Nákupný zoznam

Dokonalá nepečená torta z bielej čokolády, overený recept

01.12.2021 | Autor: Andrea

  • 5.0/5

Dokonalá nepečená torta z bielej čokolády, overený recept. Vyskúšajte náš overený recept na chutnú nepečenú tortu, stačí len pár ingrediencií.

Dokonalá nepečená torta z bielej čokolády, overený recept. Autorka receptu a foto - Andrea

Nepečená torta z bielej čokolády, overený recept.  Nechce sa Vám piecť, no naháňa Vás chuť na sladké? Žiadny problém. Vyskúšajte náš overený recept na chutnú nepečenú tortu, stačí len pár ingrediencií.

Dokonalá nepečená torta z bielej čokolády, overený recept

Nepečená tortička, ktorá osvieži a poteší mlsné jazyky. V recepte nenájdete cukor ako samostatnú surovinu. Ale kvôli vysokému množstvu bielej čokolády, ktorá ho má v sebe až-až to vôbec nie je nutné.

Tortička je veľmi sýta, kvôli ricotte a tvarohu. Krémovosť zabezpečí mascarpone.

Aj z mála surovín sa dá vykúzliť výborný zákusok! Ak obľubujete príchuť kávy, môžete piškóty namočiť v káve, avšak veľmi krátko! Ak neobľubujete vláčne a mokré cestá, vynechajte namáčanie. Budete mať prípravu rýchlejšie za sebou. :) Dobrú chuť!

Vyskúšajte aj náš recept na fantastickú čokoládovú tortu s ovocím

Ingrediencie na nepečenú tortu z bielej čokolády

(na 12 kúskov)


Ingrediencie

  • 400 g, biela - čokoláda
  • 400 g, ricotta - smotanová nátierka
  • 250 g - mascarpone
  • 500 g - jemný nízkotučný tvaroh
  • 1 podľa potreby, bio - citrónová kôra
  • 24 ks, dlhé - piškóty
  • 4 dl - uvarená káva
Poslať ako nákupný zoznam



Dokonalá nepečená torta z bielej čokolády, overený recept

Nepečená torta z bielej čokolády, postup receptu

1. Pripravíme si ingrediencie

Pripravíme si tortovú formu s priemerom 24 cm a suroviny: 24 ks dlhé piškóty, 400-450 ml kávy - voliteľné, 400 g ricotty, 500 g jemného odtučneného tvarohu, 250 g mascarpone, 400 g bielej čokolády, nastrúhanú bio citrónovú kôru z 1/2 citróna a na ozdobu: kúsky čokolády, obľúbené ovocie,.... Ak neobľubujete vláčne cestá, vynechajte kávu a piškóty nenamáčajte. Natiahnu vlhkosť aj z krému a niekomu prídu príliš vlhké. Takže môžete pripraviť aj z nenamočených piškót. :)

2. Ukladanie

Piškóty, namočené alebo nenamočené, poukladáme na dno tortovej formy. Vrhneme sa na prípravu krému.

3. Čokoláda

Zatiaľ si vo vodnom kúpeli roztopíme 400 g bielej čokolády.

4. Krém

Mascarpone, tvaroh a ricottu spolu s citrónovou kôrou šľaháme aspoň 5 minút ručným šľahačom.

5. Pridanie čokolády

Keď sa čokoláda roztopí, necháme ju vychladnúť na izbovú teplotu. Je to veľmi dôležitý krok. Potom postupne pridávame a postupne zašľahávame čokoládu do krému. Opäť treba šľahať minimálne 5 minút, aby sa všetky zložky, najmä tie tukové dobre prepojili.

6. Vrstvenie

Potom je to jednoduché. Polovicu krému nanesieme na prvú vrstvu piškót.

7. Piškóty

Znovu naukladáme piškóty...

8. Krém

A zvyšnú polovicu nanesieme na druhú vrstvu piškót.

9. Tuhnutie

Tortu necháme tuhnúť minimálne 3 hodiny v chladničke. Ideálne cez noc. TIP: Ak ste piškóty namáčali, podložte si pod formu nejaký tanierk/misku, môže vám vytiecť prebytočná tekutina. Na záver ozdobíme podľa chuti.

Dobrú chuť.

Máme pre vás aj recept ako sa robí piškótová torta webu NajlepšieKoláče.sk

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty

Podobné recepty

Najnovšie jedlá a koláče

Aktuálne recepty