AMC
Nákupný zoznam

Najlepšia punčová torta, vyskúšaný recept

31.01.2022 | Autor: Ivka

Jednoduchá punčová tortička, môžete si ju pripraviť aj ako rezy. Vyskúšaný recept na šťavnatú punčovú tortu.

Najlepšia punčová torta, vyskúšaný recept. Autorka receptu a foto - Ivka

Jednoduchá punčová tortička, môžete si ju pripraviť aj ako rezy. Vyskúšaný recept na šťavnatú punčovú tortu.

Punčová torta, vyskúšaný recept

Receptov na "punčák" je mnoho. Niekoho odradí zložité postupy, iných zase strach z toho, že sa nepodaria.

Vyskúšajte jednoduchý recept z dielne portálu Dobrá kuchyňa,  ktorý sa vám určite podarí.  Bez pridania umelých farbív a s o to lepšou chuťou. 

Punčové koláče sa hodia na akúkoľvek príležitosť. Či na sviatky, rodinné oslavy alebo len tak ku káve.

Podľa niektorých receptov sa veľmi rozmočia, vyskúšajte preto tento,v ktorom namiesto rozvahu cesto a stredný plát zmiešate priamo v miske.

Pripraviť ho môžete ako obdĺžnikovú menšiu tortičku, alebo si ju pripravte do okrúhlej tortovej formy.

Máme pre vás aj recept na najlepšiu gaštanovú tortu bez múky a cukru. Alebo recept na varené červené víno.

Ingrediencie na punčovú tortu

(na 8 porcií)


Ingrediencie

  • 5 PL - polohrubá múka
  • 150 g - práškový cukor
  • 2 PL - citrónová šťava
  • 1 polievková lyžica - rum
  • 5 PL - horúca voda
  • 1 pohár - džem alebo lekvár
  • 5 PL - cukor
  • 1 balíček - kypriaci prášok
Poslať ako nákupný zoznam



Najlepšia punčová torta, vyskúšaný recept

Najlepšia punčová torta, vyskúšaný recept

Ingrediencie: polohrubá múka 5 PL, práškový cukor 150 g, citrónová šťava 2 PL, rum 1 polievková lyžica, horúca voda 5 PL, džem alebo lekvár 1 pohár, cukor 5 PL, vajce 5 ks, kypriaci prášok 1 balíček.

Tip pre vás

[Elegantné automatické otvárače na víno - otvoria až 70 fliaš na jedno nabitie. V krásnom darčekovom balení - kliknite tu:]

1. Urobíme piškótový plát

Žĺtka oddelíme od bielok. Žĺtka vyšľaháme s cukrom dopenista. Pridáme sneh z vyšľahaných bielkov, pomaly striedavo zamiešame múku s kypriacim práškom a vodou. Neriešime dlho, aby sme nemali cesto "udupané". Ak chceme vyššiu tortu do okrúhlej formy, takéto cesto upečieme 3x.

2. Upečieme piškótu

Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov. Či je cesto upečené, zistíme tak, že doň pichneme špáradlo.

3. Rozdelíme plát

Plát rozdelíme na 3 rovnaké časti. Jednu časť rozmrvíme do misky a zalejeme 6 lyžicami malinového sirupu a rumovouesenciou, pripadne rumom. Vytvoríme jednotnú masu.

4. Dokončíme tortičku

Na jeden plát natrieme lekvár, najlepšie pikantný. Navrstvíme zmes piškóty, ktorú sme spojili so sirupom. Rovnomerne utlačíme rukami, navrstvíme opäť lekvár a priložíme tretí plát. Pritlačíme, aby sa dobre spojili a dáme do chladničky.

5. Pripravíme polevu

Do misky preosejeme práškový cukor, pridáme 2 PL citrónovej šťavy a 3 PL malinového sirupu. Mixérom všetko pri nízkych otáčkach zmiešame a polejeme tortu. Dozdobíme napr. roztopenou čokoládou a dáme sruhnúť do chladničky.

Dobrú chuť!

Máme pre vás aj recept na punčové rezy originál webu ženy v meste. Vyskúšajte aj staré dobré punčové rezy.

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty

Podobné recepty