Zapečená tortilla plnená bešamelovou omáčkou s mäsom. Overený recept webu DobráKuchyňa.sk.
Každá gazdinka či gazda má niekedy pocit, že všetko, čo by chcela pripraviť na večeru, tu už bolo nedávno. Čo nové vymyslieť, aký recept využiť? A musí to byť aj rýchle, pretože hladní členovia rodiny sa nevedia dočkať, kedy konečne zasadnú k stolu po dlhom ťažkom dni. Čo takto zapečená, naplnená tortilla?
Vždy je dobré mať v špajzke odložené tortilové alebo tacos placky. Vtedy už večeru až tak prudko vymýšľať netreba, stačí mať ešte pár ingrediencií a pustiť sa rýchlo do samotnej prípravy.
Tortilla automaticky nemusí byť naplnená a zakrútená, výborná je, ak sa zapečie niekoľko vrstiev v podobe torty so skvelou bešamelovou omáčkou a vareným králičím či kuracím mäsom.
Ešte nejaký ten syr a chutná večera, alebo aj obed je rýchlo na stole. A ak máte chuť aj na recept ako si doma upiecť samotné tortilly, tu je inšpirácia z webu Ženyvmeste.sk
(na 4 porcie)
Ingrediencie: mlieko 2 dcl, hladká múka 50 g, kyslá smotana 250 ml, nastrúhaný obľúbený syr 2 plné hrste, kuracie mäso 400 g, biele korenie 1 podľa chuti, bravčová masť, maslo alebo olej 3 polievkové lyžice, soľ podľa chuti, tacos placky 4 ks.
Tip pre vás
[Stále krájate cibuľu ručne? Ušetrite čas a použite krájač na cibuľu kúpite tu:]
Na dno zapekacej misky dáme prvú tortilu.
Pripravíme si omáčku. Na troche oleja opražíme múku, riedime mliekom a pridáme smotanu. Dochutíme soľou a korením.
Do omáčky zapracujeme nakrájané uvarené mäso.
Na prvú tortilu navrstvíme omáčku.
Položíme ďalšiu tortilu a pokračujeme.
Na vrch nastrúhame syr.
Pečieme asi 15 minút na 180 stupňov Celzia.
Dobrú chuť. Máme pre vás aj recept na tortillu s kuracím mäsom a zeleninou
Krémová šampiňónová polievka je jednoduchá súčasť kuchyne v každej domácnosti. Chuť našej krémovej šampiňónovej polievky vám spríjemní deň.
Výborný pizza závin z kysnutého cesta, ktorý sa hodí na obed, večeru či desiatu do školy.
Zapečená tortilla plnená bešamelovou omáčkou s mäsom. Overený recept webu DobráKuchyňa.sk.
Fašírky z diviny podľa originálneho receptu skúseného poľovníka sú skutočná deliakatesa. Nezameniteľná chuť divinových fašírok stojí za všetku námahu.
Ten najlepší tradičný podplamenník podľa originálneho receptu. Stáročia overená chuť skvelého podplamenníku.
Recept na najlepší makový, alebo tvarohový kysnutý závin od babičky. Overený recept webu Dobrá Kuchyňa.sk.