Nákupný zoznam

Delikátna pečeňová paštéta s pomarančom, jednoduchý RECEPT

12.11.2020

  • 0.0/5

Fantastická domáca paštéta z kuracích pečienok. Rýchly a jednoduchý recept so značkou Dobrá kuchyňa. Vyskúšajte. Je naozaj úžasná.

Vynikajúca pečeňová paštéta s pomarančom - lahodná a delikátna

Fantastická domáca paštéta z kuracích pečienok, so zaujímavou chuťou pomaranča. Rýchly a jednoduchý recept so značkou Dobrá kuchyňa. Vyskúšajte. Je naozaj úžasná. 

Milujete kuraciu pečeň? Domáce paštéty sa u vás tešia veľkej obľube? Pripravte si s nami domácu paštétu z kuracích pečienok s jemnou pomarančovou chuťou. Skvelá delikatesa, ktorú musíte vyskúšať. Nech sa páči, inšpirujte sa Dobrou kuchyňou.

Vynikajúca pochúťka z kuracej pečene delikátna kuracia pečeň na tmavom pive

Jednoduchá pečeňová paštéta, ktorej neodoláte

  • Čas prípravy: 20 minút
  • Počet porcií: 2 menšie poháre (5-6 osôb)

Domáce paštéty sú na nezaplatenie. Viete, čo do nich pridáte, sú bez zbytočných éčiek.

Dnes vám Dobrá kuchyňa prináša novinku, overený recept na pečeňovú paštétu z kuracích pečienok. Jednoducho a tradične so značkou Dobrá kuchyňa.

Tip na minútku z kuracej pečene fantastická restovaná kuracia pečeň

Fantastická pečeňová paštéta s pomarančom - jednoduchá, rýchla, prudko jedlá

(Na 2 menšie poháre)


Ingrediencie

  • 1 podľa chuti - soľ
  • 1 podľa chuti - mleté čierne korenie
  • 1 podľa chuti - kurkuma
  • 1 podľa chuti - drvená rasca
  • 100 g - maslo
  • 500 g - kuracia pečeň
  • 1 ks - väčšia cibuľa
  • 1 malá lyžička - kryštálový alebo trstinový cukor
  • 2 dl - šľahačková smotana 33%
  • 1 ks - väčší pomaranč
  • 1 podľa chuti - sušený tymián
  • 0,05 dl - alkohol (napríklad marhuľovica, likér, brandy)
Delikátna pečeňová paštéta s pomarančom, jednoduchý RECEPTNela

Ako jednoducho pripraviť paštétu z kuracích pečienok - postup receptu

Ingrediencie: 500 g chladené kuracie pečienky, 1 ks väčšia cibuľa, 100 g masla, 1 ks väčší pomaranč, 0,05 dl alkoholu (vynikajúca je marhuľovica, môže byť aj likér, brandy), 2 dl šľahačkovej 33% smotany (prípadne aj viac, podľa konzistencie) na dochutenie: 1 malá lyžička kryštálového alebo trstinového cukru, kurkuma, mleté čierne korenie, drvená rasca, tymián - podľa chuti, soľ - podľa chuti (solíme až úplne nakoniec)

  1. Kuracie pečienky umyjeme, osušíme, odblaníme, môžeme nakrájať na menšie kusy.
  2. Cibuľu očistíme, nakrájame nadrobno. Na masle orestujeme do sklovita, pekne zavonia.
  3. Pomaranč umyjeme. Kôru si ošúpeme, orežeme, kôstky odstránime. Nakrájame kúsky.
  4. K orestovanej cibuli pridáme nakrájaný pomaranč, pridáme malú lyžicu cukru na chuť.
  5. Pomaranč spolu s cibuľou orestujeme, postačí naozaj zopár minút, šťava sa zredukuje.
  6. Pridáme pečienky, ktoré budeme za stáleho miešania restovať, aby sa zatiahli, zbledli.
  7. Pečienky dochutíme mletým čiernym korením, kurkumou, rascou. Soľ ešte nepridávame.
  8. Kvôli chuti pridáme aj sušený tymián. Keď je pečeň zatiahnutá, pridáme pohárik alkoholu.
  9. Kuracie pečienky ešte restujeme, aby boli hotové, ale aby ostali šťavnaté a nevysušili sa.
  10. Takto pripravené pečienky necháme trochu vychladnúť, tak pridáme do mixéra rozmixovať.
  11. Pridáme aj zvyšok masla (cca 70 g) a šľahačkovú smotanu, aby nám vznikla vláčna hmota.
  12. Dobre rozmixujeme. Šľahačkovú smotanu pridáme podľa potreby, paštétu krásne zjemní.

Tip Dobrej kuchyne: Vychladenú domácu pečeňovú paštétu s pomarančom dáme do pohárov, uzavrieme a uložíme do chladu, aby vytuhla. Na druhý deň chutí úplne úžasne, chute sa nádherne prepoja.

Dobrú paštétovú chuť.

Inšpirujte sa domáca pečeňová paštéta z kuracích pečienok, top recept portálu Ženyvmeste.sk

Všetky recepty

Najnovšie jedlá a koláče