AMC
Nákupný zoznam

Výborný guláš z bravčového mäsa, jednoduchý RECEPT

20.02.2021 | Autor: Nela

Výborný guláš z bravčového mäsa. Jednoduchý recept na skvelý guláš vám prináša Dobrá kuchyňa.

Najlepší guláš z bravčového mäsa, skvelý guláš pre celú rodinu

Chutný guláš si môžeme uvariť počas celého roka. Je úžasný v chladné dni, lebo zahreje, keď očakávate väčšiu návštevu, no a k letu taktiež neodmysliteľne patrí.

Dnes vám Dobrá kuchyňa prináša jednoduchý recept na vynikajúci guláš, ktorý si určite obľúbite. Vyskúšajte. Pripravte si s nami najlepší guláš z bravčového mäsa so zemiakmi. Želáme vám dobrú chuť.

Tradičný bravčový guláš so zemiakmi a paradajkami, ktoré guláš zahustia. Ak ste ho ešte nerobili a máte obavy, nevadí. My vám poradíme ako pripraviť skvelý guláš z bravčového mäsa. Náš guláš je vhodný aj pre celiatokov. Varte s nami jednoducho, chutne, aj bez lepku. Varte s Dobrou kuchyňou.

Inšpirujte sa najlepší kotlíkový guláš, ktorý si obľúbite

Bravčový guláš so zemiakmi, recept ako pripraviť chutný guláš

  • Čas prípravy: 20 minút
  • Tepelná úprava: 1-1,5 hodiny (podľa potreby)
  • Počet porcií: 5

Aj keď je Dobrá kuchyňa nováčikom, máme bohaté skúsenosti s varením a pečením. Naše recepty sú tradičné, ale aj moderné, jednoduché, aj náročnejšie na prípravu. Stačí si iba vybrať. Inšpirujte sa našou novinkou, bravčovým gulášom so zemiakmi.

Najlepší guláš si môžete pripraviť nie iba z mäsa bravčového, ale aj z mäsa hovädzieho. Ak jedávate iba kuracie, zvoľte kuracie mäso. Jednoduchý domáci guláš podľa vašej chuti.

Ak bravčové mäso necháme v olejovej marináde s korením odležať na pár hodín, najlepšie cez noc, mäsko bude omnoho chutnejšie, skôr sa aj udusí. Keď chceme guláš pikantný, k polomäkkému mäsu pridáme nakrájanú feferónku podľa chuti. Vyskúšajte aj recept na hovädzí guláš.

Vybrali sme pre vás vynikajúci maďarský guláš, recept originál. Vyskúšajte aj náš guláš.

Fantastický guláš z bravčového mäsa, top recept

(pre 5 osôb)


Ingrediencie

  • 3-4 strúčiky - cesnak
  • 1 štipka - kurkuma
  • 1 podľa chuti - mletá červená paprika
  • 1 podľa chuti - feferónka
  • 3 ks - paradajka strednej veľkosti
  • 2 ks - cibuľa strednej veľkosti
  • 700 g - bravčové pliecko alebo stehno
  • 4-5 ks - zemiak strednej veľkosti
Poslať ako nákupný zoznam



Výborný guláš z bravčového mäsa, jednoduchý RECEPTAutor - Nela

Najlepší guláš z bravčového mäsa so zemiakmi - postup receptu

na jednu osobu počítame cca 100-150 g mäsa a 1 ks zemiak strednej veľkosti

Ingrediencie: 700 g mäsa z bravčového pliecka alebo stehna, 2 ks cibuľa strednej veľkosti, 4 polievkové lyžice bravčovej masti (oleja) - 2 lyžice na marinádu, 2 lyžice k restovaniu cibule, 3 ks paradajka strednej veľkosti alebo 1/2 balenia paradajkového pyré či polených paradajok, 4-5 ks zemiak strednej veľkosti, 3-4 strúčiky cesnaku (podľa chuti) na dochutenie: soľ, mleté čierne korenie, drvená rasca, mletá červená paprika (môže byť aj pálivá), štipka kurkumy (výborná proti zápalom, skvelá na kĺby), alebo gulášové korenie, prípadne iné obľúbené korenie, feferónka - podľa chuti.

Tip pre vás

[Elegantné automatické otvárače na víno - otvoria až 70 fliaš na jedno nabitie. V krásnom darčekovom balení - kliknite tu:]

  1. Bravčové mäso umyjeme, osušíme, odblaníme. Mäso nakrájame na kocky. Pripravíme si olejovú marinádu (2 polievkové lyžice oleja zmiešame s obľúbeným korením), ktorú primiešame k pripravenému mäsu. Dáme do chladu na pár hodín, najlepšie cez noc.
  2. Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno. Na masti alebo oleji ju orestujeme do sklovita, pridáme 2 polievkové lyžice mletej červenej papriky, premiešame. Pridáme pripravené mäso. Restujeme, aby sa mäso zatiahlo, mäsko zbledne. Tak ho prikryjeme a podusíme.
  3. Bravčové mäso podusíme približne 5 minút, aby pustilo vlastnú šťavu, dodá to na výbornej chuti. Potom mäso podlejeme trochou horúcej vody (približne 1/2 hrnčeka) a mäso na guláš dusíme do polomäkka. Podľa potreby ho podlievame ďalšou horúcou vodou. 
  4. Mäso sledujeme, aby sa nerozvarilo. Dĺžka dusenia záleží od druhu a kvality mäsa. K polomäkkému mäsu pridáme aj roztlačený cesnak podľa chuti a ošúpané, na menšie kúsky nakrájané paradajky (polené paradajky, paradajkové pyré), ktoré guláš zahustia.
  5. Zemiaky, ktoré sme si očistili, umyli a nakrájali na menšie kocky pridáme taktiež k polomäkkému mäsu. Prilejeme horúcu vodu podľa potreby (aký hustý guláš si chceme pripraviť), ďalšie korenie podľa chuti. Môžeme aj nakrájanú feferónku, ale nemusíme. 
  6. Bravčový guláš varíme do zmäknutia mäsa a zemiakov približne 20 minút. Ak je potrebné, doladíme ešte chute. Ak sa vám zdá guláš príliš riedky, ponúkame vám tip Dobrej kuchyne (nižšie). Keď je guláš veľmi hustý, prilejeme horúcu vodu, ešte prevaríme.
  7. Domáci guláš z bravčového mäsa podávame horúci, s chlebom alebo pečivom podľa obľuby. Môžeme ho dozdobiť aj nakrájanou petržlenovou vňaťou, keď milujete pálivé, nadrobno nakrájanou feferónkou. Najlepšie chutí na druhý deň, keď prejdú všetky chute.

Tip Dobrej kuchyne: Ak by sme chceli bravčový guláš hustejší, k polomäkkému mäsu pridáme najemno nastrúhaný zemiak strednej veľkosti. Zahustíme ho tak bez múky, lepku.

Dobrú gulášovú chuť. Vyskúšajte aj výborný bravčový guláš so zemiakmi, top recept kuchyne portálu Ženy v meste. Skúste s nami aj text aké mäso na guláš.

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty

Podobné recepty