Rýchla večera z lístkového cesta, pizzové slimáky. Autorka receptu a foto - Denča
Pizzové slimáky sú dokonalá rýchla večera z lístkového cesta. Vyskúšajte náš overený recept.
Každý z nás určite pozná situáciu, keď nemáme chuť a ani veľa času na varenie a chladnička takmer zíva prázdnotou.
Toto je presne tá chvíľa, keď môžeme siahnuť po lístkovom ceste a doslova za pár minút vyčariť chutnú večeru či desiatu.
(pre 4 osoby)
Ingrediencie: lístkové cesto 1 ks, kečup 3 PL, nastrúhaný obľúbený syr 2 plné hrste, šunka 8 ks.
Tip pre vás
Najprv si vyhrejeme rúru na 200°C. Nachystáme si lístkové cesto, pizzové korenie, kečup, šunku a nastrúhame syr. Lístkové cesto sa dá naplniť obľúbenými surovinami, ktoré možno variovať a vždy tak dosiahneme iný výsledok.
Rozprestrieme si lístkové cesto, potrieme kečupom a okoreníme pizzovým korením. Položíme naň šunku a syr, tak, aby jedna tretina ostala voľná. Zrolujeme (smerom od obloženej časti k voľnej).
Rolku si nakrájame na pásiky, hrubé cca 2 cm a položíme na plech na pečenie. Môžeme potrieť rozšľahaným vajíčkom. Dáme piecť do rúry na 200 °C cca 15 minút, kým nie sú do zlatista upečené.
Suroviny vyberáme podľa chuti a dostupnosti. Pizzové slimáky sú chutné aj so šampiňónmi, olivami alebo s nivou.
Dobrú chuť.
Vyskúšajte aj recept webu Ženy v meste na pizzové slimáky z lístkového cesta
Radi by ste potešili vášho manžela pravým chlapským jedlom? Tip na skvelý bravčový guláš bez zásmažky, ktorý nikto nepokazí.
Pripravte výbornú sekanú doma! Z kvalitních surovín vám vznikne skvelá lahdôdka s chrumkavou kôrkou.
Nechajte sa prekvapiť výnimočnou kombináciou karfiolu a bryndze.
Pripravte si chutný fazuľový prívarok, ktorý poriadne zasýti. S čerstvým chlebom a rozvoniavajúcim mäsom vytvorí chuť fazuľového prívarku dokonalú pochúťku.
Dobrá Kuchyňa vám prináša skvelý recept, pri ktorom využijete akékoľvek ovocie z vašej záhradky na vynikajúce ovocné koláče, ktorým nik neodolá.