý overený recept na tradičné jedlo z cestovín. Pripravte si s nami klasickú taliansku pochúťku.
Ako pripraviť výborné bravčové pečeňové halušky? Vyskúšajte recept z portálu dobrákuchyna.sk