Delikátne kuracie pečienky na tmavom pive. Top recept na minútku z kuracích pečienok vám ponúka vaša Dobrá kuchyňa. Vyskúšajte, úžasná dobrota. Stačí si zaželať iba dobrú chuť.
Milujete kuraciu pečeň? Výborná voľba, pretože je veľmi výživná. Má vysoký obsah železa, je bohatá aj na selén, zinok, meď a fosfor. Z vitamínov sú zastúpené A, B a vitamín K. Aj keď pečeň zatracujú kvôli hromadeniu škodlivých látok, ak skonzumujeme 100 g pečene, pokryjeme dennú potrebu železa. Výborná správa pre ľudí trpiacich anémiou.
Vybrali sme pre vás aj recept na obľúbenú minútku z bravčového karé
Príprava kuracej pečene je úplne jednoduchá, ktorú zvládne aj každý začiatočník. Internetový portál Dobrá kuchyňa vám poradí ako pripraviť najlepšiu restovanú kuraciu pečeň na tmavom pive, ktorú si obľúbite.
Je však dôležité dodržať zopár tipov pri jej príprave. Dobre osušené kuracie pečienky prudko opečieme, aby sa uzavreli. Potom ich ešte zopár minút restujeme, aby ostali nádherne šťavnaté. Ak by sme ich restovali príliš dlho, kuracia pečeň by bola tvrdá a suchá.
Inšpirujte sa vynikajúca restovaná kuracia pečeň, recept na minútku
(pre 3-4 osoby)
Ingrediencie: 800 g kuracia pečeň, 3 polievková lyžica masla alebo olivového oleja, 2 ks cibuľa strednej veľkosti, 3 strúčiky cesnaku (podľa chuti), 1 tmavé (čierne) pivo (300 ml) na dochutenie: mletá červená paprika, mleté čierne korenie, celá alebo drvená rasca, kurkuma (výborná na kĺby, pôsobí aj protizápalovo), soľ (solíme až nakoniec) na zahustenie: 1 malá lyžička Solamylu rozmiešaná v troške vody (podľa potreby)
Tip pre vás
Tip Dobrej kuchyne: Ak milujete pálivé, k restovaniu kuracích pečienok pridajte nadrobno nakrájanú chilli papričku. Ak chcete šťavu hustejšiu, zahustíme ju trochou Solamylu rozmiešaného vo vode.
Dobrú delikátnu chuť.
Inšpirujte sa fantastická kuracia pečeň na tmavom pive, recept portálu Ženy v meste
Najlepší stroganov z bravčového karé. Top recept so značkou Dobrá kuchyňa. Nech sa páči. Vyskúšajte.
V strede mäkučký a nadýchaný ako páperie, po okrajoch chrumkavý.
Stačia niekedy tri základné suroviny a človeku sa podarí vykúzliť ozaj chutné jedlo. V tomto prípade ide o cestovinu, šunku a smotanu. Mnohí Slováci holdujú bryndzovým haluškám, no aj ďalšiemu vynikajúcemu a tradičnému jedlu z cestovín: šunkoflekom. Ako na to?
Overená klasika na šťavnaté španielske vtáčiky, top recept od webu DobráKuchyňa.sk.
Máte prebytok šampiňónov a premýšľate čo s nimi? Skúste tento výborný ale hlavne zdravý recept z dielne Dobrákuchyňa.sk.
Skvelá lososová omáčka na cestoviny ponúka rýchly recept na vynikajúce cestoviny, hotové za pár minút.