Nákupný zoznam

Výborná gazdovská fazuľová polievka, tradičný recept

11.11.2021 | Autor: Ivka

  • 5.0/5

Gazdovská fazuľová polievka s údeným nahradí aj druhý chod. Pripravte si fazuľovicu podľa tradičného receptu z webu DobráKuchyňa.sk.

Výborná gazdovská fazuľová polievka, tradičný recept. Autorka receptu a foto - Ivka

Overený recept na sýtu gazdovskú fazuľovú polievku s mäskom, klobásou a zeleninou. Vyskúšajte si ju pripraviť podľa webu Dobrá kuchňa.

Gazdovská fazuľová polievka, tradičný recept

  • Čas (celkový) prípravy v min.: 135
  • Čas varenia v min.: 65
  • Počet porcií: 4
  • Autor jedla: Ivka

Na jeseň sú husté polievky ako stvorené. Pripravte si s nami skvelú fazuľovicu s údeným mäsom a klobásou.

Ak ju budete podávať s chlebom, nahradí aj hlavné jedlo a navyše vás počas chladných dní zahreje.

Vyskúšajte overený recept našich starých mám z portálu Dobrá kuchyňa.

Máme pre vás aj overený recept na fantastickú fazuľovú polievku

Ingrediencie na prípravu gazdovskej fazuľovej polievky

(na 4 porcie)


Ingrediencie

  • 1 ks - mrkva
  • 3 ks - bobkový list
  • 2 ks - väčší zemiak
  • 1 rolka - údená šunka
  • 4 guličiek - čierne korenie celé
  • 2 ks - klobása
  • 1 hrnček - fazuľa
  • 0 podľa chuti - majoránka
  • 1 kávová lyžička - červená mletá paprika
  • 1 kávová lyžička - drvená rasca
  • 0 podľa chuti - soľ
  • 1 lyžica - olej
Poslať ako nákupný zoznam



Výborná gazdovská fazuľová polievka, tradičný recept

Výborná gazdovská fazuľová polievka, príprava receptu

Ingrediencie: 1 mrkva, 3 bobkové listy, 2 väčšie zemiaky, 1 rolka údenej šunky, 4 guličky čierneho korenia,2 klobásy, 1 hrnček fazule, 1 polievková lyžica oleja. Na dochutenie: majoránka, červená mletá paprika 1 kávová lyžička, drvená rasca 1 kávová lyžička, soľ podľa chuti.

Tip pre vás

[Stále krájate cibuľu ručne? Ušetrite čas a použite krájač na cibuľu kúpite tu:]

1. Dáme si variť fazuľu

Fazuľu si namočíme vopred vo vode aspoň dve hodiny pred varením, no najlepšie cez noc. Zlejeme z nej vodu, vložíme ju do hrnca spolu s čiernym celým korením, rascou a bobkovým listom. Zalejeme vodou a varíme do polomäkka, cca 40-45 minút. Záleží od hrnca, v ktorom polievku varíte. Ak sa rozhodnete variť v kuchte, čas varenia sa vám rozhodne skráti.

2. Pridáme krúpy a pripravíme si mrkvu, zemiaky, údené mäso a klobásu

Po 40 minútach do polievky pridáme jačmenné krúpy. Medzitým si pripravíme ostatné ingrediencie. Zemiaky a mrkvu ošúpeme a nakrájame na kocky. Údené mäso nakrájame takisto na kocky a klobásu na krúžka. Keď je fazuľa uvarená do polomäkka, všetko to pridáme do polievky a varíme, kým nebudú zemiaky a mrkva mäkké, cca 20-25 minút.

3. Nakoniec pridáme zásmažku

Nakoniec si na oleji opražíme sladkú mletú papriku a vlejeme ju do polievky. Pridáme pretlačený cesnak a soľ podľa chuti. Zamiešame a povaríme ešte cca 5 minút.

4. Gazdovskú fazuľovú polievku môžeme podávať

Polievku stiahneme z ohňa a pridáme sušený majorán. Môžeme podávať.

Dobrú chuť!

Máme pre vás aj recept na tradičnú fazuľovú polievku webu Ženy v meste

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty

Podobné recepty

Najnovšie jedlá a koláče

Aktuálne recepty