Nákupný zoznam

Liečivá krémová hokkaido polievka so zázvorom RECEPT originál

18.06.2020 | Autor: Jaja

Hokkaido polievka so zázvorom, recept originál z kuchyne nového portálu dobrakuchyna.sk. Skúste tento výborný a zdravý recept na obľúbenú polievku.

Liečivá hokkaido polievka so zázvorom recept originál

Hokkaido polievka so zázvorom, recept originál z kuchyne nového portálu dobrakuchyna.sk. Skúste tento výborný a zdravý recept na obľúbenú polievku.

Krémová hokkaido polievka v jesennom kulinárskom repertoári nesmie chýbať!

Vyskúšajte aj tento vyskúšaný recept na Hokkaido polievku

Hokkaido polievka so zázvorom

  • Čas prípravy: 30 minút
  • Počet porcií: 4

Tento recept je upravenou alternatívou hokkaido polievkovej klasiky, ktorá je určená na vypálenie všetkých bacilov počas sychravého počasia - a to najmä vďaka zázvoru a malému množstva chilli.

Táto liečivá hokkaido tak nielen zasýti hladné krky, ale i zahreje zvnútra. Vyskúšajte ju, určite nebudete ľutovať času správeného jej prípravou.

Vybrali sme pre vás aj skvelý recept na klasickú paradajkovú polievku. Tu sú naše 3 skvelé recepty z tekvice Hokkaido.  Tu je aj Hokkaido polievka s červenou šošovicou.

Recept na krémovú hokkaido polievku so zázvorom

(4 porcie)


Ingrediencie

  • 1 ks - tekvica hokkaido
  • 1 ks - cibuľa
  • 2-3 cm - zázvor
  • 1 ks - chilli paprička
  • 1,5 dl - mlieko
  • 2 strúčiky - cesnak
  • 1 hrsť - bazalka
Poslať ako nákupný zoznam



Liečivá krémová hokkaido polievka so zázvorom RECEPT originálFoto - Jaja

Hokkaido polievka so zázvorom - postup receptu

Ingrediencie na 4 porcie: 1 menšia hokkaido tekvica, ¾ litra vývaru, 1 cibuľa, cca 2-3 cm zázvoru, 1 chilli paprička, 1.5 dl mlieka, 1 zemiak, 2 strúčiky cesnaku, štipka soli, štipka mletého čierneho korenia, hrsť čerstvej bazalky, trochu slnečnicového oleja

Tip pre vás

[Elegantné automatické otvárače na víno - otvoria až 70 fliaš na jedno nabitie. V krásnom darčekovom balení - kliknite tu:]

  1. Hokkaido tekvicu poriadne očistíme a z jej vnútra odstránime časť s jadierkami. Nakrájame ju na menšie kúsky. Nešúpeme ju - z hokkaido tekvice vieme využiť aj šupku, ktorá má navyše veľa vitamínov.
  2. Očistíme si cibuľu a nakrájame ju na malé kocky. Zo zemiaka oškrabeme šupku a takisto pokrájame na menšie kusy.
  3. V hrnci necháme opražiť nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, zázvor a chilli papričku nakrájané na drobné kúsky. Po chvíli pridáme tekvicu so zemiakom a chvíľku restujeme.
  4. Premiešame a pridáme vývar, soľ a korenie. Varíme 20-30 minút, kým tekvica pekne nezmäkne.
  5. Do zmesi nakoniec pridáme mlieko s čerstvou bazalkou a poriadne zmixujeme do krémovej konzistencie.

Hotovo! Môžete si pochutnať na polievka a vyhnať všetky bacily.

Dobrú chuť! Tu je aj naša jednoduchá hokkaido polievka. Vyskúšajte s nami recepty na výborné polievky - kliknite

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty