Rýchla večera z lístkového cesta, pizzové slimáky. Autorka receptu a foto - Denča
Pizzové slimáky sú dokonalá rýchla večera z lístkového cesta. Vyskúšajte náš overený recept.
Každý z nás určite pozná situáciu, keď nemáme chuť a ani veľa času na varenie a chladnička takmer zíva prázdnotou.
Toto je presne tá chvíľa, keď môžeme siahnuť po lístkovom ceste a doslova za pár minút vyčariť chutnú večeru či desiatu.
(pre 4 osoby)
Ingrediencie: lístkové cesto 1 ks, kečup 3 PL, nastrúhaný obľúbený syr 2 plné hrste, šunka 8 ks.
Tip pre vás
Najprv si vyhrejeme rúru na 200°C. Nachystáme si lístkové cesto, pizzové korenie, kečup, šunku a nastrúhame syr. Lístkové cesto sa dá naplniť obľúbenými surovinami, ktoré možno variovať a vždy tak dosiahneme iný výsledok.
Rozprestrieme si lístkové cesto, potrieme kečupom a okoreníme pizzovým korením. Položíme naň šunku a syr, tak, aby jedna tretina ostala voľná. Zrolujeme (smerom od obloženej časti k voľnej).
Rolku si nakrájame na pásiky, hrubé cca 2 cm a položíme na plech na pečenie. Môžeme potrieť rozšľahaným vajíčkom. Dáme piecť do rúry na 200 °C cca 15 minút, kým nie sú do zlatista upečené.
Suroviny vyberáme podľa chuti a dostupnosti. Pizzové slimáky sú chutné aj so šampiňónmi, olivami alebo s nivou.
Dobrú chuť.
Vyskúšajte aj recept webu Ženy v meste na pizzové slimáky z lístkového cesta
Najlepší stroganov z bravčového karé. Top recept so značkou Dobrá kuchyňa. Nech sa páči. Vyskúšajte.
V strede mäkučký a nadýchaný ako páperie, po okrajoch chrumkavý.
Stačia niekedy tri základné suroviny a človeku sa podarí vykúzliť ozaj chutné jedlo. V tomto prípade ide o cestovinu, šunku a smotanu. Mnohí Slováci holdujú bryndzovým haluškám, no aj ďalšiemu vynikajúcemu a tradičnému jedlu z cestovín: šunkoflekom. Ako na to?
Overená klasika na šťavnaté španielske vtáčiky, top recept od webu DobráKuchyňa.sk.
Máte prebytok šampiňónov a premýšľate čo s nimi? Skúste tento výborný ale hlavne zdravý recept z dielne Dobrákuchyňa.sk.