Nákupný zoznam

Najlepšia gaštanová torta bez múky a cukru, dokonalý recept

27.12.2021 | Autor: Katarína

  • 5.0/5

Gaštanová torta bez múky a cukru je vynikajúci dezert takmer bez výčitiek. Vyskúšajte si ho pripraviť podľa nášho receptu z webu DobráKuchyňa.sk.

Gaštanová torta bez múky a cukru, dokonale overený recept. Autorka receptu a foto - Katarína

Najlepšia gaštanová torta bez múky a cukru je vynikajúci dezert takmer bez výčitiek.

Vyskúšajte si ju pripraviť podľa nášho receptu z webu DobráKuchyňa.sk.

Gaštanová torta bez múky a cukru, dokonale overený recept

  • Čas prípravy v min.: 60
  • Čas pečenia v min.: 35
  • Počet porcií: 8
  • Autorka receptu: Katarína

Ak obľubujete chuť gaštanového pyré a rumu tak tento recept je stvorený pre vás. Bez pridania múky a cukru.

Fantastická chuť a zdravá sladkosť z domácej kuchyne.

Máme pre vás aj recept na fantastickú čokoládovú tortu s ovocím

Ingrediencie na gaštanovú tortu

(na 8 porcií)


Ingrediencie

  • 250 ml - šľahačková smotana
  • 5 polievkové lyžice - lekvár alebo džem
  • 1 podľa chuti - čokoládové kúsky
  • 600 g - gaštanové pyré
  • 5 polievková lyžica - rum
Poslať ako nákupný zoznam



Najlepšia gaštanová torta bez múky a cukru, dokonalý recept

Najlepšia gaštanová torta bez múky a cukru, postup receptu

Ingrediencie: šľahačková smotana 250 ml, lekvár alebo džem 5 polievkových lyžíc, čokoládové kúsky podľa chuti, gaštanové pyré 600 g, rum  5 polievkových lyžíc, vajcia  6 ks.

Tip pre vás

[Elegantné automatické otvárače na víno - otvoria až 70 fliaš na jedno nabitie. V krásnom darčekovom balení - kliknite tu:]

1. Cesto

Vajcia si rozdelíme na bielka a žĺtka do 2 vyšších misiek.

2. Cesto

Žĺtka si rozmixujeme s 375g gaštanového pyré.

3. Cesto

Do vymiešaného základu si pomaly stierkou primiešame vyšľahané bielka.

4. Cesto

Dobre vymiešané cesto si dáme do olejom vymastenej tortovej formy s priemerom 21cm a dáme piecť na 180°C na približne 35 minút.

5. Cesto

Cesto po uplynutí času skontrolujeme so špilkou a jej zapichnutím do neho, ak ostane suchá korpus je hotový. Necháme ho úplne vychladnúť.

6. Krém

Krém si pripravíme vyšľahaním 175g gaštanového pyré a šľahačkovú smotanu.

7. Krém

Krém šľaháme do tuha tak aby nekvapkal a ostal prilepený na metličke. Nešľaháme dlhšie lebo by sa mohla šľahačka prešľahať a oddeliť voda od tuku.

8. Plnenie

Korpus si rozrežeme na polovicu po dĺžke, pokvapkáme rumom a potrieme kyslastým džemom.

9. Plnenie

Na džem natrieme polovicu krému, položíme vrchnú časť korpusu a potrieme zvyšným krémom.

10. Zdobenie

Na vrch torty si nastrúhame 50g gaštanového pyré a horkú čokoládu podľa chuti. Tortu necháme aspoň 4 hodiny odpočinúť v chladničke.

Dobrú chuť.

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty

Podobné recepty