Najlepšia punčová torta, vyskúšaný recept. Autorka receptu a foto - Ivka
Jednoduchá punčová tortička, môžete si ju pripraviť aj ako rezy. Vyskúšaný recept na šťavnatú punčovú tortu.
Receptov na "punčák" je mnoho. Niekoho odradí zložité postupy, iných zase strach z toho, že sa nepodaria.
Vyskúšajte jednoduchý recept z dielne portálu Dobrá kuchyňa, ktorý sa vám určite podarí. Bez pridania umelých farbív a s o to lepšou chuťou.
Punčové koláče sa hodia na akúkoľvek príležitosť. Či na sviatky, rodinné oslavy alebo len tak ku káve.
Podľa niektorých receptov sa veľmi rozmočia, vyskúšajte preto tento,v ktorom namiesto rozvahu cesto a stredný plát zmiešate priamo v miske.
Pripraviť ho môžete ako obdĺžnikovú menšiu tortičku, alebo si ju pripravte do okrúhlej tortovej formy.
Máme pre vás aj recept na najlepšiu gaštanovú tortu bez múky a cukru. Alebo recept na varené červené víno.
(na 8 porcií)
Ingrediencie: polohrubá múka 5 PL, práškový cukor 150 g, citrónová šťava 2 PL, rum 1 polievková lyžica, horúca voda 5 PL, džem alebo lekvár 1 pohár, cukor 5 PL, vajce 5 ks, kypriaci prášok 1 balíček.
Tip pre vás
Žĺtka oddelíme od bielok. Žĺtka vyšľaháme s cukrom dopenista. Pridáme sneh z vyšľahaných bielkov, pomaly striedavo zamiešame múku s kypriacim práškom a vodou. Neriešime dlho, aby sme nemali cesto "udupané". Ak chceme vyššiu tortu do okrúhlej formy, takéto cesto upečieme 3x.
Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov. Či je cesto upečené, zistíme tak, že doň pichneme špáradlo.
Plát rozdelíme na 3 rovnaké časti. Jednu časť rozmrvíme do misky a zalejeme 6 lyžicami malinového sirupu a rumovouesenciou, pripadne rumom. Vytvoríme jednotnú masu.
Na jeden plát natrieme lekvár, najlepšie pikantný. Navrstvíme zmes piškóty, ktorú sme spojili so sirupom. Rovnomerne utlačíme rukami, navrstvíme opäť lekvár a priložíme tretí plát. Pritlačíme, aby sa dobre spojili a dáme do chladničky.
Do misky preosejeme práškový cukor, pridáme 2 PL citrónovej šťavy a 3 PL malinového sirupu. Mixérom všetko pri nízkych otáčkach zmiešame a polejeme tortu. Dozdobíme napr. roztopenou čokoládou a dáme sruhnúť do chladničky.
Dobrú chuť!
Máme pre vás aj recept na punčové rezy originál webu ženy v meste. Vyskúšajte aj staré dobré punčové rezy.
Najlepší stroganov z bravčového karé. Top recept so značkou Dobrá kuchyňa. Nech sa páči. Vyskúšajte.
V strede mäkučký a nadýchaný ako páperie, po okrajoch chrumkavý.
Stačia niekedy tri základné suroviny a človeku sa podarí vykúzliť ozaj chutné jedlo. V tomto prípade ide o cestovinu, šunku a smotanu. Mnohí Slováci holdujú bryndzovým haluškám, no aj ďalšiemu vynikajúcemu a tradičnému jedlu z cestovín: šunkoflekom. Ako na to?
Overená klasika na šťavnaté španielske vtáčiky, top recept od webu DobráKuchyňa.sk.
Máte prebytok šampiňónov a premýšľate čo s nimi? Skúste tento výborný ale hlavne zdravý recept z dielne Dobrákuchyňa.sk.