AMC
Nákupný zoznam

Delikátne kuracie pečienky na tmavom pive, top RECEPT

15.10.2020 | Autor: Nela

Delikátne kuracie pečienky na tmavom pive. Top recept na vynikajúcu minútku z kuracích pečienok so značkou Dobrá kuchyňa.

Najlepšie kuracie pečienky na tmavom pive, ktoré musíte vyskúšať

Delikátne kuracie pečienky na tmavom pive. Top recept na minútku z kuracích pečienok vám ponúka vaša Dobrá kuchyňa. Vyskúšajte, úžasná dobrota. Stačí si zaželať iba dobrú chuť.

Milujete kuraciu pečeň? Výborná voľba, pretože je veľmi výživná. Má vysoký obsah železa, je bohatá aj na selén, zinok, meď a fosfor. Z vitamínov sú zastúpené A, B a vitamín K. Aj keď pečeň zatracujú kvôli hromadeniu škodlivých látok, ak skonzumujeme 100 g pečene, pokryjeme dennú potrebu železa. Výborná správa pre ľudí trpiacich anémiou.

Vybrali sme pre vás aj recept na obľúbenú minútku z bravčového karé

Restovaná kuracia pečeň s tmavým pivom, šťavnatá a chutná

  • Čas prípravy: 25 minút
  • Počet porcií: 3-4

Príprava kuracej pečene je úplne jednoduchá, ktorú zvládne aj každý začiatočník. Internetový portál Dobrá kuchyňa vám poradí ako pripraviť najlepšiu restovanú kuraciu pečeň na tmavom pive, ktorú si obľúbite. 

Je však dôležité dodržať zopár tipov pri jej príprave. Dobre osušené kuracie pečienky prudko opečieme, aby sa uzavreli. Potom ich ešte zopár minút restujeme, aby ostali nádherne šťavnaté. Ak by sme ich restovali príliš dlho, kuracia pečeň by bola tvrdá a suchá.

Inšpirujte sa vynikajúca restovaná kuracia pečeň, recept na minútku

Šťavnatá kuracia pečeň na čiernom pive, recept na minútku

(pre 3-4 osoby)


Ingrediencie

  • 3 strúčiky - cesnak
  • 1 podľa chuti - kurkuma
  • 1 podľa chuti - mletá červená paprika
  • 1 malá lyžička - Solamyl
  • 800 g - kuracia pečeň
  • 2 ks - cibuľa strednej veľkosti
  • 3 polievková lyžica - maslo alebo olivový olej
  • 300 ml - tmavé pivo
Poslať ako nákupný zoznam



Delikátne kuracie pečienky na tmavom pive, top RECEPTAutor - Nela

Delikátne kuracie pečienky na tmavom pive - postup receptu

Ingrediencie: 800 g kuracia pečeň, 3 polievková lyžica masla alebo olivového oleja, 2 ks cibuľa strednej veľkosti, 3 strúčiky cesnaku (podľa chuti), 1 tmavé (čierne) pivo (300 ml) na dochutenie: mletá červená paprika, mleté čierne korenie, celá alebo drvená rasca, kurkuma (výborná na kĺby, pôsobí aj protizápalovo), soľ (solíme až nakoniec) na zahustenie: 1 malá lyžička Solamylu rozmiešaná v troške vody (podľa potreby)

Tip pre vás

[Elegantné automatické otvárače na víno - otvoria až 70 fliaš na jedno nabitie. V krásnom darčekovom balení - kliknite tu:]

  1. Kuraciu pečeň umyjeme, osušíme a odblaníme, nakrájame na menšie kusy. Restovať môžeme aj celé či väčšie kúsky.
  2. Cibuľu očistíme, nakrájame nadrobno. Na masle orestujeme cibuľu do sklovita, nakoniec pridáme cesnak, ten zavonia.
  3. Pridáme aj pečienky, ktoré prudko opekáme, aby sa zatiahli. Pridáme aj korenie podľa chuti. Pečeň solíme až nakoniec.
  4. Teplotu znížime. Kuracie pečienky ďalej restujeme, podlievame ich tmavým pivom izbovej teploty. Trvá to cca 10 minút.
  5. Kuracie pečienky restujeme ako minútku, aby bola jemná a šťavnatá. Nakoniec kuracie pečienky osolíme a podávame.

Tip Dobrej kuchyne: Ak milujete pálivé, k restovaniu kuracích pečienok pridajte nadrobno nakrájanú chilli papričku. Ak chcete šťavu hustejšiu, zahustíme ju trochou Solamylu rozmiešaného vo vode.

Dobrú delikátnu chuť.

Inšpirujte sa fantastická kuracia pečeň na tmavom pive, recept portálu Ženy v meste

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty