Nákupný zoznam

Originál recept na domáce utopence s pivom

13.03.2020

  • 4.8/5

Utopence s pivom originál recept z kuchyne portálu DobráKuchyňa.sk. Pripravte si s nami tradičnú pivnú pochúťku podľa nášho originálneho receptu. Skvelé utopence vám budú chutiť, garantujeme.

Originál recept na domáce utopence s pivom

Výborné domáce utopence originál. Vyskúšajte jednoduchý recept z dielne Dobrej kuchyne. Je úplne jednoduchý, len utopence potrebujú čas, aby vyzreli.

Výsledok však stojí za to. Garantujeme, že si pochutíte.

Utopence s pivom

  • Čas prípravy:  30 minút
  • Počet porcií: 22 špekáčikov (utopencov)

Vyskúšajte aj recept na klasický zemiakový šalát majonézový

Keď sa opýtate mužského pohlavia na utopencov, verte, že väčšina povie, dal by som si. Neváhajte a pripravte túto skvelú dobrotu a prekvapte svoju polovičku.

Pivo je k utopencom ideálny doplnok. Teraz je ten správny čas. Nech sa páči. Inšpirujte sa našim receptom.

Vybrali sme pre vás aj recept na najlepšiu oškvarkovú pomazánku s uhorkami

Vynikajúce domáce utopence originál - ingrediencie

  • množstvo na 4 l sklo (22 utopencov)  

Ingrediencie

  • 8 ks - cibuľa
  • 1 ČL - soľ
  • 15 ks - čierne korenie
  • 2 PL - kryštálový cukor
  • 2 kg - špekačky
  • 8 ks - sterilizované uhorky
  • 8 ks - feferónka
  • 0,5 l - ocot kvasný liehový
  • 1 l - voda
  • 10 ks - nové korenie
  • 2 ks - bobkový list
  • 4 l - pivo
Originál recept na domáce utopence s pivomFoto - Nela

Domáce utopence s pivom originál - postup receptu

Ingrediencie (množstvo na 4 l sklo - 22 utopencov), 2 kg kvalitné špekáčky (22 ks), 8 ks stredne veľká sterelizovaná uhorka, 8 ks stredne veľká cibuľa, 8 ks feferónka (podľa chuti, nemusí byť). Na nálev: 0,5 l ocot kvasný liehový  8 %, 1 l voda, 1 malá lyžička soli, 2 polievkové lyžice, kryštálového cukru, 15 ks čierne korenie celé, 10 ks nové korenie, 2 ks bobkový list. Ako príloha: pivo.

  1. Najprv si pripravíme nálev. Vodu s spolu s octom a ostatnými ingrediencami (soľ, cukor, celé čierne korenie, nové korenie, bobkové listy povaríme vo väčšom hrnci cca 10 minút. Necháme vychladnúť. Nálev si môžeme pripraviť aj deň vopred, ušetríme si čas.
  2. Špekáčky olúpeme. Je veľmi dobré zvoliť kvalitnejší druh, s vyšším obsahom mäsa. Každú špekáčku narežeme do 2/3 (nie viac, aby sa nerozpadli), pretože tam budeme vkladať nakrájané tenké plátky cibule a kyslých uhoriek, ktoré dodajú na výslednej chuti.
  3. Sklo si dôkladne umyjeme a osušíme. Ak nemáme 4 l sklo, môžeme zvoliť aj menšie poháre. Kyslé uhorky a cibule nakrájame na tenké plátky. Do skla postupne ukladáme naplnené špekáčky, ktoré prekladáme ďalšími plátkami uhorky, cibule a celými feferónkami.
  4. Naplnené sklo zalejeme až po vrch nálevom. Utopence musia byť ponorené. Ak by nám nálev nevyšiel, je potrebné ho ešte dovariť. Takto naplnené sklo uzavrieme a uložíme do chladu. Teraz príde najdôležitejšia fáza, a to čakanie. Minimálne dva týždne potrebujú zrieť.

Tip Dobrej kuchyne: Domáce utopence chutia najlepšie s čerstvým chlebom. A čo k originálnym utopencom nesmie chýbať? No predsa dobré pivo.

Dobrú chuť.

Vyskúšajte aj recept na najlepšie domáce utopence webu Ženyvmeste.sk

Všetky recepty

Najnovšie jedlá a koláče