Nákupný zoznam

Najlepšie zelerové hranolky pečené v rúre, fit RECEPT

07.07.2020 | Autor: Nela

Zdravé zelerové hranolky pečené v rúre. Vyskúšajte skvelý fit recept webu Dobrá kuchyňa.

Najlepšie zelerové hranolky, jednoduché, chutné, zdravé

Zdravé zelerové hranolky pečené v rúre. Fantastická príloha k pečenému mäsku, zeleninovým jedlám, ale aj k jogurtovému dipu. Jednoduchá príprava, dokonalá chuť. Nech sa páči, vyskúšajte. Najlepšie zelerové hranolky so značkou Dobrá kuchyňa.

Zeleninové prílohy sú veľmi zdravé, vhodné pri rôznych diétach, skvelé, keď si strážite kalórie. Zeleninu by sme mali konzumovať denne, pretože naše telo potrebuje dostatok vitamínov a minerálov. Môžeme si ju preto dopriať do sýtosti.

Vynikajúca príloha zo zemiakov najlepšia zemiaková kaša, recept ako pripraviť dokonalú zemiakovú kašu

Zdravé zelerové hranolky, recept ako pripraviť zelerové hranolky

  • Čas prípravy: 40 minút
  • Počet porcií: 2-3

Prečo práve zelerové hranolky? Lebo sú veľmi chutné a zdravé. Zeler je vitamínovou bombou pre naše zdravie. Obsahuje vitamíny A, B1, B2, C, K, E. Z minerálov má zastúpenie draslík, horčík, chróm, sodík, vápnik, železo, zinok, jód a éterické oleje. Preto tá prenikavá vôňa. 

Kuchyňa webu Dobrá kuchyňa pre vás pripravila novinku, výborný fit recept na zdravú prílohu zo zeleru. Upečte si s nami vynikajúce zelerové hranolky. Prajeme vám dobrú chuť. A rovnako máme overený recept ako sa pripravuje pečená zelenina.

Skvelá tradičná pochúťka jemné zemiakové placky ako od babičky

Vynikajúce zelerové hranolky, zdravá príloha pre celú rodinu

(na 2-3 porcie)


Ingrediencie

  • 5 polievková lyžica - olivový olej
  • 1 podľa chuti - kurkuma
  • 1 podľa chuti - mletá červená paprika
  • 1 podľa chuti - chilli korenie
  • 1 ks - väčší zeler
Poslať ako nákupný zoznam



Najlepšie zelerové hranolky pečené v rúre, fit RECEPTAutor - Nela

Fantastické zelerové hranolky pečené v rúre - postup receptu

Ingrediencie: 1 ks veľký zeler na dochutenie: olivový olej, soľ, mleté čierne korenie, kurkuma, mletá červená paprika, drvená rasca, chilli korenie - podľa chuti

Tip pre vás

[Elegantné automatické otvárače na víno - otvoria až 70 fliaš na jedno nabitie. V krásnom darčekovom balení - kliknite tu:]

  1. Väčší zeler ošúpeme, umyjeme a dôkladne osušíme.
  2. Zeler krájame na plátky, ktoré nakrájame na hranolky.
  3. Pridáme korenie podľa obľuby a aj olej podľa potreby.
  4. Dobre premiešame, aby sa zelerové hranolky obalili.
  5. Plech vystelieme papierom na pečenie, uložíme zeler.
  6. Hranolky pečieme pri teplote 190 oC 30 minút dozlata.
  7. Zelerové hranolky chutia najlepšie hneď po upečení.

Tip Dobrej kuchyne: Ešte chutnejšie zelerové hranolky? Pred pečením ich posypte nastrúhaným parmezánom alebo iným obľúbeným tvrdým syrom. Mňam. Dokonalá pochúťka.

Dobrú chuť želáme.

Vybrali sme pre vás najlepšiie zelerové hranoky, fit recept kuchyne portálu Ženy v meste

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty

Podobné recepty