Výborná gazdovská fazuľová polievka, tradičný recept. Autorka receptu a foto - Ivka
Overený recept na sýtu gazdovskú fazuľovú polievku s mäskom, klobásou a zeleninou. Vyskúšajte si ju pripraviť podľa webu Dobrá kuchňa.
Na jeseň sú husté polievky ako stvorené. Pripravte si s nami skvelú fazuľovicu s údeným mäsom a klobásou.
Ak ju budete podávať s chlebom, nahradí aj hlavné jedlo a navyše vás počas chladných dní zahreje. Jednoducho sedliacka fazuľová polievka je obľúbená právom.
Vyskúšajte overený recept našich starých mám z portálu Dobrá kuchyňa.
Máme pre vás aj overený recept na fantastickú fazuľovú polievku. Alebo vyskúšajte aj ďalšie recepty na husté polievky.
Vyskúšajte aj recept na výbornú tradičnú poľskú polievku z kvásku - žurek. Tu je aj recept na fazuľovú polievku s údeným mäsom a klobásou.
(na 4 porcie)
Ingrediencie: 1 mrkva, 3 bobkové listy, 2 väčšie zemiaky, 1 rolka údenej šunky, 4 guličky čierneho korenia,2 klobásy, 1 hrnček fazule, 1 polievková lyžica oleja. Na dochutenie: majoránka, červená mletá paprika 1 kávová lyžička, drvená rasca 1 kávová lyžička, soľ podľa chuti.
Tip pre vás
Fazuľu si namočíme vopred vo vode aspoň dve hodiny pred varením, no najlepšie cez noc. Zlejeme z nej vodu, vložíme ju do hrnca spolu s čiernym celým korením, rascou a bobkovým listom. Zalejeme vodou a varíme do polomäkka, cca 40-45 minút. Záleží od hrnca, v ktorom polievku varíte. Ak sa rozhodnete variť v kuchte, čas varenia sa vám rozhodne skráti.
Po 40 minútach do polievky pridáme jačmenné krúpy. Medzitým si pripravíme ostatné ingrediencie. Zemiaky a mrkvu ošúpeme a nakrájame na kocky. Údené mäso nakrájame takisto na kocky a klobásu na krúžka. Keď je fazuľa uvarená do polomäkka, všetko to pridáme do polievky a varíme, kým nebudú zemiaky a mrkva mäkké, cca 20-25 minút.
3. Nakoniec pridáme zásmažku
Nakoniec si na oleji opražíme sladkú mletú papriku a vlejeme ju do polievky. Pridáme pretlačený cesnak a soľ podľa chuti. Zamiešame a povaríme ešte cca 5 minút.
Polievku stiahneme z ohňa a pridáme sušený majorán. Môžeme podávať.
Dobrú chuť!
Máme pre vás aj recept na tradičnú fazuľovú polievku webu Ženy v meste
Najlepší stroganov z bravčového karé. Top recept so značkou Dobrá kuchyňa. Nech sa páči. Vyskúšajte.
V strede mäkučký a nadýchaný ako páperie, po okrajoch chrumkavý.
Stačia niekedy tri základné suroviny a človeku sa podarí vykúzliť ozaj chutné jedlo. V tomto prípade ide o cestovinu, šunku a smotanu. Mnohí Slováci holdujú bryndzovým haluškám, no aj ďalšiemu vynikajúcemu a tradičnému jedlu z cestovín: šunkoflekom. Ako na to?
Overená klasika na šťavnaté španielske vtáčiky, top recept od webu DobráKuchyňa.sk.
Máte prebytok šampiňónov a premýšľate čo s nimi? Skúste tento výborný ale hlavne zdravý recept z dielne Dobrákuchyňa.sk.