Bryndzové halušky z hladkej múky od babičky, overený recept. Autorka receptu a foto - Katarína
Bryndzové halušky z hladkej múky od babičky, overený recept klasickej slovenskej kuchyne.
Ak máte radi klasiku, bryndzové halušky sú perfektným kandidátom na výborný obed.
V našom recepte sú použité sú typické slovenské ingrediencie. Tradičné slovenské jedlo podľa ozajstného receptu od babičky a z hladkej múky.
Vyskúšajte aj náš originál recept na skvelé bryndzové halušky
(na 6 porcií)
Ingrediencie: bryndza 250 g, hladká múka 240 g, zemiak strednej veľkosti 4 ks, kyslá smotana 16% 200 g, jarná cibuľka 4 ks, údená slanina 120 g, vajcia 1 ks, soľ 2 čajová lyžička.
Tip pre vás
Zemiaky si umyjeme a ošúpeme.
Na jemnom strúhadle si ich postrúhame, pridáme čajovú lyžičku soli a premiešame. Necháme postáť 5 minút a zlejeme prebytočnú vodu. Následne pridáme vajce a premiešame.
Po lyžiciach pridávame múku a zamiešavame do cesta.
Cesto musí byť kompaktné, natoľko husté aby držalo pokope a natoľko riedke aby prešlo sitkom na halušky.
Do veľkého hrnca si necháme zovrieť vodu, pridáme do nej čajovú lyžičku soli, znížime plameň a postupne nahádžeme cesto cez sitko na halušky. Halušky priebežne miešame aby sa nezlepili.
Keď vyplávajú na povrch cca po 5 minútach, scedíme si ich a dáme späť do hrnca.
Na suchej panvici si opečieme na malé kocky nakrájanú slaninu do hneda a troškou vypečenej masti polejeme hotové halušky.
K upečenej slaninke si pridáme nakrájanú jarnú cibuľku a 2 minútky orestujeme aby ostala chrumkavá.
V miske si rozmiešame bryndzu s kyslou smotanou, pridáme ju na halušky a posypeme upečenou slaninou s cibuľkou.
Dobrú chuť :-)
Vyskúšajte aj náš videorecept na pravé liptovské bryndzové halušky webu Ženyvmeste.sk
Najlepší stroganov z bravčového karé. Top recept so značkou Dobrá kuchyňa. Nech sa páči. Vyskúšajte.
V strede mäkučký a nadýchaný ako páperie, po okrajoch chrumkavý.
Stačia niekedy tri základné suroviny a človeku sa podarí vykúzliť ozaj chutné jedlo. V tomto prípade ide o cestovinu, šunku a smotanu. Mnohí Slováci holdujú bryndzovým haluškám, no aj ďalšiemu vynikajúcemu a tradičnému jedlu z cestovín: šunkoflekom. Ako na to?
Overená klasika na šťavnaté španielske vtáčiky, top recept od webu DobráKuchyňa.sk.
Máte prebytok šampiňónov a premýšľate čo s nimi? Skúste tento výborný ale hlavne zdravý recept z dielne Dobrákuchyňa.sk.