Fantastická hustá zeleninová polievka, overený recept. Autor receptu a foto - Michaela
Fantastická hustá zeleninová polievka je tou správnou voľbou jesenného počasia. Je krásne pestrá zo zeleniny, ktorú si môžete odtrhnúť priamo zo záhradky. Je výborná a hustá.
Polievka je základ dobrého obeda, no fantastická, hustá a pestrá polievka je tou najlepšou voľbou.
Zelenina krásne spestrý nie len vizuál ale aj chuť polievky.
Pridané haluštičky budú výbornou a chutnou čerešničkou na torte. Polievočka je pomerne rýchla a nenáročná na ingrediencie.
Skúste si podľa toho to receptu na webe dobrakuchyna.sk pripraviť tento výborný recept.
Vyskúšajte aj recept na kuraciu polievku so zeleninou
(na 4 porcie)
Ingrediencie: polievková lyžica olivového oleja, 2 petržleny, 5 polievkových lyžíc hladkej múky, 2 stredné mrkvy, 1 hrnček mrazeného hrášku, 3 stredné zemiaky, 1 kalerád, masla podľa chuti, čierne mleté korenie, vegeta, soľ.
Tip pre vás
1. Zelenina
Zeleninu si očistíme a nakrájame na kocky. Mrkvu nechávame na krúžky.
2. Maslo a olivový olej
Do hrnca si dáme maslo a olivový olej, po rozpustení pridáme nakrájanú zeleninu a krátko orestujeme.
3. Hladká múka
Zeleninu posypeme jednou lyžicou hladkej múky a krátko restujeme, zalejeme vodou, najlepšie varenou z kanvice.
4. Zemiaky
Polievku ochutíme soľou, korením, vegetou a necháme variť. Keď už bude zeleninka mäkšia pridáme nakrájané zemiaky a necháme variť.
5. Haluštičky
Pripravíme si cesto na haluštičky. V miske vymiešame 4 PL hladkej múky, dva vajcia a štipku soli.
6. Haluškovač
Halušky pripravujeme v haluškovači vo vriacej polievke. Necháme chvíľku povariť, kým haluštičky nebudú plávať na hladine. Prípadne ešte dochutíme polievku a môžeme podávať.
Dobrú chuť
Máme pre vás aj recept na ľahkú zeleninovú polievku webu Ženy v meste
Najlepší stroganov z bravčového karé. Top recept so značkou Dobrá kuchyňa. Nech sa páči. Vyskúšajte.
V strede mäkučký a nadýchaný ako páperie, po okrajoch chrumkavý.
Stačia niekedy tri základné suroviny a človeku sa podarí vykúzliť ozaj chutné jedlo. V tomto prípade ide o cestovinu, šunku a smotanu. Mnohí Slováci holdujú bryndzovým haluškám, no aj ďalšiemu vynikajúcemu a tradičnému jedlu z cestovín: šunkoflekom. Ako na to?
Overená klasika na šťavnaté španielske vtáčiky, top recept od webu DobráKuchyňa.sk.
Máte prebytok šampiňónov a premýšľate čo s nimi? Skúste tento výborný ale hlavne zdravý recept z dielne Dobrákuchyňa.sk.
Skvelá lososová omáčka na cestoviny ponúka rýchly recept na vynikajúce cestoviny, hotové za pár minút.