Človek by neveril, aká neuveriteľne dobrá chuť vznikne pri smažení obyčajnej hlávkovej kapusty. Ak sa to skombinuje s vynikajúcim, krehkým a vzdušným cestom, dostaneme naozaj skvelú pochúťku.
Naše staré mamy aj babičky ozaj vedeli, čo je dobré. Neboli im treba žiadne špeciálne prísady, ani komplikovaný post prípravy. Úplne jednoducho: Kapusta, smažená na troche oleja, k tomu trošku soli, korenia a hotovo. V jednoduchosti je krása.
Trošku náročnejšie je to už s prípravou cesta, ale aj to isto zvládne každá šikovná gazdinka. Ako na to, ukážeme si nižšie. Tu je aj náš recept na linecké cesto od babičky.
Pripravíme si kvások. Do droždia dáme cukor a asi 0,5 dcl vlažného mlieka. Počkáme, kým nakysne.
Pridáme 1 KL soli, oba druhy múky, mlieko a miesime.
Dôkladme miesime.
Počkáme, kým cesto nakysne, asi hodinu.
Medzitým si na oleji posmažíme kapustu.
Pridáme 1 KL soli a mleté čierne korenie.
Hotovú kapustu necháme chvíľu vyhladnúť.
Z vykysnutého cesta si urobíme malé bochníčky.
Keď sú hotové, necháme ich ešte asi 10 minút na doske kysnúť.
Každý bochníček si v ruke jemne roztiahneme a naplníme kapustou.
Zavinieme a jemne valčekom pregúľame.
Plechy si vymastíme masťou (na dva plechy treba dvojnásobnú dávku cesta)
Kapustníky si naukladáme na plech. Dôležité je ich v tomto momente poprepichovať vidličkou, aby sa pri pečení nenafúkli.
Kapustníky pečieme asi pol hodinu na 180 stupňov.
Máme pre vás jednoduchý recept, ako si v domácich podmienkach jednoducho roztopiť menšie alebo väčšie množstvo čokolády.
Fazuľovica je výborná najmä počas chladnejších mesiacov, kedy jej teplé a pikantné chute príjemne zahrejú a dodajú energiu. Skúste náš recept.
Tento jednoduchý recept na polievku so zemiakmi a hráškom je ideálny pre rýchlu večeru alebo zahrievajúci obed, navyše bez použitia mlieka alebo smotany.
Uvarte si šťavnaté bravčové ragú s ryžou na víne, ktorým pošteklíte svoje chuťové poháriky.
Špagety carbonara, jednoduchý overený recept na tradičné jedlo z cestovín. Pripravte si s nami klasickú taliansku pochúťku.
Ako pripraviť výborné bravčové pečeňové halušky? Vyskúšajte recept z portálu dobrákuchyna.sk