Dokonalá nepečená torta z bielej čokolády, overený recept. Autorka receptu a foto - Andrea
Nepečená torta z bielej čokolády, overený recept. Nechce sa Vám piecť, no naháňa Vás chuť na sladké? Žiadny problém. Vyskúšajte náš overený recept na chutnú nepečenú tortu, stačí len pár ingrediencií.
Nepečená tortička, ktorá osvieži a poteší mlsné jazyky. V recepte nenájdete cukor ako samostatnú surovinu. Ale kvôli vysokému množstvu bielej čokolády, ktorá ho má v sebe až-až to vôbec nie je nutné.
Tortička je veľmi sýta, kvôli ricotte a tvarohu. Krémovosť zabezpečí mascarpone.
Aj z mála surovín sa dá vykúzliť výborný zákusok! Ak obľubujete príchuť kávy, môžete piškóty namočiť v káve, avšak veľmi krátko! Ak neobľubujete vláčne a mokré cestá, vynechajte namáčanie. Budete mať prípravu rýchlejšie za sebou. :) Dobrú chuť!
Vyskúšajte aj náš recept na fantastickú čokoládovú tortu s ovocím
(na 12 kúskov)
Pripravíme si tortovú formu s priemerom 24 cm a suroviny: 24 ks dlhé piškóty, 400-450 ml kávy - voliteľné, 400 g ricotty, 500 g jemného odtučneného tvarohu, 250 g mascarpone, 400 g bielej čokolády, nastrúhanú bio citrónovú kôru z 1/2 citróna a na ozdobu: kúsky čokolády, obľúbené ovocie,.... Ak neobľubujete vláčne cestá, vynechajte kávu a piškóty nenamáčajte. Natiahnu vlhkosť aj z krému a niekomu prídu príliš vlhké. Takže môžete pripraviť aj z nenamočených piškót. :)
Piškóty, namočené alebo nenamočené, poukladáme na dno tortovej formy. Vrhneme sa na prípravu krému.
Zatiaľ si vo vodnom kúpeli roztopíme 400 g bielej čokolády.
Mascarpone, tvaroh a ricottu spolu s citrónovou kôrou šľaháme aspoň 5 minút ručným šľahačom.
Keď sa čokoláda roztopí, necháme ju vychladnúť na izbovú teplotu. Je to veľmi dôležitý krok. Potom postupne pridávame a postupne zašľahávame čokoládu do krému. Opäť treba šľahať minimálne 5 minút, aby sa všetky zložky, najmä tie tukové dobre prepojili.
Potom je to jednoduché. Polovicu krému nanesieme na prvú vrstvu piškót.
Znovu naukladáme piškóty...
A zvyšnú polovicu nanesieme na druhú vrstvu piškót.
Tortu necháme tuhnúť minimálne 3 hodiny v chladničke. Ideálne cez noc. TIP: Ak ste piškóty namáčali, podložte si pod formu nejaký tanierk/misku, môže vám vytiecť prebytočná tekutina. Na záver ozdobíme podľa chuti.
Dobrú chuť.
Máme pre vás aj recept ako sa robí piškótová torta webu NajlepšieKoláče.sk
Najlepší stroganov z bravčového karé. Top recept so značkou Dobrá kuchyňa. Nech sa páči. Vyskúšajte.
V strede mäkučký a nadýchaný ako páperie, po okrajoch chrumkavý.
Stačia niekedy tri základné suroviny a človeku sa podarí vykúzliť ozaj chutné jedlo. V tomto prípade ide o cestovinu, šunku a smotanu. Mnohí Slováci holdujú bryndzovým haluškám, no aj ďalšiemu vynikajúcemu a tradičnému jedlu z cestovín: šunkoflekom. Ako na to?
Overená klasika na šťavnaté španielske vtáčiky, top recept od webu DobráKuchyňa.sk.
Máte prebytok šampiňónov a premýšľate čo s nimi? Skúste tento výborný ale hlavne zdravý recept z dielne Dobrákuchyňa.sk.
Skvelá lososová omáčka na cestoviny ponúka rýchly recept na vynikajúce cestoviny, hotové za pár minút.